Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

tron 

všechny recenze uživatele

Sly predviedol jedno z najpokornejších rozhodnutí svojej kariéry. Pred takmer 40. rokmi vytvoril kultovú postavu a ako režisér, scenárista, producent a herecká hviezda, ju naprieč desaťročiami dohnal k dokonalosti (a k piatim pokračovaniam). Hoci už je temer sedemdesiatnik, v Expendables ukázal, že na to stále má a tým pádom by zvládol ešte aspoň jeden návrat ako Rocky Balboa. Čo urobí namiesto toho? Naberie imidž zostarnutého chlapa majúceho najlepšie roky bez debaty za sebou, navždy opustí myšlienku návratu do ringu a radšej začne trénovať novú generáciu a ponúkať jej životnú stabilitu, ktorej ho naučilo 39 rokov strávených v ringu a živote, plných fenomenálnych výhier, i smutných prehier. Navyše sa novým hrdinom stáva syn jeho najúhlavnejšieho soka v ringu (a následne paradoxne najlepšieho priateľa), ktorého v štvorke doslova na smrť utĺkol šialený Ivan Drago. Od Slya to bol ohromný ústupok a dôkaz, že to má v hlave zrovnané a vie potlačiť svoje ego. To, čo urobil, si treba vážiť, pretože svoju najobľúbenejšiu a najznámejšiu postavu v Creedovi poslal na cestu, z ktorej je nemožné vrátiť sa naspäť ako boxer, pretože to už by mu ozaj nežrali ani najväčší fanúšikovia. Sly proste dokázal zostarnúť s gráciou, čo sa nepodarí každému. Film je veľmi fajn, od prirodzených dialógov a hereckých výkonov, až po pôsobivú atmosféru starej dobrej Philadelphie. Vtipy fungovali, dojemné scény boli nakrútené citlivo a pri Rockyho mentorovaní sa vám objaví slza v oku. Bohužiaľ, z deja nepochopiteľne miznú kľúčové scény s mamou a frajerkou (s diagnózou, ktorá má len jeden koniec - a happyend to nie je). Prečo sme s nimi nevideli rozlúčkové scény? Čo sa stalo v hotelovej izbe v Anglicku? Ako dopadol Rockyho „boj“? Tieto scény mi vo finálnej verzii chýbali. Napriek tomu je Creed skvelý film. Užite si ho. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se tady všem, kteří si Creeda zamilovali, ale přiznám se bez mučení že minimálně 3-4 díly Rockyho se mě líbily rozhodně více. Pokud si někdo všimnul hereckého výkonu Sylvestera, tak já si myslím že například v prvním díle zahrál mnohem lépe. Ano, je to jeho srdeční projekt, ani nehraje vůbec špatně, ale tady to tak nějak souvisí s tím že postava Rockyho si prostě jede už jen to svoje při zaslouženém odpočinku a tak mu stačí tady prohodit nějaké to moudro navíc a být svůj. Nechtěl bych aby to vypadalo, že na Creeda kydám hnuj nebo tak něco, ale největší emoce se u mě dostaví až s tolik provařenou melodií před závěrečným zápasem. Stallone je stále ten sympaťák, kterého můžu a Jordan to naštěští zase až tolik nepokazil. Je těžké navazovat na sérii po takovém odstupu, ale to kouzlo je prostě částečně pryč a o druhý díl asi ani nestojím. Rocky jsi stále jednička a vždy budeš, ale ne díky tomuhle filmu. PS: Hraje v tom i Hodňák Akerman. PS2: Po nějakém čase vidím Creeda o trošku v lepším světle. Zápasy jsou natočeny výborně. Stallone hraje doslova jako o život, aby taky ne, když se jedná o postavu, která jej provází 40 let. 75% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ryan Cogler je nadané dítě. Člověk se na tu jeho třeskutou naivitu skoro nechce zlobit, když vidí, jak velkými skills (zejména) kameramana je podložená, ale faktem je, že Creed je spíš nezáměrná infantilní komedie než boxerské drama. Největší naději na emancipaci vzbudí ve chvíli, kdy zhruba veprostřed vytáhne neskutečně hustej one take fight, ale svou klopýtavou pouť pak místo nalezení vlastního odkazu zakončí lopotným retrem ve fotrových trenkách. Sly je jediná kotva, jinak se to celé Cooglerovi rozpadá do lopotně vystavěného vyprávění a panákovité hlavní postavy, která musí zařvat, aby "udělala drama". Maybe next time, yo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby tam nehral Stallone a hlavne keby nehral toho, koho hrá, bola by to typická direct-to-dvd výplň regálov akoby z roku 2000. Ten scenár je jedným slovom utrpenie. Amatérsky polopatisticky okato pozliepané scény, ktoré akože majú tvoriť postavy, no kým herci a réžia by mali prenášať scenár do reality, akurát zdôrazňujú jeho jednorozmernú naivitu. Je tam niekoľko motívov, ktoré by mohli vytvoriť skvelý film, no miesto toho sa dívame na čiernobielu rozprávku, ktorá je ešte naivnejšia než Rocky IV, na ktorého nadväzuje. No kým Rocky IV oplýva dobovou atmosférou a reaganovskou nadsázkou, Creed nie je nič iné, len hlúpy film. A Stalloneov výkon? Akademici ho najprv skoro 40 rokov ignorujú a potom ho nominujú za zásluhy. V hociktorom pokračovaní Rockyho (a v kvante ďalších filmov) podal lepší výkon než tu, čomu sa ani nečudujem, lebo s týmto scenárom tu ani nemá čo hrať. Ďalší klinec do rakvy Akadémie. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Adonis je inteligentní (ne svalnaté hovado bez mozku jako Tommy Gunn), box vypadá dobře, romantická linka je nenásilná a uvěřitelná. S implementací Rockyho do děje už je to ale podstatně horší, protože přidání nemoci není nic jiného, než zoufalá snaha překonat laťku, kterou v roce 2006 nastavil pochmurný a nostalgický "Rocky Balboa" (*****). Za mě je "Creed" v podstatě zbytečný film a je bohužel vidět, že scénář nepsal Sly... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Snímku je možné nájsť aj pod alternatívnym označením "Creed: The Legacy of Rocky". (MikaelSVK)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 109,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 174,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama