Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (828)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kratičké, leč stále skvělé pokračování příběhu o Rockym a jeho stárnoucím životě, který je nesmírně rozmělněné spoustou utahané vaty o Creedovi, který vůbec nikoho nezajímá. Ne proto že je v sérii filmů "o Rockym", ale proto že Creedův příběh postrádá drama, jeho postava charisma, a jeho představitel schopnosti. Tedy vyjma schopností v ringu, protože ustát boxerské záběry natočené na jeden záběr není asi žádná sranda - a nutno uznat že díky tomu vypadají výrazně lépe, než zběsilý střihový bordel v Rocky Balboa. Předchozí díl je krom těch zápasů lepší úplně ve všem... ale i tak, pořád se to dá bez problémů brát jako další část bez nadsázky největšího příběhu mezi sportovními filmy. 6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu vnímania životného príbehu mladého Adonisa, absolútne bez emócií. Nemôžem si pomôcť, ale Rocky taktiež umrel pred pár rokmi v "Moskve". Samozrejme že na Creeda sa divák musí pozerať inak, a nie klasickým okom fanúšika Balbou. Ako znovu naštartovanie série to niektorých možno poteší, ale to čaro je (ako to len Ja hovorievam) nenávratne v prdeli. Celé mi to prišlo akési umelé. Teenageri budú nadšený! Všade sama "fajka" ako v dvoj hodinovej reklame na Nike. Samé černošské či hip-hop pérske prejavy, kapucne na gebuly, rameno o rameno, tľapkanie, žuvanie sedmoro žuvačiek ala Ovečkin, proste čistá "Amerika". Tak si to teda užite mládež. Ja zapálim sviečku "Italskému hřebcovi" pričom osobne veľmi dúfam, že toto už pokračovanie mať nebude. No a pokiaľ áno,  tak definitívne bezo mňa. Od režiséra "Fruitvale" som čakal rozhodne viac, než skrátenie najpreslávenejšieho, filmového boxerského mena na - Rock (The). Úsmevnou skúsenosťou bolo pre mňa zistenie, že súper mladého Obamu vyzeral, ako jaternicami prežratý syn jedného z mäsiarov, ktorý žije kúsok od môjho domu. Samotný priebeh súboju nebudem radšej ani komentovať. To bola proste lahôdka, jahôdka ... inými, pravými slovami, trápnosť v priamom prenose. "Ďakujem mame, susedovi Hrivnákovi, učiteľke hudobnej ... " proste REŠPEKT! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dvě slova? Neutrální rozpačitost. Sly stejně jako Arnold patří mezi moje hrdiny a pokud jsem Arnieho nepodělal při účasti ve zmršeném téčku, tak stejně nepodělám ani Slye. Tím netvrdím, že Creed je zmršený film, jenom chci říct, že dané téma mě holt příliš neoslovuje obzvlášť pokud mám sledovat story chudáka černouška kterýmu všichni házeli klacky pod nohy, ale on se prostě vzepřel osudu a všem to natřel. Režisér Coogler se evidentně nepoučil ze svého předchozího snímku Fruitvale a opět nám servíruje děsně emocionální emancipovanou záležitost. Když k tomu ještě připočtu fakt, že první zápas kde si borec ani nebouchnul a pak týpka sundal jednou ranou mě vůbec nebavil no a finální boj byl sice slušně vyhecovanej a postupně gradoval, ale nevyvaroval se stokrát omletých a jinde viděných klišé, tak mi z toho žádný terno nevychází, ale Sly to celkem drží. Pořád tu má co říct a i když poslední dobou nejsem přesvědčen o tom, že to má v hlavě zcela srovnané a navíc postavu Rockyho kdovíjak nežeru, tak v úloze mentora mu to překvapivě sedne a pokud je tohle zakončení celé ságy, tak budiž. Stejně jsem na to koukal jenom kvůli němu a určitě ho ještě neodepisuju i když bacha na ty facelifty začíná se nebezpečně podobat své matce a doufám, že se to nevymkne z podkontroly.50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BOJÍM SE VZÍT SI TO JMÉNO A PROHRÁT. ŘÍKALI BY MI PODVODNÍK. FALEŠNEJ CREED…“ /// Sly prožije další nezapomenutelnej zápas, ale tentokrát to voddře mladej černoch. Musí totiž dokázat, že není chybou svýho fotra. Nebejt to pokračování Rockyho, byl by to jen příběh dalšího afroameričana, kterej se chce rvát i když zrovna není emočně rozhozenej. Než začnou trénovat – nuda. Mladej balí šťabajznu – nuda. Mladej klátí šťabajznu – nuda. Rocky mudruje – nuda. Přípravy na zápas – něco mezi. Takže fajn – vlastně taková klasika je až ten zápas. Poslední dobou mě ty kusy, ve kterejch se víc mluví než řeže, neberou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co musím udělat pro to, aby mě trénoval Rocky. 2.) Nedělám to. (Kvůli nohám.) 3.) Thx za titule „juarezcool“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sedm a půl-tý Rocky jako to nejlepší možný klišé. Vlastně ten samý jednoduchý příběh srdcaře outsidera po cestě na vrchol, co tu od roku ’76 byl už tolikrát, jenže on ten zápas sama se sebou prostě neomrzí, zvlášť když CREED bere to nejlepší z poctivýho, civilního, devět let starýho comebacku, zůstává přitom inspirativní, má to nenahraditelný Slye charisma, přidává kus pěkný filmařiny, hecující soundtrack, krásnou Tessu a sympatickýho Jordana. Samá radost nejen pro Black Lives Matter :) Zkrátka... nemůžu se dočkat jít běhat sprinty do kopce, mrazu a deště, sáhnout na hranu sil, padat a zase vstávat. Bojovat. "If I fight, you fight." ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Natáčelo se od 26. ledna do 3. dubna 2015 v Anglii, Pensylvánii a v Nevadě. (Varan)
  • Adrian's Restaurant je v skutočnosti The Victor Café vo Philadelphii. (m.a.t.o.)
  • Zápas mladého Creeda (Michael B. Jordan) a Lea (Gabe Rosado) je bez viditelného střihu. Záběr je dlouhý 4:31 min. (Satyrek)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama