Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (661)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to pěkně polopatě: u "Lecterovské trilogie" platí - co režisér, to unikátní podání. Ale pokud míníte kázat o neskutečných nechutnostech, které tu jsou k vidění, rád bych všechny přítomné upozornil, že v knize se dočkáte daleko větších chuťovek. Ale zhodnoťme si dílko Ridleyho Scotta - ke všeobecnému zklamání se neshledáme s Clarice Starlingovou v podání božské Jodie, ale "jen" s Julianne Mooreovou. Ona to možná nakonec není taková škoda, protože závěr knihy a filmu se diametrálně liší, a nerad bych viděl one and only Clarice jednat podle filmového scénáře. Prostě by to nějak nebylo ono. Co ale je přesně ono, je prostřední část filmu, do posledního detailu kopírující předlohu - úchvatná Florencie, Palazzo Vecchio, Sál Lilií, geniální přednášky z historie umění, malý ostrý Harpy:), prostě brilantní. A s Florencíí souvisí poslední věc, ke které se tu míním vyslovit, a to soundtrack. Hodně ambientní hudba a ruchy Hanse Zimmera vám, za laskavého přispění filmových monologů Hannibala Lectera, prožene mráz po zádech, aby se v závěru mistr rozloučil nádhernou operní árií na text Danteho La Vita Nuova, Vide Cor Meum (kterou uvidíte v už opěvované Florencii). Nicméně právě Vide Cor Meum pochází od Patricka Cassidyho;) Dear Clarice, I have followed with enthusiasm the course of your disgrace and public shaming... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Mlčení jehňátek mě rozhodně nezasáhlo tak, jako většinu z vás a bylo u mě přesně na hranici 4 a 5-ti hvězdičkového filmu. Hannibal je naopak přesně o hvězdičku níž mezi třemi a čtyřmi. Částečně z lítosti, částečně z opravdu dobrého pocitu při sledování filmu a z velké části kvůli Anthonymu se výjimečně přikláním k lepšímu hodnocení s neuskutečnitelným přáním, ať uživatelé čsfd hodnotí filmy skutečně podle jejich objektivních kvalit a mnohokrát zbytečně nestrhávají body jen kvůli syndromu pokračování... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, tenhle snímek rozděluje fanoušky lidojeda, jehňátek a jedné krásné agentky přesně na dva tábory :-) Já sám se musím přidat k těm, kteří obdivují krásu Itálie (taky zajímavou kameru) a zápletku s "nejhledanějším zločincem světa." Chamtivost je hrozná. Nechutné scény se dají celkem v pohodě přežít (možná také proto, že nejsou samoúčelné) a podle mě tím pádem vzniklo více než důstojné "pokračování" prvního filmu... Jo a ještě něco: Julianne Moore NENÍ krásnější než Jodie Foster!!! ;-) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nikdy nesrovnávejte "Hannibala" s "Mlčením jehňátek"! Už Harrisova kniha je diametrálně odlišná, a přiznejme si to, pro převedení na plátno ne zcela vhodná. Proto jsem od filmového zpracování nic neočekával a taky jsem nebyl zklamán. Julianne Moore výtečně nahradila Jodie Foster a o výkonu sira Anthonyho se nemá cenu ani zmiňovat, je jednoduše skvělý. Úžasná je především úvodní čast odehrávající se ve Florencii... Já vám nevím, ale nedávno jsem viděl "Hannibala" znovu, a pak asi týden neposlouchal nic jiného než soundtrack z něj. Nemohl jsem totiž tenhle film dostat z hlavy - tu atmosféru, lesk Hopkinsových očí, Julianne Moore v šatech od Gucciho, zoufalý pohled Giancarla Gianniniho, kouzlo Francesci Neri a především už zmíněnou Florencii... A ano, árie "Vide Cor Meum" je opravdu nádherná!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $87miliónovTržby USA $165,092,268Tržby Celosvetovo $351,692,268║ Aj keď obsahovo to už nie je na takej úrovni ako Mlčanie jahniat, stále to má čím upútať hlavne keď sa na tomto projekte podieľal vizuálny mág ako Ridley Scott, samozrejme že nechutností a napätia sa tu dá užiť dostatočne. Pred predstaveným v kine sa pracovníci kina rozprávali v mojej blízkosti o tom ako predošlí deň z premietania filmu utekali ľudia preč, som nevedel čo si mám o tom myslieť, či film bol tak zle natočení prípadne tam sú až tak nechutné scény... pri pozeraní filmu som na to prišiel a sledoval ako od polovice filmu unikali z kinosály ďalší ľudia. /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 87 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • S tržbami 58 milionů amerických dolarů se Hannibal stal v Severní Americe ve své době třetím nejrychleji vydělávajícím filmem za premiérový víkend. Lepších výsledků dosáhly jen filmy Ztracený svět: Jurský park (1997) a Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). Celkové severoamerické tržby dosáhly 165,1 milionu dolarů, celosvětové pak činily 351,7 mil. (Edgerton)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama