Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Todle ještě nebylo až tak špatný. S Burtonovými filmy to samozřejmě srovnávat nejde, ale ve prospěch filmu mluví jednoznačně Kvalitní Triky (to, že by to vůbec nemusely bejt, je druhá věc), občasné zbarvení dříve tak šedého Gothamu (tady to ještě bylo v únosném množství) - vypadá to tak nějak víc comicsověji a v každém případě Val Kilmer, kterému poloha Bruce Wayna sedla překvapivě na tělo. Rozhodně srovnatelný s Michaelem Keatonem Také občas potěší příjemně odlehčené dialogy ( "Kde šiješ?" ] Dvojice záporáků však propadla (mizerně napsaní, mizeně udělaní, a v případě Lee Jonese i mizerně zahraní - Jim Carrey dělá co může) Taktéž Nicole Kidman naprosto propadla, a rozhodně hodnocení neprospívají ani dvě scény, kde se Batman dostane do nějaké situacem a pak se z ní dostane a my nevidíme jak (podle mě se z nich totiž dostat nešlo) - především ta první mě vrtá hlavou. Batman vystřelí lano, zahakne se a jede s autem po zdi.... fajn... A jak se dostal z vertikální polohy zase do té horizontální, popř. jak se dostal zase na zem... A pak je tu ještě debiní střih, občas vůbec nevíte, co se na plátně děje...Jinak ale, i přes tydle chybičky musím říct, že první setkání s Batmanem Schumacher ještě ustál - v rámci možností... P.S. Kde se ale vzala v Gothamu Socha Svobody, nepochopím... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedělní Studio Kamarád připomínající křiklavé kulisy korespondující s kabaretní atmosférou Gothamu, do toho tradičně se pitvořící exhibicionista Carrey, který jako by jen přešel z placu Masky a Bruce Wayne s charismatem sklenice na zubní protézu rodinného sluhy Alfréda.. Proč po tomto vložili producenti důvěru pro natočení (nakonec ještě horšího) Batmana a Robina opět do rukou Schumachera skýtá tolik otazníků, kolik jich má Hádankář na svém zeleném oblečku. Za tyto dva filmy si Joeli zasloužíš ustřihnout závěsy v ložnici a každou noc až nadosmrti svítit do okna reflektorem s netopýřím motivem.. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl jeden z mejch nejoblíbenějších filmů (hlavně Two Face ve skvělém podání Tommy Lee Jones pro mě byl největší borec), ted už by mě to tolik nebralo, ale z nostalgie to tak nějak mám pořád rád. Líbí se mi to po řemeslný stránce (pestrý barvy v 90s stylu, dobrej soundtrack), má to dobrý herce. Rozhodně to ještě neni průser. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neonové šílenství. O něco horší než první Burtonův Batman. Některé záběry při soubojích byly tak nešťastně sestříhané, že jsem nevěděl kam mám v danou chvíli vlastně koukat a prakticky tam nebylo pořádně nic vidět. Právě díky těm neonům se vytratila atmosféra, kterou měly předešlé dva filmy a samozřejmě bez hudby Elfmana schudl ještě víc. Zdála se mi také odfláknutá romantika, vymejvání mozků 3D televizí taky nic moc, párkrát jsem se nudil a pomaloučku mě to rozčilovalo a tak jsem se rozhodl jen pro dvě hvězdičky, protože tu je celkem hodně negativ. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto v pořádku. Dodnes si ráda připomenu zdejší variace protihráčů Val Kilmera, protože Batman navždy je zkrátka obsazený nebývale dobře, co se týká vedlejších rolí. Tomy Lee Jones výtečný, Jim Carrey a Riddler jedna duše jsou... a samozřejmě sexy Dr. Chase Meridian v podání éterické Nicole Kidman. Žel s Chrisem O'Donnellem to jde kapánek dolů, nicméně nechybí Sugar a Spice a starý dobrý Alfred Pennyworth. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Na otázku, proč jsou na brněních hrdinů bradavky, režisér Joel Schumacher odpověděl: "A proč by nebyly? Nechce se mi věřit, že po tom, co předvedla Sharon Stone v Základním instinktu, někoho vzrušují gumové pánské prsní bradavky. Brnění Batmana i Robina vycházejí z anatomie řeckých soch. Jsou dokonalá a kompletní, včetně bradavek." (NIRO)
  • V garáži Bruce Wayna (Val Kilmer) lze mimo jiné zahlédnout i slavný automobil Phantom Corsair vyrobený v roce 1938. Vůz měl na svou dobu atypicky futuristický vzhled. (fifox)

Reklama

Reklama