Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

akisha 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Tyhle syrový thrillery s vyšinutým psychopatem miluju a filmy, co by dosahovaly vysokejch (nebo aspoň nadprůměrnejch) kvalit zoufale postrádám.U Resurrection mě překvapilo, že na tak neznámej film je to slušně odvedená záležitost se skvělou atmosférou a pohlídaným, přehledným příběhem. Humusárny nevyznívají samoúčelně, ale zapadají do stylu filmu. Nejsou přehnaně krvavý, ale rozhodně mají sílu. Plusem je taky napínavost od začátku do konce, žádný hlušiny. Lambert (jehož podobnost s Thomasem Jane mě několikrát zmátla) se do role hodí, další velmi příjemný překvapení je relativně velká role Lelanda Orsera jakožto Lambertova parťáka (postava, která mě nejvíc bavila). Mnohem lepší, než Anamorph nebo Jezdci Apokalypsy a rozhodně plánuju další shlédnutí. A nakonec jedna hláška. (Po tom, co se najde druhá oběť - první oběť byl rybář) "Muž byl identifikován jako Matthew Leesing. Pracoval pro berňák." "No, aspoň že vkus našeho vraha se zlepšuje." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době, kdy jsem viděl mnohem méně filmů než dnes a musím říct, že se mi celkem líbil. Musím říct, že si z něj útržkovitě docela dost pamatuji, neb jsem film viděl pravděpodobně několikrát. Trošku mi to připomínalo takový slabší odvar filmu ,,SEDM". Opět je tu náboženský motiv. Tentokrát si náš sériový vrah skládá tělíčko z částí svých obětí. Myslím, že mohu dát 3*, které jsou hlavně z nostalgie. ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Film byl sice bez atmosféry, bez okolního děje a bez všech těch okolních aspektů, který dělaj ze špatných filmů průměrné a z průměrných dobré, ale já sem se u něj bavil. Docela mě překvapil rychlý úvod filmu a to, jak věci už během prvních minut snímku naberou spád. Myslel jsem si, že nasazené tempo zajisté nevydrží, ale byl jsem mile překvapen, když mi film v onom "strhujícím" tempu utekl jako voda. Je tam sice několik logických děr ve scénáři, ale **** dávám hlavně pro to, že mi přišel děj strašně vykonstruovaný a máločemu co se stalo v průběhu vyšetřování by mohl normální, racionálně uvažující člověk uvěřit. Jak jsem už ale napsal i přesto všechno se mi film líbil a ačkoliv se to možná někomu nebude líbit, pro mě lepší než Sedm... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tento thriller zreprízoval a dočkal jsem se dalšího zklamání. Od doby, kdy David Fincher natočil Se7en (1995) ,se filmaři několikrát pokusili přiživit na jeho úspěchu, ale jen s neslavným výsledkem. Tento snímek není výjimkou. Od počátku se tvářil velmi temně, ale rychle mi došlo, že se o veškerou atmosféru postaralo jen deštivé počasí, zatímco tvůrci spíše tápali a snažili se budovat napětí náhlými hudebními ataky a zběsilým švenkováním kamery. A musím být fér; ono by to na mě fungovalo, kdyby mi bylo deset. Jenže dnes už se na mě podepsala spousta filmů, seriálů, lidí, počasí i život sám, takže mě takové oblbování už nebere. Stejně tak mě nemůže nadchnout zoufale neschopná policie, mezi jejímiž příslušníky čněl, jako maják na pobřežním útesu, detektiv Prudhomme s intuicí, která by strčila do kapsy i dedukci Sherlocka Holmese a jehož postavě dodával hloubku flashback s pitomě natočeným obsahem. V průběhu sledování tohoto filmu jsem se musel několikrát přesvědčit o tom, zda nejsem paralyzovaný, protože jsem sledoval děj naprosto netečně a bez emocí. Naštěstí se ukázalo, že jsem se jen bohapustě nudil. / Poučení: Čas od času si pozvi návštěvu. Mohla by se hodit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na snímku vadilo, že nebylo mnoho věcí jaksi "mimo děj." I když si šel koupit policista něco k automatu, vyklubala se z toho další indicie ;-) Film je Sevenem evidentně inspirovaný, ale že by ho přímo kopíroval? To ne. I když je vrahovo chování nelogické, dobře se na to dívá. I na Lamberta :-) 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama