Reklama

Reklama

Neporazitelný II: Poslední zůstává

  • USA Undisputed II: Last Man Standing (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování filmu z roku 2002. Tentokrát je šampion těžké váhy George „Iceman“ Chambers poslán do ruského vězení na základě vykonstruovaného obvinění z pašování drog. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (381)

maseer2 

všechny recenze uživatele

zatímco trojka je čistokrevné, upřímné a na nic si nehrající béčko, druhý díl se místy snaží působit zbytečně důležitě (rozhovory se staříkem), což mu při tom béčkovém námětu rozhodně nesvědčí.. dvojka rovněž nenabídne zdaleka takovou porci soubojů jako následující díl.. namísto toho je v ní příliš mnoho vaty a prázdného kecání, díky čemuž film působí i při tak krátké stopáži trochu nudným a zdlouhavým dojmem.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keď budeme ignorovať jednotku s ktorou tento film nemá prakticky nič spoločné, tak toto je skutočný začiatok slávnej DTV série s legendárnym borcom a samozvaným najlepším bojovníkom na svete Boykom. Tentokrát je ešte za záporáka, ale už tu vidno, že dodržiaval určité zásady. V zápase chcel vždy vyhrať férovo. Je silno veriaci, čo môže byť kľúčové v nasledujúcich dieloch pri jeho postupnom prerode v kladného hrdinu. Dozvieme sa za čo vlastne sedí. Jeho príbeh je proste neskutočne zaujímavý a zatieni aj hlavného hrdinu. Adkinsov obmedzený herecký prejav výnimočne stačí na to, aby nepôsobil rušivo. Boyka je jeho životnou úlohou v ktorej dokonale vynikol. Druhým veľkým kladom filmu sú famózne bitky, ktoré nie sú len fantasticky prevedené, ale aj špičkovo natočené. Kamera sa stáva regulérnym tretím účastníkom pri zápasoch dvoch súperov. Všetky tie akrobatické chvaty vyrážajú dych a vďaka spomalovačkám máme dostatok času si ich vychutnať do sýtosti a následné zrýchlovačky dodávajú úderom poriadnu tvrdosť. Bitky sú proste absolútny top vo svojom žánri, keď nepočítame ázijskú produkciu. Samozrejme pri finále nesmie chýbať povinná hudobná pecka Bring It On, ktorá mu dodá poriadne emocionálne grády. Tento diel ale nie je bezchybný, takže poďme k negatíivam. Bohužiaľ hlavným hrdinom nie je Adkinsonov Boyka ale Michael Jai White. Sympaťák, ktorý by dokázal utiahnuť film, ale jeho postava je vďaka svojej namyslenosti strašne nesympatická až neznesiteľná. A to má byť kladný hrdina. Pritom máte celý čas tendenciu fandiť Boykovi. White postupne síce prejde vývojom a trochu sa polepší, ale celá tá zmena je plná klišé motívov, ktoré úplne nefungujú. Aspoňže v bitkách je Adkinsovi dôstojným protivníkom. Zaujímavá je snáď len línia s maníkom na vozíku, ktorý Whitea začne trénovať a vtipný maník v pozadí celého toho väzenského turnaja Gaga. Táto dejová vata je tu na úkor bitiek, ktorých nie je dostatok na to, aby film miestami nezačal nudiť. Nakoniec ma ešte pobavilo, že ruskí väzni sa vedia veľmi dobre dohovoriť po anglicky. Výsledkom je solídna arénovka s charizmatickým záporákom, ktorá by potrebovala viac bitiek a lepšiu hlavnú postavu. 7/10. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na začátku na mě vybaflo logo Nu-Image. To většinou představovalo hororový scénář, příšernou akci a strašnej příběh. Jenže jsem dostal něco, naprosto opačného a já se nestačil divit. Prostě jsem film zapnul a koukal až do samotného konce. Taky si vybavíte tu hromadu akčních filmů, co poslední dobou vzniká a při akci se kamera klepe co nejhustším způsobem, aby jsme z akce měli uplný hovno ale pořád nám to všecko přišlo hrozně cool a drsný? Já si to teda vybavím docela často a nejvíc mě sere, že od chtěných filmů, kde se točí na televizní kameru co nejvíce autenticky, se tehle nápad dostal i do samotných filmů s dobrým nápadem. To si prostě příjde kretén kameraman a celej film zkurví. Taky Vás to tak nasere? Mě teda jo...Proč? Proboha proč....Dyť to sami musí vidět, že to stojí za hovno Ale jeden režisér to z té celé řady asi pochopil, doufám. Natočil totiž pravý opak. Natočil neskutečně stylovou bojovku, kde je vidět opravdu všecko a jediné, co jí do radosti chybí, je lepší scénář. Jinak to prostě šlape, fantasticky to šlape a nikdy bych to do takového režiséra neřekl. Tak se můžete setkat s bitkou, kde se kamera naprosto ladným krokem hýbe po ringu a všecko to mému oku naprosto parádně sedí. Já jsem jenom zvědavej, jestli je to výjimka porušující pravidlo nebo se v akčním světě začne něco dít. Je totiž docela na čase. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Hodnocení celkem vysoké, ale já nebudu tak štědrý. Akční bojovka je to dobrá, od krvavého sportu a podobných od Van Damma snad první arénovka co jsem za posledních 5 let viděl. Dva hlavní bijci mají nabušíno jak ďábel a řež je to ukrutná. Ale děj je v koncích a poslední bitka mohla mít taky lepší závěr. Rozhodně oproti prvnímu dílu se Snipesem je to výš, ale i tak to na mě působí spíš průměrně. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Klasická arénovka s příběhem důležitým jak v pornofilmu a s bijci, co normálního člověka zlomí malíčkem. A že jim to lámání jde od ruky, obzvlášť Scott Adkins předvádí i se svou masivní muskulaturou ve vzduchu přímo neuvěřitelné věci... na bitky točené s minimem stříhů a úsporným pohybem kamery je tak radost se podívat, obzvlášť když je člověk z dnešní videoklipové doby zvyklý spíš na pravý opak. Jen té patetické omáčky okolo je přece jen přespříliš na to, že čístých soubojů je vcelku málo. 7/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Natáčalo sa vo februári 2005. (m.a.t.o.)
  • "Kupolovitá" časť väznice v niektorých záberoch veľmi pripomína gulag, ktorý sa objavuje vo videohre "Call of Duty: Modern Warfare III" a jej prvej sezóne, taktiež aj v jej časti "Warzone". (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama