Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Flego 

všechny recenze uživatele

Pod hladinou - prvý príbeh sa odvíja v ťažkom kŕči, je značne nepochopiteľný a pre diváka až unavujúci. Záverečné vyvrcholenie samotnej odhalenej lži je už lepšie, ale celkový dojem to nezachránilo. Lež má rozbité auto - druhý príbeh je odľahčený, má svoj vtip, šarm a dokáže navodiť príjemnú atmosféru. Síce sa nevyhne kotrmelcom, ale toto poňatie lži je omnoho viac strávitelnejšie ako predchádzajúci príbeh. Druhý dech - tretí príbeh je zatiaľ najkvalitnejší, má reálny základ, uveriteľné herecké výkony a hoci nie každý podobný prípad má tento koniec, beriem to. Hvězdička - štvrtý príbeh sa na niečo hrá, ale nikto nevie na čo. Potreba zaujať novátorským prístupom je kontraproduktívna a mne teda vôbec nesedela. Klukovina - piaty príbeh nie je síce nápaditý, ale je dobre natočený a patrí zatiaľ k tým lepším. Len škoda tej omáčky, ktorá naťahovala celý film. Chromozom -šiesty príbeh má v sebe punc originálity. Rozohráva partiu z nezvyčajného prostredia, nastoľuje mnoho otázok a hoci neodpovedá na všetky, je to v poriadku. Oceňujem aj hudobný doprovod Lumíra Hrmu. Čistá práce - siedmy príbeh je ako vyšitý z našej smutnej reality, dokonca aj artikuláciou hercov, ktorým niekedy nebolo rozumieť. Byl lásky čas - posledný príbeh balansuje na hranici drámy a komédie, a nie je to zlý nápad, hoci sa niekedy príliš tlačí na pilu. Ozdobou boli výkony tria Janžurová-Havlová-Freimanová. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zatím (hodnoceno po 4. dílu) každý díl zajímavý a nadprůměrný a baví mne hlavně různorodostí.... Doplněno po ukončení cyklu - PARÁDA - I TY NEJSLABŠÍ DÍLY BYLY V POROVNÁNÍ S BĚŽNOU PRODUKCÍ NADPRŮMĚRNÉ! Pro mně to ale vyhrál díl CHROMOZOM - jako nejzajímavější scénář a ĆISTÁ PRÁCE, protože jestli bylo něco "jako ze života", tak tohle! ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbila chemie mezi Vilhelmovou a Dykem v epizodě Lež má rozbité auto a podnikatelská ojebávačka s Honzou Plouharem v Čisté práci. Zbytek se veze na vlně průměru a takový Chromozom nebo Byl lásky čas už nestojí ani za uplivnutí. Ale jako autorský projekt ČT to hodnotím kladně, ocením prostor věnovaný původní tvorbě, jen by to chtělo více scenáristické invence a ne jen ledabyle klouzat po povrchu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený a skvěle zrežírovaný počin jakoby snad trochu inspirovaný soukromými pastmi. Přes veškerou tu občasnou bizarnost konce, mě seriál zaujal natolik, že jsem si za sebou pustila 4 díly a vzhledem k tomu, že jeden díl má cca 72 minut... Zaujalo mě to především hvězdným obsazením mých oblíbených herců, kteří excelují každou minutou a další herci mají také možnost se volně projevit a ukázat tak co v nich je. Co se týče současné televizní produkce - v tomto ohledu je seriál natolik dobrý, že strčí všechny Vyprávěj, Ulice a podobné věci hravě do kapsy. Do budoucna doufám, že kvalita neklesne a udrží si tu pomyslnou laťku. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

1. díl (Pod hladinou): Aňa Geislerová patří bezesporu k české herecké špičce a v této povídce to jen potvrdila. Téma mi sice moc nesedlo, čekal bych trochu více nějaké akce a méně zbytečných řečí, ale špatné to rozhodně nebylo. Jsem celkem zvědavej na další díly tohoto cyklu, které dle popisu vypadají hodně zajímavě. 2. díl (Lež má rozbité auto): Ten Dyk je opravdu příjemnej herec a spolu s Vilhelmovou to fungovalo dokonale. Velmi příjemná oddechovka s příjemnými herci, ve všech ohledech zábavnější než první díl tohoto cyklu. Jestli to takhle půjde dál, tak zvedám na 4 hvězdy. 3. díl (Druhý dech): Po třetím dílu už mi nezbývá nic jiného, než jít s hodnocením nahoru. Po celkem pohodové povídce o rozbitém autě na nás vybavili zase něco tak "trochu" depresivního a tentokrát zašli ještě mnohem dál než v případě první povídky. Téma chudoby, dluhů a vším co je s nimi spojené je pro tuto dobu velmi aktuální. A musím říct, že v této povídce se to povedlo zachytit dobře, jen škoda toho "šťastného" konce. Herci byli standartně výborní. Jediné s čím jsem však měl větší problém bylo, že když to celé začalo dostávat ty pravé grády, povídka již byla téměř u konce. Těch 70 minut prostě na některé příběhy nestačí. 4. díl (Hvězdička): Příjemná oddechovka s celkem originální pointou a sympatickými herci. Jen je škoda, že plno věcí zůstalo tak nějak nedořešených či neobjasněných. Měl jsem podobný problém jako u předchozí povídky, v momentu když to začlo být nejvíc zajímavé se již příběh blížil ke svému konci. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Keď si Ondra (Michal Suchánek) balí tašku, aby odišiel na chatu, je vidieť na vrchu tašky zbalený aj šál Slavie Praha, klubu, ktorého je Michal Suchánek fanúšikom. (Gareth_Jones)
  • Noční podnik nese název Play Club Prague a je na adrese Hybernská 1271/32 na Novém Městě. (sator)

Reklama

Reklama