Reklama

Reklama

Dinosaurové

(seriál)
  • USA Dinosaurs
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1994), 25 h 54 min (Minutáž: 22–24 min)

Hrají:

Stuart Pankin, Jessica Walter, Sally Struthers, Sam McMurray, Christopher Meloni, Ken Hudson Campbell, Julia Louis-Dreyfus, Pat Crawford Brown (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o životě rodiny dinosaurů, kteří žijí v moderní době. Mají lednici, pračku, televizi a další veškeré moderní věci. Narozdíl od lidí žili tito dinosauři v jeskyních a jako svého domácího mazlíčka měli většinou divoká zvířata. V tomto seriálu je děj zaměřen na rodinu Sinclairu a jejich společný život. Earl Sinclair je hlava rodiny. Pracuje jako dřevorubec a jeho žena Fran se stará o domácnost. Mají spolu tři děti. Dva syny a jednu dceru. Společně prožívají různá dobrodružství každodeního života... (duklak2)

(více)

Recenze (159)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No to je něco - stačí pár klipů z YouTube a člověk si hned vzpomene, jak tenhle seriál miloval. Sitkomovost michající Simpsonovy s Flinstoneovy je úžasná, stejně tak dítě "Dítě" a jeho "Nejsi máma!", Earl, jeho parťák Roy... Prosím, začněte Dinosaury zase dávat v telce nebo je alespoň někdo vydejte na DVD. Ať nevyhynou! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Nejsi máma!" "Ještěěěěě!" a podobné hlášky si už navždy budu pamatovat. Seriál o dinosauří rodince, který jsem sledoval už jako dítě a na který dodnes nedám dopustit. Nejlepší byly díly s důkazem, že Země je kulaté či ty, ve kterých hlavní roli hrál Malej (orig. baby) a jeho hlášky a mlácení tatínka. Prostě Krok za Krokem či Ženatý se závazky na pravěký způsob. A ještě hláška za všechny: "Zlato, jsem doma!" ()

Reklama

Obivan 

všechny recenze uživatele

Earl Sinclair a jeho povedená rodinka, aneb klasický sitcom v neklasickém provedení, zábava po kýblech, a mimo jiné i Vymítač Ďábla. Výborný seriál, vtipný a kvalitně zpracovaný. Earl Sinclair je skutečnej mazák, trochu mi připomněl Homera. Spojení indegriencí z Flinstounů dochucené Simpsonovýma, seriál pro celou rodinu. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Vesnický balík Earl v akci... Celý seriál si drží po celou dobu dobrou úroveň. Některé díly jsou velmi originální, jiné jsou kopie úspěšných filmů a seriálů umístěných do pravěku a zbylé díly jsou většinou vynikající parodie. Vzhledem k nově vycházejícím seriálům pro mě byly Dinosaurové příjemným zpestřením. ()

Epikuro 

všechny recenze uživatele

Dinosaurové s velkým nadhledem nastavují zrcadlo americké společnosti přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století. Jde o inteligentní, lehký a svěží humor, který již má co dát i našemu divákovi, jelikož i u nás jsme si prožili svou vlnu amerikanizace, a snad i proto by mnohé narážky z tohoto seriálu byly pro českého diváka aktuálnější než v době kdy byl na Nově vysílán. Seriál tímto způsobem s sebou nese riziko, že divák začne přemýšlet, což není v zájmu reklamního průmyslu, takže další reprízy hned tak neočekávám, a to narozdíl od mnohých Reno Reinsů a kriminálek ze všech koutů USA či genderových sexuálních propagand typu L WORLD a Sex ve měste. Seriál umí zaujmout, nebere si servítky a i po letech si velká většina diváků něco ze seriálu s velkou dávkou nostalgie vybaví, což je známka i dobrého řemesla. Za mě i bez nostalgie pět hvězd. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Jim Henson chtěl začít točit seriál již okolo roku 1988, ale až úspěch seriálu Simpsonovi (od r 1989) produkci přesvědčil, že námět není šílený. Sám Henson však rok před tím zemřel a realizace svého nápadu se nedožil. (Drom)
  • V 5. epizodě 1. série je možné na stěně Robbieho pokoje vidět plakát ke komiksu „Teenage Mutant Ninja Cavemen“, který je parodií na znáný komiks „Želví Nindžové“. (Ištván87)
  • Fiktivní televizní pořad Ask Mr. Lizard, který dinosauři v seriálu sledují, je odkazem na populárně-naučný seriál Ask Mr. Wizard. (Drom)

Reklama

Reklama