Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neoslnil. Měl jsem z toho pocit, že ten film se snaží bejt až moc civilní a Christian Bale strašně přehrává. Postupem času jsem to ale začal vnímat čím dál tím víc a měl z toho pocit, že ten film něco v sobě má. Zaráží mě ale jiná věc. Proč, když se film chystal pět let a Mark Wahlberg se na něj pět let připravoval, nemá v konečném sečtení ani nominaci na Oskara za hlavní roli. Zahrál totiž naprosto parádně, to se mu upřít nedá. Skoro se mi zdá, jako by tenhle film byl šíleným způsobem začarovanej a mám strach, že se ani jednoho Oskara nedočká. Vždyť ho natáčel režisér, kterej hrozně dlouho nic netočil. Proč? Každopádně to natočil dobře...Aronofsky by to sice natočil jinak, ale tenhle příběh by se na něj nehodil. A samotné scény v ringu? Člověk se musí připravit na hodně, ale víceméně jsem zklamanej nebyl. Stačí si pustit box v televizi a uvidíte podobné scény. Takže když to vezmu ze všech pohledů, tomu filmu se vůbec nic upřít nedá. Možná Vás bude srát Christian Bale, ale nakonec se to všecko obrátí. Cesty života jsou různé a já jsem rád, že jsem díky tomuto filmu mohl být opět součástí jedné, která stojí za to být oznámena do celého světa. V tomto případě je to klasika, která se, alespoň pro mě, nikdy neomrzí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscar pre Ch. Balea bol určite zaslúžený, ale beriem ho aj ako časť splateného dlhu za výborné výkony vo filmoch, za ktoré oscara nedostal. Po pravde, M. Wahlberg oscara pravdepodobne nikdy nezíska, ale v rámci svojich možnosti to celkom zvládol. Príbeh na moje počudovanie bol oveľa menej o športe a viac o vzťahoch, čo mi vyhovuje. Okrem cesty za boxerským titulom sledujeme ešte niekoľko dejových liniek. Drogovú závislosť, love story, či boj o trénersky post a každá z nich je vydarená a vôbec nemožno povedať, že niektorá z nich je zbytočná. Bale v mnohých scénach pobaví, hlavne únik cez okno-finta, ktorú poznajú všetci, len jemu to akosi nedochádza, čo skôr pochmúrnejšie ladenému príbehu vždy dodá trošku iskry a optimizmu. 80% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Špičkový drama, který spíš než by bylo o boxu, tak o rodině jako takové. Hodně "vyvedená" americká rodinka, kde je vechno naruby (tak jako všude je něco ... jak se říká), dva bratři, oba nadaní, jeden feťák, druhý naprosto nevýrazný, jednoduchý, neprůbojný, ale fyzicky nadaný boxer ... O tom, jak málem oba proserou svůj život, svoje obrovské možnosti, kvality, příležitosti ... ale nakonec se všichni vzchopí. Závěr v ringu, kdy se raduje celá rodina je opravdu dojemný. Boxerské souboje nejsou vůbec hlavním obsahem filmu, ale jsou špičkově choreograficky a "dokumentárně" zpracované. Každé Wardovo vítězství = KO je prostě adrenalinový orgasmus ... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasické rockyovské príbehy boxerov, ktorí sa celý film pripravujú na dôležitý zápas s malými obmenami vo vedľajších postavách a v pointe, už nie sú dnes takým lákadlom ako bývali kedysi. Životné príbehy skutočných boxerov však majú oveľa spletitejší, rozmanitejší a hodnotnejší charakter, a tak je načase siahnuť aj po nich. Obzvlášť vtedy, keď sa réžie ujme dobrý režisér a v hlavných roliach nie sú len obyčajní svalovci, ale aj herci, ktorí dokážu svoje remeslo obhájiť, zahrať čo je potrebné a nielen rozdať pár úderov v ringu. Očividne je síce Wahlbergova hlavná postava boxera, na ktorej stavia celý príbeh v pozadí charizmatickej vedľajšej postavy Christiana Balea, Mark však herecky veľmi milo prekvapil a vo svojich výstupoch ani raz nesklamal. Snáď okrem lepšej hudobnej zložky a trošku lepšie zvládnuteho a zdramatizovaného záveru má tento film všetko, čo som od neho očakával. 85%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější reakcí, kterou se ve mně Fighterovi podařilo vyvolat, je zvědavost, jestli si Bale za svoji pohublou zfetovanou vedlejší postavu bratra / trenéra toho Oscara opravdu odnese. Já bych mu jej i docela přál, protože ačkoli na mě celé toto dílko působilo jako klasický kalkul pro sbírání cen, tak právě a jenom Baleův výkon ze vší té vypočítavosti opravdu ční a dokázal mě zaujmout (což se kalkulům z posledních let nepodařilo, viz třeba Invictus a Milk). Jinak je to obyčejný příběh o tom, jak se jeden nenápadný "loser" dostane až na vrchol, přičemž jsem ale ze samotného filmu nezískal pocit, že by to právě Mickyho Warda stálo nějaké velké povšimnutíhodné úsilí. The Fighter rozhodně není špatným filmem, ale moje sympatie putují jinam. 6/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Christian Bale hrál ve filmu Dickyho Eklunda, který je o 7 let starší než Micky Ward, ztvárněný Markem Wahlbergem. Ve skutečnosti je ale naopak Wahlberg o tři roky starší než Bale. (oje)
  • Severoamerické tržby byly 93,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 129,2 mil. (NIRO)
  • Christian Bale (Dicky Eklund) se ke své roli dostal poté, co jej kontaktoval Mark Wahlberg (Micky Ward). Herci se znají díky svým dcerám, které studují na stejné základní škole. (HellFire)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama