Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (732)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Los Angeleský masakr Predátorem. Dvojka prostě postrádá ten skrytý lovecký duch jedničky, ve městě to působí moc otevřeně a přehnaně. Predátorovi chybí tajemnost a onen pocit tušení nebezpečí, který vyvolával v jedničce. Tady připomíná spíš tuctového záporáka z nějakého slasheru. Scénář se taky dvakrát nepovedl až na pár hlášek ("život je svině"), Glover sice hraje dobře, ale hodil by se spíš do policejního dramatu, a tak vcelku jedniná dobrá věc na filmu je závěr. Škoda, že z té křesadlové pistole už nic nebylo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když má drsňák Danny Glover strach z výšek, ukáže tomu ošklivému motherfuckerovi z vesmíru, kdo je pánem v revíru zvaném Los Angeles. Je škoda, že atmosféra jedničky zmizela ta tam, přesto lze s přimhouřením oka označit Hopkinsův film za důstojné pokračování s několika rozhodně zajímavými momenty (především predátoří Trophy Room). Bohužel, při následujících dílech o střetnutí kosmických nimrodů s vetřelčím plemenem se už tvůrci asi příliš dlouho projížděli autem s Králem Willym a lze je okomentovat snad jen jediným výrazem: „Shit Happens..“ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento diel je slabší ako jednotka, ale moc by som to neporovnával, pretože je to trošku iný film a je tu aj dosť zmien. Chyba tu síce Arnold, ale drsný Danny Glover je dosť dobra náhrada a taktiež aj Gary Busey, či Bill Paxton je dosť dobrý zo svojimi hláškami. Máme tu ale opäť výborný vzhľad Predatora, ktorý ma so sebou tento krát väčšiu výbavu ako v jednotke. Špinavé ulice Los Angeles vystriedali džungľu a Predator teraz šponuje napätie iným štýlom, stále však zaručene fungujúcim. Vynikajúca Silvestriho hudba to všetko podtrháva. Už vieme kto a čo je Predator zač, ale aj tak tento film dokáže ponúknuť dobré a napínavé akcie, ktoré miestami tromfujú originál. Velké plus je aj strih filmu. Minutáž je takmer identická s prvým dielom a aj tu sa v poslednej trištvrte hodine, nespúšťa noha s plynu. Luxusné finále rovnako kvalitné ako v prvom diely. Obe časti milujem už od dectva a keď vidím kvality AvP, tak s hodnotením musím ísť dopredu. Obľúbený soundtrack: Tunnel Chase. 90% - 5* ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, že by pokračování opravdu kvalitní horrorově/akční pecky mohlo dosáhnout kvality prvního dílu. U dvojky Predátora se to však podle mne povedlo na jedničku, tvůrci z dvojky vymáčkly absolutní maximum, které šlo. Citelně sice chybí absence Schwarzennegera, který by svým charismatem film ještě více okořenil a potvrdil tak svoji právoplatnou účast v sérii, ale to je snad jedinná chyba. Danny Glover, ať již se do role drsného policajta a zejména jedinným možným soupeřem predátora, příliš nehodí, hraje dobře. Jde v takovém druhu filmu na maximum svých hereckých a fyzických schopností, což se mu musí pochválit. Jinak atmosféra města, souboje mafiánských gangů, brutalita, spád, všechno znovu skvěle potvrzuje a zakládá vhodné prostředí pro predátorovo řádění. Tento díl již nestojí na dokonalé kombinaci mnoha aspektů, jako tomu bylo u geniálního prvního dílu, ale zejména na postavě predátora, který dostává mnohem více prostoru pro svoje řádění a orgie, více odhaluje ze své záhadnosti, používá více zbraní a vychytávek ... a stále ctí jisté jeho pro nás těžko pochopitelné pravidla boje, nebo lépe řečeno lovu. Když jsem film viděl poprvé jako malý kluk v kině a predátor to "rozjel ve velkém stylu" se všemi svými vychytávkami v přichystané pasti v budově jatek, byl jsem naprosto fascinován a přibit do sedačky. Film se výborně povedl v mnoha ohledech a prvnímu dílu vůbec nedělá ostudu. Což se bohužel nedá již tvrdit o dalších "nástupcích" kde se potýká s vetřelci, které kult predátora vyloženě pohřbívají, zatímco u dvojky predátora byl kult této filmové horrorové postavy ještě více posílen... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Predátor 2 je typickým příkladem nešvaru druhých dílů, který se ujal jiný režisér. Legendární jedničku snad ani nebylo v tomto složení možné kvalitativně dostihnout, své kvality však na rozdíl od různých crossoverů a spin-offů plnohodnotný druhý díl má. Permanentně zpocený Danny Glover sice nemá na rozdíl od Dutche k dispozici džungli zelenou, nýbrž městskou, ale je to asi tak lepší, protože podruhé a v horším podání by se na Predátorův pralesní lov už z principu koukat asi nemělo smysl (viz rebooty, ač je mam celkem rád). Jak jsem již řekl, kvalit McTiernanovy jedničky film nedosahuje, ale koukat se na to dá...70% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (57)

  • Herec Kevin Peter Hall (Predátor) študoval pred natáčaním filmu africké kmeňové tance, aby dodal Predátorovi väčšiu flexibilitu a osobnosť. (Nekrofil)
  • Mike Harrigan (Danny Glover) má ve filmu zbraně Desert Eagle (ráže .44 magnum), CAR-15 s granátometem M203 (ráže 40x46 mm) a Benelli M1 Super 90 (ráže 12 Gauge). (dc125)
  • Celosvětové tržby: 57 169 413 amerických dolarů. (StrYke)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama