Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších kriminálek. Není to úplně špatné, ale oproti Kriminálkám nebo Sběratelé kostí je to slabší. Děj je naprosto stejný každý díl a nemá to takovou atmosféru, aby vás to donutilo koukat na každou epizodu. Postupy jsou každý díl úplně stejné a v podstatě je jasné, co bude následovat a jak příběh pojede. Navíc vyváženost dílů je dosti nevyrovnaná. Občas se dá najít velice dobrý díl, jindy zase dost slabý, až nudný. Každopádně seriál nevyhledávám a kouknu se jen, když zrovna jsem u TV a náhodou přepnu. Howgh! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejný příklad jako Útvar pro zvláštní oběti. Výtečný scénář, brutální vrazí a opravdu perfektní herecké výkony a navíc veliká plejáda známých tváří v epizodních rolích vrahů.Bohužel kolektivní detektivky natáčené řadu let nesou svoje úskalí. Málo která parta vydrží dlouhý roky po hromadě, střídají se herci a bohužel pro našince i dabéři. Pokud Vám v nějakém seriálu vyloženě sedne herecký tým, jen těžko se potom smiřujete s odchodem některého z herců, nedej bože hlavní hvězdy. Zákon a pořádek pro mě ztratil smysl u 12. série po odchodu Meloniho, ale 13. sérii jsem ještě dal, tady nastěstí odešel Patinkin po dvou sériích a Mantegna ho nahradil slušně, navíc celý tým je super takže se to dalo. Bohužel opět vystřídání dabérů a nakonec odchod Moora i Gibsona už znamenal vlastně konec seriálu a další díly mě nezajímaj. Ale jak Zákona a pořádek tak Myšlenky zločince prvních pár sérií fakt žeru. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Série s Gideonem vynikající. Následný náhradník mi nesedí (a to jsem se dlouho snažil). Postupné slábnutí kvality scénářů, pak přeobsazení některých klíčových rolí, které se vůbec neosvědčilo a následný marný návrat ke skoro původní sestavě, ale s úmornými a vysvětlujícími epizodami, jak pro opožděné. Tak končí jeden z nejtemnějších krimi-seriálů. Škoda. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý krimi seriál, v podstate taká antitéza k C.S.I. Kým Grissom and Co. sa venujú takmer výlučne hmotným dôkazom, partička z Criminal Minds je na opačnej strane barikády - prioritou sú ľudia, ich motívy a čo najlepšie vystihnutie psychologického profilu páchateľa. Herci (aj ich postavy) sú celkom sympatickí, ale neobľúbil som si ich až tak ako práve "konkurentov z forenzného", každopádne ale veľmi príjemné pozeranie. 8-9 / 10 ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi môj najobľúbenejší seriál z podobného krimi prostredia. Práve to sa mi narozdiel od iných seriálov páči, že sa nejedná len o faktickú akciu ako páchateľov rôznych zločinov dostanú. Pre niekoho možno pomalé a zbytočne zdĺhavé analyzovanie sa mne na seriáli páči najviac. Rovnako ako prítomné citáty. A Spencer Reid samozrejme. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Postava Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) mala pôvodne vystupovať v prvej časti. Diváci si ju natoľko obľúbili, že ju tvorcovia ponechali v deji a nakoniec sa ako jediná z postáv objavila v každej epizóde. (krasomama)
  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)
  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)

Související novinky

Reklama

Reklama