Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (661)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale fuj, to se nám to nějak nebezpečně rozjelo. Hannibal rozhodně není špatný film, ale ruku na srdce, jaký smysl by to všechno mělo bez ďábelského Anthonyho Hopkinse, který si tentokráte ukradl celý film jen pro sebe a nechal ostatní aby jen uklízeli, co napáchal? Ono to tedy nemá moc velký smysl ani tak, ale alespoň je to pro diváka dostatečně přitažlivé, zásluhou Scottovy režie a Zimmerovy hudby krásně atmosférické a nakonec samozřejmě dráždivě diskutabilní, aby měli chytří krtitici i fanoušci prvního dílu dlouho o čem tlachat. A já nemohu říci, že bych byl zklamán. Nepřítomnost Jodie Foster jsem sice překousával hodně těžce a scénář nesahá jedničce ani po kotníky, ale jako velký obdivovatel hereckého projevu Sira Anthonyho jsem se prostě nemohl nudit ani na okamžik. No a Gary Oldman? To se prostě musí vidět.. 65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Mimochodem, teď mne tak napadlo, že sním vaší ženu! '' ---- Ať si kdo chce co chce co chce říká, mně se t líbilo. A nepíši to zde jen proto aby se mi jednoho dne před obličejem neobjevil éterem napuštěný kapesník, který by mne odnesl na kuchyňské prkékno Dr. Hannibala... Hopkins byl skvělý i krásná Julianne. Část ve Florencii, kterou mám moc rád byla skvostná a ten koho napadlo do filmu vsadit božskou skladbu ,,Vide cor meum'' by zasluhoval zatraceně vysokou prémii! Tímto počinem byl film povýšen ještě kamsi dál a výš. Skvělý byl i Ray Liotta, který už asi za celou svoji kariéru nebude mít tepzastavující roli, než jakou měl zde... Já mám s filmem jediný problém, už si nikdy nedám můj oblíbený ,,mozeček'' s bramborem. A je úplně jedno, že se jedná o vajíčko s květákem. prostě je to mozeček... 4 snítky petrželky, která tak dobře voněla! :-) * * * * ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Väčšinu pôvodnej atmosféry sa podarilo preniesť z prvej časti, príbeh je stále ten istí avšak tvári sa inak. Atmosféra je budovaná celkom precízne a postupne až sa dostane k záveru s jedením vlastného mozgu Hannibalovej obete, ktorej pod vplyvom omamných látok celkom chutí. Mňam. Pre mňa najlepšia scéna, ktorá sa mi z filmu vybaví ako prvá. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rovnako dobré ako Mlčanie jahniat. Možno sa tomu divíte, ale tým, že Hannibal bol tento krát na slobode to bolo miestami zaujímavejšie ako predošlý film, ktorý mi v prvej polke prišiel dosť pomalý a rozbehol sa až ku koncu. V Scottovej réžii mi to prišlo vyvážené. Predošlý film síce mal šokujúcejšie scény a lepšiu atmosféru, ale Scott ponuka zaujímavú hru, mačku s myšou (znova nechýbajú fajn napísané postavy a dialogy). Neviem s akého dôvodu preobsadili herečku Jodie Foster, za herečku, ktorú si s ňou mýlim, ale na počudovanie ma Julian bavila viac Jodie. Hopkins ako inak, znova perfektne démonicky, krvavé scény a dobré finále taktiež nechýbajú. Kľudne by som si dal ešte jeden diel. 80% - 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ridley sa chopil ponúknutej látky s diametrálne odlišnej strany, než jeho nadosiahnuteľný a nezabudnuteľný predchodca Demme. Celý, pomerne zdĺhavejší, dej je akosi melancholicky podfarbený, využíva len pár vzruchových okamihov a pomerne nudí. Je tu však réžo, ktorý svojimi schopnosťami s takéhoto priemerného scenára vystrúhal aj s pomocou hereckých výkonov slušný mrazivý psychothriller, v ktorom evokuje hlavné desivý záver a pár nezabudnuteľných scén. Neodporúčam sa pri tom stravovať. 70%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (38)

  • Anthony Hopkins za postavu Hannibala obdržel do té doby nejvyšší honorář ve své kariéře, a to 15 milionů amerických dolarů. (Edgerton)
  • S tržbami 58 milionů amerických dolarů se Hannibal stal v Severní Americe ve své době třetím nejrychleji vydělávajícím filmem za premiérový víkend. Lepších výsledků dosáhly jen filmy Ztracený svět: Jurský park (1997) a Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). Celkové severoamerické tržby dosáhly 165,1 milionu dolarů, celosvětové pak činily 351,7 mil. (Edgerton)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama