Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zatím (hodnoceno po 4. dílu) každý díl zajímavý a nadprůměrný a baví mne hlavně různorodostí.... Doplněno po ukončení cyklu - PARÁDA - I TY NEJSLABŠÍ DÍLY BYLY V POROVNÁNÍ S BĚŽNOU PRODUKCÍ NADPRŮMĚRNÉ! Pro mně to ale vyhrál díl CHROMOZOM - jako nejzajímavější scénář a ĆISTÁ PRÁCE, protože jestli bylo něco "jako ze života", tak tohle! ()

golfista

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus, který má společné pouze obecné téma (lež) se nedá hodnotit jednou známkou. Každý "díl" má jiné tvůrce, jiné herce a tím i jinou úroveň. Zatím jsem s tímhle cyklem strávil tři nedělní večery a zprůměrování jejich hodnocení by ublížilo jak těm lepším, tak těm horším :) ... Kvalitou ovšem zatím všechny převyšují zbytek současné televizní produkce. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když před pár lety nečekaně zvítězila TV Nova se svými Soukromými pastmi, byl to významný krok k zamyšlení také pro konkurenční stanice. Česká televize otálela s odpovědí o něco déle, přesto se toto váhání vyplatilo. Nevinné lži jsou více než kvalitní alternací k Soukromým pastem, s nimiž má společný zájem o aktuální problémy české společnosti. Stejně jako v případě nováckého cyklu, i zde získávají prostor kontroverzní témata, jejichž základním jmenovatelem je lež. Vědomá či nevědomá, milosrdná, promyšlená nebo jen zoufalé gesto v zoufalé situaci. Režiséři, scénáristé i herci opět vytvořili špičkový tým, díky němuž lze původní českou tvorbu opět vnímat s trochou naděje. __ Epizody, které rozhodně stojí za pozornost: Druhý dech, Klukovina, Chromozom, Byl lásky čas, v němž doslova excelují Iva Janžurová, Veronika Freimannová a Dagmar Havlová. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite je to seriálový NADpriemer pri tých dnešných telenovelách, čo sa valia zo všetkých programov. Podobnosť so Súkromnými pascami je očividná a to je len dobre, aspoň z môjho pohľadu. (10.3.2013) Nová séria roku 2014 začala dielom Zradca a bol to podarený začiatok. Na pozadí futbalovej témy Sparta vs. Slavia sú odhaľované charaktery ľudí v reklamnom biznise a nielen tam. Udalosti prichádzajú nečakane, scenár je výborný, postavy pre mňa neboli zaťažované známymi hereckými tvárami. A záver hoci naivný pohladí po duši, ja mám takéto konce rád. (7.9.2014) Vedlejší účinky je prvotriedna depka o lekárskych zlyhaniach vedúcich k rozvratu človeka a jeho rodiny. Hlavne, keď má človek s nejakými podobnými situáciami osobnú skúsenosť, tak príbeh silno zapôsobí. Výborne gradovaný dej až do úplného konca, výborne obsadené postavy a na konci mrazivý pocit. (14.9.2014) Na dně skleničky vyzerá ako trochu zmätený príbeh podobne ako hlavný hrdina alkoholik. Na alkohol sa zvalia aj udalosti, za ktoré ani veľmi nemôže, skôr jednoduchá hlúposť aktérov a ich chybné rozhodnutia aj v triezvom stave. Vývoj príbehu ma nezaujal, rovnako ani koniec, skôr samostatné scény ako výučba balenia alebo zážitky s policajtkou. (21.9.2014) Klukovina zahrala na veľmi vážnu tému až si zaslúžila vlastný profil filmu na čsfd. Chlapci to zahrali dobre a nenamietam proti scenáristke, hoci takýto priebeh by som veciam asi neuveril. Páčilo sa mi skracovanie a vynechávanie deja na nečakaných miestach a tiež na konci. (5.10.2014) Chromozom je zaujímavý obraz netradičnej rodiny budúcnosti ona+ona+syn+externý muž. Až tak konzervatívny nie som, ale už pri sledovaní je človek mierne v rozpakoch a neviem si predstaviť priamu konfrontáciu so situáciou. Zábava je to ale výborná s nečakanými situáciami a výbornými hereckými výkonmi. (19.10.2014 a 2012) Moje pravda ukazuje, ako sa môžu partnerské problémy dediť, hlavne medzi matkou a dcérou a čo je horšie, použiť deti ako nástroj pomsty. Tento diel patrí v sérii skôr medzi menej záživné. (2.11.2014) Hra spočíva v prepojenosti reálneho a virtuálneho sveta a dileme, do ktorého z nich sa vybrať. Zoberie si Neo modrú alebo červenú pilulku, odpoveď nie je jednoduchá. Bolo by to pekné, keby po svete chodili aj takíto emo strážni anjeli, ako vo filme. Výborný diel, tvorcovia sa s témou naozaj pohrali aj odborne, až menej zasvätený divák sa môže vo filme dosť strácať. (9.11.2014) ()

triatlet

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: (90%) Scénář Alice Nelis nemá chybu. V převládajícím dramatu se objeví vtip (scéna s plaveckou lekcí neplavce v potapěčských brýlích), herecké vedení je perfektní, zajímavě je rozvíjena cykličnost vnitřních monologů hlavní hrdinky. Po dlouhé době jsem viděl televizní film, na který bych s chutí zašel do kina. ---------- Lež má rozbité auto Kotek s Kolečkem jednoduchým pokusem o vtip nic nezkazili. Díky ústřední dvojici a B. Hybnerovi pro mě lehký nadprůměr (65%). ---------------------- Druhý dech Opět herecky přesvědčivé. Ale samotný vývoj postav a vystavění scénáře mi připadaly průměrné. Navíc romantický závěr působil natahovaně, ale (!) za životní matematickou rovnici ve vypointovaném dovětku + 10% (= 65%). -------------------------- Hvězdička: (65%) Herci (od Suchánka přes Voříškovy, Kotka, Brodskou až po Hofmanna) opět dokázali vdechnout postavám život. Navíc jsem se u některých hlášek bavil. Problém je s uvěřitelností scénáře - opomine-li divák klišé s "Pomáhat a chránit", zůstává řada otazníků, proč bulvár neodhalil identitu Iris. ---------------------------- Klukovina: (70%) Opět herecky přesvědčivé výkony. Víc než "klukovina" ve vztahu k učiteli mě zaujaly rodinné vztahy. ----------------------------------------------- Chromozom: (95%) Velmi dobrý scénář, který by stačil téměř na samostatný film. Tereza Brodská v některých scénář vyrovnala svůj výkon z filmu Dvojrole Zajímavě zpracovaný vývoj "překvapivého" otcovství. Oceňuji i otevřený závěr. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Otec (Boris Hybner) čte knihu „Život C. G. Junga II. – K pramenům moudrosti (1918–1961)“ od Ronalda Haymana. (sator)

Reklama

Reklama