Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal, že hustota džungľovej atmosféry môže byť minimálne tak kvalitne prenesená do L.A.. Hudba tomu hodne prispieva, nápad s bojujúcimi gangmi bol excelentný a Glover sa Arniemu s prehľadom vyrovná. Ak nie svalmi, tak aspoň charizmou, pretože s búchačkou v ruke mu to sekne. 80%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Predator 2" je očividne slabšie pokračovanie svojho predchodca. Schwarzenegger je minulosť. Žezla sa chopil afro-americký herec Danny Glover. Asi by ani tak nevadila absencia Arnolda Schwarzeneggera, ale zmena prostredia Predatorovi evidentne uškodila. Díky presunu z tropickej džungle do džungle veľkomesta už nemá tento snímok tajomné exotické kúzlo prvej časti. Predvedie sa nám tu síce celá partia Predatorov, ale to situáciu moc nevylepší. Taktiež i v hlavnej úlohe policajta Harrigana si viem predstaviť lepšie typy ako je toporný Danny Glover. "Predator 2" má ešte stále môj rešpekt, ale táto druhá časť za jedničkou proste výrazne zaostáva. Takže viac ako tri hviezdičky jej dať nemôžem. *** ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Populace v Predátorově novém loveckém teritoriu značně narostla. El cazador trofeos de los hombres si s oblibou koupí vstupenku do nejvyšší řady na přestřelku jamajsko-kolumbijských drogových gangů s policií a poté si pár přeživších poctivě vykuchá. Svůj zbraňový arzenál rozšířil o několik unikátních kousků, upgradeoval systémy vidění. Ztratil však svoji tajemnost a již ani nenahání hrůzu. Je to takový strejda od vedle s trochu odlišnými zájmy a zálibami. I jeho hlavní pronásledovatel či oponent si od minule lehce pohoršil, už není tolik svalnatý, ale ani příliš charizmatický. A děj se spíš tak nějak plácá na místě. Přes to všechno se ale divák může přenést, buď s pomocí ukecaného Billa Paxtona nebo díky občasným chuťovkám, vyplývajícím z Predátorova hobby. Závěr působí zvláštně. Dobrý lov. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/57 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zopakuji to, co valná většina: Proti vynikající, pikantní a silné jedničce tu máme "druháka" kávu. Chybí zde vše, co jsme měli na Arnieho trháku z hrůzy nahánějící džungle rádi. Predátor se velkou měrou zcivilizoval, občas vytáhne nějakou hlášku, která sice pobaví, ale na mimozemského lovce mi prostě lidská řeč nesedí. Tvůrci nedokázali navodit atmosféru strachu, což mělo za následek, že jsem ani při jedné ze scén necítil ono zlověstné mrazení v zádech. První díl při prvním zhlédnutí tuto vlastnost měl. Závěr je příjemný, ale ani ten nedokáže zvýšit hodnocení na více jak 3*. Nedostatek: Když si predátor sdělá masku, vidí stále s "termovizí", ovšem v prvním dílu už viděl jen červeně. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vytratilo sa kúzlo súboja človeka proti mimozemšťanovi. Krásu prírody zamenili za špinu veľkomesta. Dá sa na to pozerať, poteší hlavne hudba Alana Silvestriho, ktorý stále pripomína atmosféru kultového prvého dielu, no už to nie je také strhujúce. Záverečný odkaz v podobe historickej pištole - "My sme tu už dávno, vy parchanti" je dobrý. Na ten záver sa dá kedykoľvek opäť naviazať, len dúfajme, že lepšie. Hej, Arnie? Nemáš záujem? 60%. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (57)

  • Rubén Blades (Danny Archuleta) při natáčení rozhovoru k filmu neuposlechl výzvu, aby se vrátil se před kameru, proto režisér Stephen Hopkins vstoupil do záběru a nekompromisně herce napomenul. Rozhovor nikdy nebyl zveřejněn a později byl natočen nový. (BloodMax)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama