Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Death 

všechny recenze uživatele

Uprimne cekal jsem nejake totalne debilni becko o boxu. Realita byla ale trochu jina. Kupodivu mi scenar neprisel zas tak strasny jak se muze na prvni pohled zdat a zvlast v zaveru sem si film docela uzival. Jasne s takovou latkou to mohlo byt i lepsi, ale me to celkem uspokojilo. Pro fanousky boxu asi zklamani, ale pro me je to celkem slusna, i kdyz misty trochu nudna, podivana. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ve vězení je nuda, zvlášť ve věznici v Sweetwateru. A aby se vězni neunudili k smrti a neměly roupy, jsou zde pořádány boxerské zápasy, včetně mezivězeňských turnajů. Vítězem většiny zápasů je Monroe Hutchen (Wesley Snipes), který si zde odpykává doživotní trest, a kterého všichni uznávají jako nekorunovaného krále. Ale když do vězení přichází mistr světa v těžké váze, George Chambers (Ving Rhames), odsouzený za znásilnění, je jasné, že tito dva na sebe brzy narazí (i v ringu). A v zápase půjde o hodně ... Musím říct, že upoutávka slibovala hodně. Boxerské zápasy, navíc mezi Wesley Snipesem a Ving Rhamesem, to vše mě na film příjemně naladilo. Realita ale bylo trochu jiná - většinu filmu se o vlastním boxu jen mluví, a záaps je tu z bídou jeden, a to ještě jen aby se neřeklo. Oba hlavní hrdinové se snaží přitáhnout pozornost na sebe, ale zívajícího diváka zaujme snad jen nevšední role Petera "Colomba" Falka. Je to bída pane Waltere Hille, opravdu bída .. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stanley Clarke:1. Undisputed - Cash Money Millionaires [3:48] ,2. We Drop It - Big Tymers [3:59] ,3. Let Me Ride - Trick Daddy/Rick Ross [3:50] ,4. Real Talk - Lil Wayne [3:46] ,5. How Did I - Carl Thomas [4:23] ,6. Hungry - Bubba Sparxx [4:05] ,7. Everyday - Mikkey [3:43] ,8. Shorty Down - Teena Marie [3:35] ,9. So Gangsta - Gilly/Major Figgas [4:05] ,10. Ride Together - Boo & Gotti/Baby Da #1 Stunna [3:27] ,11. I Walk It - Stone, Gilly & Lac [3:56] ,12. Think About You (Looking Through the Window) - TQ [4:18] ,13. If You Didn't Know By Now - Erick Sermon [2:51] ,14. Que La Cosa - Petey Pablo [3:33] ,15. Go Hard - Benzino [3:59] ,16. Daddy's Little Girl - Cristina [4:11] ,17. Bout My Paper - Babby Da #1 Stunna [3:58] ,18. Time Has Come Today - The T-Players [3:24] ,19. In Here - The BEC [3:36] ,20. If U Wanna Know - Universal & the BEC [3:36] ,21. Man Up - The Result [3:31], ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokoukal postupně celou trilogii, abych hodnotil komplexně. Undisputed na nic nečeká, tahle trilogie je prostě o řežbě. Prostě dělaná pro milovníky boxu, street fights, MMA, vězeňské tématiky. Co mě mrzí u pilotního dílu je nízká (pouze 2) kvantita zápasů a trapné ozvučení úderů. To na čem film staví, je zde předvedeno vcelku slušně, u pokračování bych ale řekl, že o dost lépe. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Walter Hill chcel vraj natocit film, ktory by bol hlavne o boxe a nie o nejakych dalsich motivoch, ktore pohanaju postavy v ich snazeni. To sa mu sice podarilo, ale nasledkom potlacenia vedlajsich motivov prakticky uplne eliminoval aj motivacie postav, vdaka comu vam je nakoniec uplne jedno, ktory z ustrednej dvojice vyhra zapas. Jeden z nich je namysleny chuj a druhy uzavrety introvert. Spolu bojuju iba preto, lebo si to vymyslel scenarista. Cely film som mal naviac pocit, ze ich hereckych predstavitelov na poslednu chvilu prehodili. Snipes by sa ovela viac hodil na toho namysleneho chuja a Rhames na premyslaveho introverta. Ale Hill mal iny nazor. Z dalsich postav zaujme uz len stary Peter Falk ako zabudlivy mafian, ktory cely zapas zorganizuje, lebo ma proste rad box. Bohuzial ani boxerske zapasy za vela nestoja. Nie su ani poriadne vygradovane a ani prilis prehladne natocene. Kamera ich furt snima z poza mrezi, takze som si ich prilis neuzil. Takze vysledkom je pravom zabudnuty podpriemerny boxersky film, ktoreho jedinym prinosom su fantasticke videopokracovania s legendarnym Boykom. 4/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Snipes sa pripravoval na svoju úlohu s trénerom boxu Emanuelom Stewardom, ktorý v minulosti trénoval Thomasa Hearnsa a Lennoxa Lewisa. (m.a.t.o.)
  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)
  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama