Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Laxik

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: 65%... humor na pět hvězd. Postavy mají v humorných složkách filmu tak úžasný nadhled, že vás to hned odrovná. Příběh tuctový, ale solidně odehraný. Nejsem ale cílovým divákem, takže mě berte s rezervou. Na příští díl se asi nepodívám, i když jako substituce souběžně vysílané Superstar to nemá chybu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedají jednotlivé díly hodnotit zvlášť: Pod hladinou - Typický rukopis Alice Nellis, včetně jejich oblíbených herců. Příběh je velmi silný, bohužel vyznívá do ztracena, protože divák neví, jak se má k hlavní hrdince zachovat. Má ji odsoudit, litovat, chápat? Zřejmě podle vlastních zkušeností... Lež má rozbité auto - Příjemné překvapení. Nečekal jsem, že by se Vojta Kotek pustil do stejně dramatického pojetí, jako Alice Nellis, což se potvrdilo, ale ke prospěchu věci. V tomto díle byli všichni naopak ve vztahu k divákovi pozitivní, chovali se celkem očekávaně a nelze si nevšimnout, jak to mezi Vojtou a Táňou funguje. Výborné roli si navíc užívají Matěj Ruppert, Boris Hybner a Jitka Čvančarová, takže tento díl je dobré odlehčení po první psychárně. Druhý dech - Chudák Petra, takového nešťastníka doma... :-) Opět trochu hutnější díl, který mě ale zase bohužel moc neoslovil, znovu tím neosobním přístupem k divákovi. Hvězdička - Zajímavé, že v každém díle se najde nějaký můj oblíbenec. Zde konkrétně Terezka Voříšková, která má naprosto netypickou roli drzé koketní děvčice, kterou ovšem hraje suprově. Michal Suchánek je dobrý, v lecčem jsem ho chápal a pak je tu Tereza Brodská, která mě už od dob "Má je pomsta" irituje a každá její role už na mě apriori působí nepříjemně. Povídka jinak plitká, zatím nejslabší díl. Klukovina - Opět oblíbenec, tentokrát Marek Taclík a chudáka tu hodně vytrápili. :-) Velmi mrazivý díl, natočený citlivě a srozumitelně z obou pohledů, ačkoliv mi motivace těch kluků přišla docela chabá. Zažil jsem mnohem horší učitele. Celkově lehký nadprůměr a mimo to skvělá Taťjana Medvecká. ()

Reklama

golfista

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus, který má společné pouze obecné téma (lež) se nedá hodnotit jednou známkou. Každý "díl" má jiné tvůrce, jiné herce a tím i jinou úroveň. Zatím jsem s tímhle cyklem strávil tři nedělní večery a zprůměrování jejich hodnocení by ublížilo jak těm lepším, tak těm horším :) ... Kvalitou ovšem zatím všechny převyšují zbytek současné televizní produkce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus, který spojuje jedno volné téma (lež). Viděl jsem v rámci „první“ série pár dílů, vypíchnu však pilotní kus nové řady (září 2014). Lže tak například skalní fanda Sparty svému novému zaměstnavateli, marketingovému oddělení slávistického rivala. Jenže taková pracovní nabídka se neodmítá. I když je to jen jedna pouhá kusovka cyklu, zachutnala. Svou přirozeností a na tuzemský televizní příspěvek i svou lehkostí. Drobná nepravda tu způsobí totální změny, Sparta i kamarád Pepa jsou fuč, bývalá přítelkyně se naopak vábením luxusu pramenícího z nové práce vrací. A svižný příběh se může rozjet naplno. Inteligentní látka v podání režisérky Vrábelové nezkazí ani (očekávaně) lehce přepálený závěr, bát se nemusíme ani další uťápnuté role Kryštofa Hádka, který dospívá i zrazuje svou víru zároveň. Baví i Marek „rudé srdce“ Taclík nebo šéf bez servítek Jaroslav Plesl, z jiných důvodů pak potěší Jana Pidrmanová a Vlastina Svátková. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

První díl: Okamžitá trefa do černého, aneb jak je to pěkné, když se někdo rozhodne natočit psychologickou vztahovku, má k dispozici kvalitní scénář a herce. Vztah s matkou, dětství, přenos, tady jsou po kopě prostě všechny věci, nad nimiž zaplesá srdce každého zarytého freudiána. Příběh je to přitom srozumitelný a až mrazivě realistický. Tlak ze strany společnosti, nezvládnutá komunikace, tady se skutečně nezapomnělo na nic, co většinu z nás denodenně trápí, ale člověk v sobě nenachází dostatek rozhodnosti k tomu, aby své problémy vyřešil. Druhý díl: Jedna z nejpříjemnějších romanťáren za poslední dobu. S jiným obsazením by se možná hrdinové po chvíli stali lehce otravnými, ale Vojta Dyk je prostě sympaťák každým coulem a chemie mezi filmovým i skutečným párem zcela logicky bezproblémově funguje. Třetí díl: Tady nastalo lehké zklamání. Scénář sice není špatný ani s tou agitační koncovkou. Vlastně si matně vzpomínám, že jsem něco podobného četla v nějakém sluníčkovém časopise pro maminy. Nicméně chování hlavní postavy tady dost často a zbytečně hapruje. Jednoduše řečeno, nemuseli z Langoše dělat až takovýho vola. Čtvrtý díl: Výborný nápad, který slibně začne, ale posléze má takový rozpačitý průběh i konec. Jedná se navíc asi o jediný díl, kde to úplně nevychytali s obsazením. Se Suchošem se sice klidně zasměju, ale nikdy to pro mě nebude pan herec. Voříšková taky nehraje první ligu, ale na její roli jí ta pěkná tvářička a anorektická ramínka s přehledem stačí. Pátý díl: Tady se opět ťalo do živého. Tematicky spřízněné s nedávnou dánskou peckou Hon a světe div se, mně se to možná líbilo i víc. Hlavně ta nečernobílnost všech postav tomu absolutně sluší. Šestý díl: Brodská a Čermák válí. Možná nejlépe natočené, co se týče práce se zvukem a kamerou. Na tak malém prostoru je možná trochu na škodu, že se toho řeší skutečně hodně a více dějových linek by si zasloužilo rozvinout. Jinak ale nemám vážnějších výhrad. Sedmý díl: Tematicky podobné dílu s Langmajerem, ale podáním už nikoliv. Hlavní postavě divák bez problémů fandí celou dobu a zoufá si nad tím, jak se inteligentní a schopný člověk dostává do čím dál horšího srabu. Nejednoznačné zakončení ponechává všechna vrátka otevřená, a tak divákovi skýtá po hodinové depce alespoň špetku naděje. Osmý díl: Komplikované rodinné vztahy jsou věčným a vděčným tématem. V tomto díle se střídají momenty dramatické a komické, reálný příběh, kterému nechybí nadhled. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě zazní rapové skladby „Kata-Strofy“ a „Verbální atentát“ od skupiny Prago Union. (Nick321)
  • V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu. (skinny9)

Reklama

Reklama