Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 9
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 9

Recenze (123)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Malý pitaval z velkého města po třiceti létech. 1) Kriminálka rozhodně není akční seriál, ani si na něj nehraje. Určitě by neškodilo atraktivnější a coolovější zpracování jednotlivých případů. 2) Obávám se ovšem, že pak by seriál popřel sebe sama. Vždyť tady nejde o napínavé vyšetřování. Filmy chápu spíše jako svého druhu sociologickou sondu, která jaksi mimochodem odhaluje aktuální slovenskou společenskou atmosféru. Civilní vyšetřovatelka Fialová s výraznou tváří se výborně doplňuje s rovněž civilním lidsky chybujícím Hádkem i dalšími zdánlivě nevýraznými členy týmu. Vše pak glosuje ironicky cynický bývalý policejní šéf Lasica. 3) Zobrazení rodinného zázemí vyšetřovatelky (jako jediné ve filmu) dobře symbolicky vystihuje slovenské (a potažmo i české) rozpaky nad současným stavem společnosti, který je takový, jaký je, a málokoho uvádí do nadšení. 4) V době, kdy píši tento příspěvek, je na ČSFD celkem 67 komentářů, z toho v 15 pisatelé sami uvádějí, že viděli pouze první díl a v dalších minimálně 10 je totéž zřejmé ze způsobu hodnocení. Co na to říci? Snad jen, že geniální komentátoři, schopní zhodnotit celý seriál na základě jednoho dílu, zcela určitě neskončí v mém buddy listu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je to problém, když máte postavit seriál na nesympatické herečce, jejíž jedinou polohou je permanentní naštvanost a z té vyplývající způsob mluvy- kulometná kadence dohnaná za hranici srozumitelnosti. První 4 epizody nic zvláštního, jako by se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda to bude spíš o případech, nebo o vztazích (ač díl trvá hodinu, připadá mi stopáž vždy dvojnásobná). Nejpřirozenější herec jednoznačně M.Hádek, proto ta užovka v autě ve 4.epizodě?! ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Psalo se a říkalo, že příběhy budou reálné a v souladu s policejní praxí. Přijde mi však, že tímhle způsobem to moc nefunguje. Je spáchán trestný čin a v seriálu je top případem, přitom každou chvíli na každém rohu se něco podobného děje taky. Policejní vtípky mi taky moc nesedí. A někdy ani samotné rozuzlení, na konci se nedozvím, co bych se dozvěděla ráda. Např. proč se to stalo. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Seriál je zasazený do zajímavého prostředí a obsazeni byli sympatičtí herci, nicméně to, jak se na něm tvůrci vyřádili dějově, je věčná škoda. Kriminální zápletky nejsou příliš propracované a v některých dílech slouží jen jako chabé pozadí při rozebírání pracovních a rodinných vztahů. To, že po namachrované hlavní hrdince jede snad každý chlap v produktivním i postproduktivním věku, mi přišlo trapné už v prvním díle. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Československý pokus o moderní krimi, zkušení herci, přitažlivé prostředí, ale je to jen "suchý nácvik", než do toho praští pořádně a rozbalí to na nás tak, že se nebudeme moct dočkat dalšího pondělka :-). Zkrátka ještě to není dechberoucí jízda, jen taková projížďka Bratislavou. Jako vždy, komentář verbal111 numero uno na čsfd, kam ty na to kámo chodíš, ty bys mohl psát skoro scénáře ke komiksům na zadní stranu kakaa, ne fakt, jako vždy mě tvůj komentář pobavil, protože sedl jako ulitý. Co dodat? Asi ten, co by měl rozum a koule na pořádný chytlavý seriál, sedí ještě ve školní lavici a vyrývá do ní nemravné piktogramy... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)

Reklama

Reklama