Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Raplovi sice chybí ten wow efekt, který měl při nástupu na scénu Bukowsky, ale každý Nestorův fanoušek musí uznat, že příhody detektiva Kuneše v pohraničí jsou přeci jen komplexnějším dílem. Pachl se tak dál veze na vlně úspěchu a jednou snad ukočíruje i to finále, kde znovu lehce ustřelil. S1: 85% S2: 75% ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

České krimi inspirované severskou tvorbou mě zaujalo od prvního okamžiku. Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (oblasti Krušných Hor) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Výborná hudba, atmosféra, herecké obsazení, člověk se pomalu nedokáže odtrhnout od televize od počátečních titulků až po závěrečné. Doháníme zahraniční produkci a inspirace je znát. Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, žral jsem přítomnost Pyška i Příkazkého. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů. Těším se na druhou sérii. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Některá místa jsou na facku (ano, mluvím o scénáři), ale celkově mě seriál bavil. Postavy - vizuál - atmosféra, moje oblíbená triáda, ovšem jako detektivní seriál si to rozhodně židli neobhájilo. Nepovedlo se jim uspokojivě vybudovat zápletku v rámci jednotlivých epizod - většinou bylo řešení do očí bijící a postup vyšetřování tak zcela ztratil zajímavost - divák se tak mohl bavit jedině hereckými výkony a kamerou. Buď prodloužit stopáž, nebo absolvovat kurz Jak napsat dobrou detektivní epizodu. Se zápletkami protaženými přes více dílů taky zacházeli podivně, něco e vyřešilo překvapivě rychle, jiná věc se táhla tak dlouho, až se na ni zapomnělo a v posledním díle se musela uzavřít ve dvou větách. To je tragická nešikovnost. Ale na další sérii se těším, i když riziko zklamání je velké (jako u všech pokračování). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po nekolika prvnich dilech jsem byl trosku zklamany, nebot jsem cekal pokracovani Bukowskeho a me ocekavani se lisilo od skutecnosti. Postupem casu jsem se u Rapla bavil stejne dobre a vzdy se tesil na dalsi dil. Coz je u serialu vzdy to nejdulezitejsi! Propleteny pripad pasovani drog, ktery se line nekolika dily cely serial okorenil. Jasne, nekdy na hrane uveritelnosti, ale nesmirne zabavne, hlavne diky Kunesovi, vyborna postava. Ale i vedlejsi postavy jsou velice slusne vykreslene a zahrane. Dobre napsane dialogy a atmosfera se da misty krajet. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Režisér Jan Pachl jednoznačně odmítl pokračování třetí řadou, řekl, že by to bylo jen ždímání starých hadrů, proto také zvolil nemilosrdný konec pro hrdiny i padouchy. (sator)
  • Ve 12. epizodě  1. série  Zdař Bůh! jsou Kuneš (Hynek Čermák) s Lupínkem (Lukáš Příkazký) zadrženi při silniční kontrole německým policistou. Podle provedení dopravních značek na dálnici a světelné reklamy s českým textem hypermarket je ale patrné, že se nacházejí na území České republiky, kde policista ze SRN zasahovat nemůže. (Martin_L)
  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)

Reklama

Reklama