Reklama

Reklama

Dinosaurové

(seriál)
  • USA Dinosaurs
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1994), 25 h 54 min (Minutáž: 22–24 min)

Hrají:

Stuart Pankin, Jessica Walter, Sally Struthers, Sam McMurray, Christopher Meloni, Ken Hudson Campbell, Julia Louis-Dreyfus, Pat Crawford Brown (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o životě rodiny dinosaurů, kteří žijí v moderní době. Mají lednici, pračku, televizi a další veškeré moderní věci. Narozdíl od lidí žili tito dinosauři v jeskyních a jako svého domácího mazlíčka měli většinou divoká zvířata. V tomto seriálu je děj zaměřen na rodinu Sinclairu a jejich společný život. Earl Sinclair je hlava rodiny. Pracuje jako dřevorubec a jeho žena Fran se stará o domácnost. Mají spolu tři děti. Dva syny a jednu dceru. Společně prožívají různá dobrodružství každodeního života... (duklak2)

(více)

Recenze (159)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 65 dílů. Dinosauři, kultovní seriál z dětství o životě jedné dinosauří rodinky 60 milionů let zpátky a ideální zábava na noční. Jak to dopadlo po 30 letech? Inu Dinosauři jsou tradiční devadesátkový sitcom, tedy něco co moc nemusím. Máme tu buranského tlustého taťku co víceméně kašle na rodinu, ráznou mámu v domácnosti co toho má občas dost, jednoduchou a povrchní dcerku a rebelujícího a aktivistického syna. Zábavnější jsou vedlejší postavy - bezohledný šéf Richfield, skvostně urýpaná tchýně Ethyl a především nesmrtelné všeničící Dítě se svými hláškami "mějte mě rádi" a "nejsi máma". To jak mlátí tatínka po hlavě vším co najde je legendární :) Dinosauři žijí jako lidi v devadesátkách, akorát mají živé jídlo (později už ne) a pár dalších zvláštních rituálů. Zbytek jsou tradiční rodinné problémy, občas nějaké satirické rýpnutí do společnosti, občas "přeskakujeme žraloka" a ke konci se bohužel hodně začíná poučovat a moralizovat (rasimus, ekologie, rovnoprávnost, sexuální menšiny, vegetariánství). Není to tak otravné jak dnešní propaganda, ale je to otravné dost. Celkově tak mezi 3-4*, tu čtvrtou dávám za to jak je to parádně udělané, člověku ani nedojde, že sleduje loutky a kostýmy. PS SPOILER! Poslední díl je jedno z nejbrutálnějších finále co jsem v seriálech viděl - celá dinosauří společnost díky pár chybám vyhyne v nové době ledové... vidět tohle v dětství, tak z toho mám doživotní trauma. Koho to proboha napadlo dávat takový konec do sitcomu??? ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Vesnický balík Earl v akci... Celý seriál si drží po celou dobu dobrou úroveň. Některé díly jsou velmi originální, jiné jsou kopie úspěšných filmů a seriálů umístěných do pravěku a zbylé díly jsou většinou vynikající parodie. Vzhledem k nově vycházejícím seriálům pro mě byly Dinosaurové příjemným zpestřením. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem vyrůstal, kdo ví, jak bych se k němu stavěl teď, ale tehdy jsem si dinosauří rodinku dosti oblíbil a užíval si každý úder pánvičkou do Earlovy hlavy. Ačkoliv vtípky nevzbuzovaly přímo záchvaty smíchu, o slušné gagy nouze nebyla. Převleky i prostředí působilo sympaticky a seriál se ani nepokoušel přehnaně moralizovat (jen ve zdravé míře)... Jistě, kvality Simpsnů nedosahuje, ale Flinstouny válcuje zdatně. 7/10 ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že tenhle seriál tolik lidí podceňuje. A přitom se v dnešních seriálech smějou stejným věcem, které byly tady už před třiceti lety. Jsou tam slabší díly, samozřejmě, ale rozhodně víc než "Zlato, jsem doma!" nebo "Nejsi máma". I přes to, že civilizace dinosaurů se může zdát bláznivá, překvapivě a hlavně vtipně se vyjadřuje k mnoha tématům souvisejícím, paradoxně, s civilizací lidskou. Přináší některé nápady k zamyšlení, třeba svrhávání do propasti, a navíc se dozvíte, kdo ve skutečnosti vynalezl čokoládový dort. A pokud se vám líbí masky, tedy ti dinosauři, určitě doporučím ještě film The Dark Crystal, ač je žánrově zcela odlišný. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejsi máma! Aha, tak takhle to vypadalo před těmi milióny lety... :-) Výborný sitcom, sice především pro ty méně odrostlé, ale bavit se u toho může celá rodina. Já to ve své "dinosauří éře" žral a nevynechal jediný díl. A ta loutková animace je prostě kouzelná. Každopádně prcek rulez! :-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Příjmení moderárora Howarda Handupme je odvozeno od faktu, že se jedná o maňáska ovládaného rukou. (Drom)
  • Fiktivní televizní pořad Ask Mr. Lizard, který dinosauři v seriálu sledují, je odkazem na populárně-naučný seriál Ask Mr. Wizard. (Drom)
  • Mnoho jmen hlavních postav odkazuje na ropný a petrochemický průmysl. Příjmení Sinclair na Sinclair Oil Corporation, která má v logu apatosaura, syn a otec Robert a Earl na Roberta Earla Holdinga, který  vlastnil Sinclair Oil Corporation, B. P. Richfield na společnost BP a Richfield Oil Corporation, kdy Atlantic Richfield Company prodala část akvizic společnosti BP, Ethyl Phillips pak na ethylen a Phillips Petroleum Company a její zakladatelé Phillipsovi a Roy Hess na Hess Corporation a Hessův zákon v chemii. (Drom)

Reklama

Reklama