Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak po skvělé jedničce je zde dvojka a jak jinak o moc horší.Celkem hodně dementí scénář a to nemluvím o konci, který byl příšerný a přišel mi jak když si ho někdo hodně rychle vycucal z prstu.Ovšem má to i pár kladu.Výborného Jeana Rena.Dost mně zaujala scéna kdy Benoít Magimel honí kněze, který skáče všude možně , protože to bylo velmi cool.Celkově je to přůměrný thriller a pro mně je to tak za 2,5*. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv uznávám výtky na adresu tohoto filmu za oprávněné, považuji ho přesto za důstojné pokračování jedničky. V "Andělech apokalypsy" sice musí člověk překousnout plno pseudohistorického a biblicko-mystického blábolení a smířit se s překotným a za vlasy notně přitaženým závěrem (ve kterém se ďábelští padouši projeví jako banda idiotů), ale to nic nemění na tom, že zápletka celkem funguje, vraždy jsou značně invenční a patřičně brutální, střetnutí s mnichy nabízejí efektní akci a snímek má tak rychlé tempo, že nestačí nudit. Jako největší klad vidím kvalitní práci s atmosférou, která je umocněna řadou neobvyklých prostředí , do kterých snímek diváka zavede (mne osobně nejvíc zaujala role Maginotovy linie). Třešničkou na dortu je pak starý dobrý Christopher Lee v úloze hlavního záporáka. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už úvodní rvačka s drogovým dealerem, za kterou by se mimochodem nemusel stydět žádný špičkový akční film, naznačí, že film má svižné tempo, dobrou kameru i nasvícení a profesionální režii. Co je to všechno platné, když scénář je blboučký, jako kdyby šlo o společnou práci chovanců ústavu pro slabomyslné v nejhorší možné kondici, navíc povzbuzených alkoholem. Vážně se to brát nedá, na druhou stranu, pokud si odmyslím absentující logiku děje, tak při jednotlivých scénách jsem se díky výše uvedené technické dokonalosti slušně bavil. O čem to je, přesně vypovědět neumím, neb jsem Bessona opravdu nepochopil (aspoň doufám), ale na pozdní večer při unavené mysli docela slušná relaxace, která vás nenutí přemýšlet. Navíc se člověk může v některých momentech i nasmát - to když se z německého vysoce postaveného úředníka vyklube šéf neonacistické organizace nebo když naši hrdinové bojují se zakukleným černým mnichem v samoobsluze. Celkový dojem: 35 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na obale píšou: "Ještě temnější, ještě záhadnější." Jenže jak se dalo čekat, druhý díl se nedokáže ani v nejmenším případě vyrovnat s jedničkou a objevují se v něm už nesmyslnosti prvního kalibru. Ačkoliv je akčnější a efektivnější, ztrácí to tu svoji originální a působivou atmosféru. Příběh se snaží, co mu síly stačí, ale je to málo. Apokalypsa se tedy nekoná, teda ona by se konala, ale Jean Reno jí zastaví. K tomu mu dopomáhá mladý Benoît Magimel, ze kterého se vyloupl vcelku solidní herec. Jen je škoda, že to muselo dopadnout tak, jak to nakonec dopadlo. Dalo se to víceméně čekat. Syndrom druhých dílů je nezničitelný i když bych řekl, že se s takovýmto tématem dalo docela slušně poprat, autoři to klasicky odflákli. Takhle je to dle mého, krapet podprůměrný thriller, který ztrácí patřičnou originalitu jako jeho první díl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu bola miestami fakt perfektná, atmosférická, brutálna a záhadná. Scény s mníchmi a naháňačky mali podobnú atmosféru ako v prvom filme a opäť bol pri tom aj frňák Jeana Rena, no niekde v polke Rivières pourpres II začal ten film upadať (rovnaký smerom ako frňák Jeana Rena) a nakoniec mi ani nedával príliš zmysel. No napriek tomu ma to bavilo. 80% - 4* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)
  • Pamatujete si na číslo 730 730 napsané na tabuli? Objevuje se v několika záběrech a téměř pokaždé vypadá jinak, jakoby bylo napsané i jinou rukou. (necisty)
  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama