Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 5
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 5

Recenze (123)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jeden díl, takže moje hodnocení berte s rezervou, ale vůbec mi to nepřišlo špatné. Zuzana Fialová s Matějem Hádkem jsou docela solidní dvojka, děj měl spád a rozhodně se neuchyloval k trapnostem typu Kriminálka Anděl z produkce TV Nova. Jenom se mi nelíbí snaha imitovat názvem seriálu produkci z cyklu CSI, tvůrci si tím spíš trochu škkodí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé případy, zajímavé osazenstvo kriminálky s lehce nevyjasněnými vztahy, Zuzana Fialové ze které jsou všichni paf, Matěj Hádek, který mi tu nevadil. Potud OK. Problémem mi byla máma (Fialová), kašlající na syna, kterého tak furt měla na krku babička nebo exmanžel, která namísto syna věnovala mnohem více času svému bývalému šéfovi nebo po barech. Taky jsem nechápal, jak vyšetřovatelka leze svému bývalému šéfovi, u něhož má také indície o tom, že by nemusela kdákat všechno, chodí právě kdákat všechno i v průběhu vyšetřování. Neseděla mi ani místy dost křečovitě patetická hudba, navozující jakousi důležitost a osudnost okamžiků tehdy, když šlo o prd. A cukavou kameru si mohli autoři také odpustit - není akční, je roztřesená. Perličkou byla v posledních dílech asi ona opsudovat, kdy hlavní postavy případů se s Fialovou setkávali ně některých místech ještě dřív, než se v ději vůbec projevila jejich role - to působilo poněkud scénáristicky trapně. Přesto se na to dalo koukat a jak je vidno, aj na Slovensku se umí dělat přinejmenším obstojné kriminálky ;) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Návštěva přítelovy babičky, nevhodnost někam se zašít a dělat, co chci, výsledkem bylo sezení u TV obrazovky, když zmíněná bedýnka nenabízí cokoliv záživného. Z obvyklých sraček v hlavním vysílacím čase padla volba na novou českou kriminálku. Zíííív... snažila jsem se u toho podřimovat, ať využiju čas nějak konstruktivně, no nedařilo se :-(. Rozkouskovaným příběhem na téma Radovan Krejčíř, pardon, Emil Svatý, jsem se pronudila až do trpkého konce. Na prd děj, spousta rádobyzajímavých postav v podání více i méně slavných herců, okoukané exteriéry Prahy, dramatická hudba v okamžicích, kdy se někdo třeba jen prochází po obchodě (divák čeká, kdy bude dotyčný zastřelen, probodnut či sežrán divou zvěří - a ono nic). Snad k nám babička nebude jezdit přespávat často, ať nemusím podobně rozpačité počiny českých a slovenských tvůrců sledovat často. 45% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po Epizodě 1: Rakousko-Uherský koprodukční seriál už tady dlouho nebyl. Tento bohužel až příliš rozebírá Velmi Křehké Vztahy a hrozím se, aby v dalších dílech nešla hlavní hrdinka ke gynekologovi! Když u jsem u ní, tak trpím na brunetky, paní Fialová má kozy a tak, nicméně cosi v jejím obličeji mi způsobuje noční můry jako Pennywisse středoamerickému pubescentovi. Takže zatím Pilot trochu nezáživně krouží kolem Katyně a já tomu dávám ještě šanci, protože jsem zvědav, jestli to polská vládní garnitura tentokrát náhodou nepřežije. Po Epizodě 2: Prezident Kaczynský se zrovna připotácel do kabiny a povídá pilotovi: "Buď si dáš ještě vodku nebo přistaň. Střízlivý mě nudíš." Po Epizodě 3: Pilot leknutím přitáhl kormidlo k pasu a tak těsně břichem neškrtl o blížící se stromy. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Nevypada to tak spatne, prestoze ceske a slovenske kriminalky jsou vzdycky jaksi suche... tady se alespon objevuje spousta zajimavych hercu (treba Zuzanu Fialovou jsem videla poprve a musim rict, ze je dobra, dale zname firmy jako Vasaryova a Langmajer a dalsi). Bohuzel pribehy jsou nudne a herci nemaji moc prostoru... predvadi se vic v soukromem zivote nez v kriminalistice, coz je u kriminalky velke minus. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)

Reklama

Reklama