Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (270)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Pod hladinou ★★★★ (zajímavý především vývoj vztahu mezi matkou /Daniela Kolářová/ a dospělou dcerou /Aňa Geislerová/), Lež má rozbité auto ★★★ (příjemná a navíc humorem odlehčená povídka, chemie mezi Vilhelmovou a Dykem opravdu funguje), Druhý dech ★★★★ (chlap v balíku příjde o práci, kvůli dluhům pak i o vilu, manželku i děti - skvělý Langmajer v hlavní roli táhne tento nadprůměrný díl), Hvězdička ★★ (tak tohle byl zatím rozhodně nejslabší díl, zaujala mě pouze půvabná Tereza Voříšková v roli fiktivní dívky Iris, její přirozenost je obdivuhodná...), Klukovina ★★★★ (o tom, jak může mít křivé svědectví nedozírné následky pro životy obviněného i žalobců - mimochodem výborný Taclík, a i chlapecké role jsou zvládnuty poměrně dobře), Chromozom ★★★ (poměrně povedený díl o tom, jak laborantka zpronevěří spermie, krásné lokace na konci dílu, kde jsou záběry na venkovské nádraží), Čistá práce ★★★★ (scénář je možná trošičku slabší, zato naprosto perfektní a odzbrojující je herecký výkon Jana Plouhara v hlavní roli zfetovaného stavbaře, rýsuje se nám pan Herec), Byl lásky čas ★★★★ (a nakonec plejáda výborných herců v podání Freimanové, Janžurové, Havlové, Vetchého, Munzara a Hanáka - co chtít více...) České televizi děkuji za po mnoha letech parádní seriál, který je opravdu koukatelný a má smysl ho vidět... A jdeme na hodnocení druhé řady: Zrádce ★★★★ (věčné dilema mezi Spartou a Slávií potvrzuje že "fotbal je krásnej" a Taclík s Hádkem jsou nepřekonatelní, druhá řada tedy nasadila vysokou laťku hned zpočátku - jeden z nejlepších dílů), Vedlejší příznaky ★★★★ (tak tahle série se snad povedla ještě více než ta první, Kodetové role hysterické matky sedla jak ušitá a vlastně si střihla roli jakoby ze svého života, kopa dětí, život na vesnici, manžel hudebník), Na dně skleničky ★★★ (druhá série si sice pořád drží vysokou laťku, ale tento díl krápánek zaostává za prvníma dvěma - přestože Majer podává velmi uvěřitelný výkon alkoholika), Moje pravda ★★★ (tento díl není špatný, ovšem nějak se dookola začíná opakovat téma mezilidských vztahů, což začíná malinko nudit. A příběh není ničím překvapivý, ohromující - bohužel je to někdy až skoro rutinní - aneb dětí, vnímající rozvádějící se rodiče, stále přibývá. Ovšem oceňuji comeback skvělé Preissové, dále zde perfektní Vágnerovou a rovněž dokonalého Vyorálka. Ale jak známo, herecké obsazení je výtečné v každém díle), Hra ★★★★★ (a na závěr musím dát plné hodnocení, je to pocta celému perfektnímu seriálu, ale i tomuto skvostnému epilogu. Děj na pomezí virtuality a skutečného světa parádně graduje, napětí by se dalo krájet, herecká práce je po všech stránkách dokonalá - špičkový Vetchý i ostatní herci, rovněž tak hlavní dětská herečka. Laťka byla nasazena vysoko, ale tady se ji podařilo překonat. Paráda a pokud někdy vznikne nějaká třetí řada - nevím, nevím zda je v tuzemských silách poslat laťku výš). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus, který spojuje jedno volné téma (lež). Viděl jsem v rámci „první“ série pár dílů, vypíchnu však pilotní kus nové řady (září 2014). Lže tak například skalní fanda Sparty svému novému zaměstnavateli, marketingovému oddělení slávistického rivala. Jenže taková pracovní nabídka se neodmítá. I když je to jen jedna pouhá kusovka cyklu, zachutnala. Svou přirozeností a na tuzemský televizní příspěvek i svou lehkostí. Drobná nepravda tu způsobí totální změny, Sparta i kamarád Pepa jsou fuč, bývalá přítelkyně se naopak vábením luxusu pramenícího z nové práce vrací. A svižný příběh se může rozjet naplno. Inteligentní látka v podání režisérky Vrábelové nezkazí ani (očekávaně) lehce přepálený závěr, bát se nemusíme ani další uťápnuté role Kryštofa Hádka, který dospívá i zrazuje svou víru zároveň. Baví i Marek „rudé srdce“ Taclík nebo šéf bez servítek Jaroslav Plesl, z jiných důvodů pak potěší Jana Pidrmanová a Vlastina Svátková. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedají jednotlivé díly hodnotit zvlášť: Pod hladinou - Typický rukopis Alice Nellis, včetně jejich oblíbených herců. Příběh je velmi silný, bohužel vyznívá do ztracena, protože divák neví, jak se má k hlavní hrdince zachovat. Má ji odsoudit, litovat, chápat? Zřejmě podle vlastních zkušeností... Lež má rozbité auto - Příjemné překvapení. Nečekal jsem, že by se Vojta Kotek pustil do stejně dramatického pojetí, jako Alice Nellis, což se potvrdilo, ale ke prospěchu věci. V tomto díle byli všichni naopak ve vztahu k divákovi pozitivní, chovali se celkem očekávaně a nelze si nevšimnout, jak to mezi Vojtou a Táňou funguje. Výborné roli si navíc užívají Matěj Ruppert, Boris Hybner a Jitka Čvančarová, takže tento díl je dobré odlehčení po první psychárně. Druhý dech - Chudák Petra, takového nešťastníka doma... :-) Opět trochu hutnější díl, který mě ale zase bohužel moc neoslovil, znovu tím neosobním přístupem k divákovi. Hvězdička - Zajímavé, že v každém díle se najde nějaký můj oblíbenec. Zde konkrétně Terezka Voříšková, která má naprosto netypickou roli drzé koketní děvčice, kterou ovšem hraje suprově. Michal Suchánek je dobrý, v lecčem jsem ho chápal a pak je tu Tereza Brodská, která mě už od dob "Má je pomsta" irituje a každá její role už na mě apriori působí nepříjemně. Povídka jinak plitká, zatím nejslabší díl. Klukovina - Opět oblíbenec, tentokrát Marek Taclík a chudáka tu hodně vytrápili. :-) Velmi mrazivý díl, natočený citlivě a srozumitelně z obou pohledů, ačkoliv mi motivace těch kluků přišla docela chabá. Zažil jsem mnohem horší učitele. Celkově lehký nadprůměr a mimo to skvělá Taťjana Medvecká. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbila chemie mezi Vilhelmovou a Dykem v epizodě Lež má rozbité auto a podnikatelská ojebávačka s Honzou Plouharem v Čisté práci. Zbytek se veze na vlně průměru a takový Chromozom nebo Byl lásky čas už nestojí ani za uplivnutí. Ale jako autorský projekt ČT to hodnotím kladně, ocením prostor věnovaný původní tvorbě, jen by to chtělo více scenáristické invence a ne jen ledabyle klouzat po povrchu. ()

Nikon

všechny recenze uživatele

Jak mám doprdele hodnotit společně tv filmy, kde na jedné straně stojí profesionalita a kumšt Alice Nellis a výborná prvotina Vojty Kotka a na druhé straně taková amatéřina jakési paní Vrábelové ? Když už jsou tady samostatně třeba jednotlivé díly Colomba, tak proč je tady tohle pod jedním titulem ??? ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu. (skinny9)
  • Otec (Boris Hybner) čte knihu „Život C. G. Junga II. – K pramenům moudrosti (1918–1961)“ od Ronalda Haymana. (sator)

Reklama

Reklama