Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač je Mouhajdr zarputilá brakařka, tohle potvrzuje pravidlo! Docela se divím, že po knize skočili zrovna pralinkáři a ne hned hamburgeři. Ti asi čekají, aby to zase zkurvili rymejkem a Henks mohl být opět v něčem obvykle nesympatický. Ale to je dobře, díky tomu je to evropsky civilní, detektiva ztvárňuje herec, kterému věříte, že je opravdový traumatizovaný chlap a ne vycukaná pipka s xichtem venkovského strejce nebo nějakého zrovna populárního negra, a místo standardního patosu a neskrývaného kýče to má řádný brutus a krvavé křeče. Prostě jemná pralinka pro každého milovníka tklivých, romantických příběhů o lásce a rodinných hodnotách. A tak mimořádně povedený a excelentně vyšinutý otylý úchyl vášnivě pomiluje a zandělíčkuje pár dětí a hodnotně umučí nějakou tu famílii, vše hezky syrově surově tak, jak to mají citlivé ženy v domácnosti a rozněžnělé matky tolik rády. A spolu s nimi i já sám jásám. Předloha se dostala opravdu do povolaných rukou a ti nekorunovaní králové internetového pedofilního porna tomu zkušeně vtiskli autenticitu a láska k látce čiší z každého záběru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rodinný romantický film o hladovém pedokanibalském (ano, to slovo jsem si právě vymyslel, ale bystrý čtenář jistě odhadne jeho význam) čůrajícím a lehoulince mentálně indisponovaném trollovi, který nejvíce ze všech ocení určitě táta s mámou, kterým rozhodně zpříjemní večerní usínání. Zdejší pedofilové si budou určitě pomlaskávat blahem a inspirováni novými zkušenostmi, s plnými vejci pod bříškem a ještě plnějšími kapsami bonbónů, vyrazí brázdit nejbližší parky. Každopádně, kdo očekával nějakou klasickou pedofilní zápletku, kde nějaký strýček unáší děti, někde v soukromí s nimi provede, co by dle zákonu a svědomí dělat rozhodně neměl a posléze je zabije nebo zabije a sní, tak bude mile překvapen. Nechci naznačovat děj, takže to nebudu dále rozvádět. Rozhodně však prozradím, že záporák je vážně super. Detektiv je sympaťák. Stále se někdo ztrácí, takže je pořád a neustále na co koukat. Já tu zápletku přeci jen vykecám, takže bacha na spoiler. Pedofil je zvláštní tím, že vám klasicky nezprzní dítě (chuděra nemůže), jak by člověk čekal, nýbrž ho donutí zprznit vám (jste-li otec). Vše se z pochopitelných důvodů neodehrává před kamerou, ale my zdraví si to rádi představíme a pedofilové zamáčknou slzu. Jste-li matka, tak to máte veselejší. Sice nedostáváte žádnou stravu, a dokonce ani hlt vody, ale můžete pokojně zemřít připoutána k topení a nemusíte se do situace dále angažovat. Aby toho nebylo málo, tak vám trol pochčije kompletně celý dům, protože je chudák retardovanej. Snad konec spoileru. Člověk se absolutně u filmu nenudí a dvě hodinky utečou rychleji než trvají dvě hodiny obvykle. Režisér si vybral ke zpracování citlivé a poměrně těžce zpracovatelné téma a dle mého úsudku si poradil výborně. Mnoho pedofilních filmů jsem neviděl, takže mě nepovažujte za odborníka. Nic pro citlivé dušičky a homosexuály. Tohle je syrový belgický thriller pro tvrdé chlapce. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TA SÍŤ PEDOFILŮ JE JAKO PLÍSEŇ. ŠÍŘÍ SE POD ZEMÍ. SPOJUJE VŠECHNY ÚCHYLY...“ /// Když makáte na vraždách, mít sem tam nějaký Déjà vu, není nic zvláštního. Jinej rozměr ,,již viděný“ chytne, když vám v mládí někdo vodnese bráchu… Krimi thriller, ve kterým vo drsný kousky a napětí není nouze. Není to klasická ,,žánrovka“. Blíž než k Hollywoodu (kde všechno vodsejpá jak po gelu) to má do severskejch luhů a hájů. A vyprávění je to spíš k nasrání a nutí přemejšlet, jakej ten svět dokáže bejt zasraně hnusný místo. Takže v tomhle dobrý! Když vono jim to všechno tak trvá! A na to, jak jim to všechno trvá, to vezme strašně rychlej konec. Taky kdyby ten polda nebyl takovej trotl… Takže nedoporučuju nejen nepedofilním rodičům, ale ani těm, co nesnášej takový ty finále, který místo toho, aby skončili před čtvrt hoďkou, nelogicky finišujou doteď. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román z roku 2001, kterej napsal Mo Hayder, číst nebudu. 2.) Parchant vídá trola (a má vohryzaný záda). 3.) Volím ty, kteří by ,,JIM“ řezali čuráky! 4.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Belgický kriminální výlet, který někteří porovnávají až srovnávají s majstrštyky typu 8mm nebo Fincherovo Sedm. Ale kdeže, to jsou úplně jiné levely, které se nadobro usadily v mé thrillerové paměti. Děsivé stránky lidského jednání/selhání nicméně zkoumá velmi solidně, nechybí atmosféra, slušná vodítka, velmi dobří herci i netriviální technická stránka. Znepokojivé hadr. Hlavní hrdina jde tvrdě (a často nezdravě) za svým, jen u toho dělá lehce nesmyslné kotrmelce, ztrácí pistole, nepotřebuje posily, v zásadních situacích jedná neuváženě trauma netrauma. Vadí i přepálená stopáž, ne všechno navíc dokázali tvůrci adekvátně vyložit (opravdu mě nebaví snad až stopovat přehrávání filmu a přemýšlet, kdo co jak proč). Zbytečně překombinované, i tak mrazivě odprezentované. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Odporné téma, city nám hárají, chybu to (ne)má, hvězdičky lítají.“ A u mě lítají SPOILERY! Nejprve ujasnění. Pedofilní zločiny jsou odporné i mně. Hnus, zvrácenost, špinavá atmosféra, patoložka nad mrtvolkou utýraného dítěte, detektiv s traumatem, Belgie prorostlá sítí navzájem spolupracujících pedofilů, to vše ve filmu je. Jenže v zahrádce scenáristy vykvetly hned dvě blbosti par excellence, které mi to sráží na 50%. ZÁHADNÉ OKÉNKO: [][] Na IMDb průměr, tady 80%. Proč? ##  Uživatelé na ČSFD jsou citlivější. ##  „Odporné téma dokáže zvednout rating i na všechny způsoby vykonstruovanému příběhu“ (© PetrPan) ## Kvalita filmu není podstatná. Červeným hodnocením se uživatelé vymezují proti pedofilii. ## Zafungoval faktor verbal, jeho 5*. [][] K těm blbostem. Herbots si plete thriller s fantasy. Umaštěný otyloň, cca150 kg, se v noci transformuje do Cliffhangera a jako nějaká veverka šplhá po zdech baráků, okukovat spící děti, čímž kříží thriller s pohádkou. To bych ještě zkousnul. ALE. V Belgii jsou prý všichni (čtyři případy už jsou statistika) otcové rodin slabí, rvačky neschopní, zbabělí uplakánci a utajení homosexuální pedofilové, kterým se ochotně dostaví erekce (!), když jim dá útočník s nožem příkaz k prznění vlastního dítěte! Až k slastnému orgasmu, viz nalezené sperma a DNA. No to mi ohryž záda. Bůh chraň Belgii! A belgické děti před úchylnými scenáristy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)
  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)

Reklama

Reklama