Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Reacher je jedna z mých oblíbených knižních postav a když jsem slyšel, že dojde na jeho seriálové zpracování, tak jsem byl nadšený. O to víc, když za seriálem stojí Amazon, který už mi jednou dokázal, že zvládne na jedničku zpracovat knižní postavu, kterou mám rád – Bosche. Spousta lidí s oblibou kritizuje film o Reacherovi, kdy byl do hlavní role obsazen Tom Cruise. Já jsem se ke knížkám dostal až poté, co jsem viděl první film a i když mi Cruise nevadil, tak musím uznat, že Lee Child ho popisoval jinak. Lee Child ho popisoval víc jako Alana Ritchsona a ten mi tak do role seděl bez sebemenšího problému. Jatka (Killing Floor) jsem četl a Reacher si mě právě tam získal a nejinak je tomu u seriálu, který mě okamžitě vtáhnul do děje. A přijde mi, že se jim podařilo adaptaci dobře upravit do modernější doby a přitom zachovat základ, stejně jako tomu bylo právě i u Bosche. Akce stála za to a už od seznámení ve vězení to mělo správný spád. Kosti praskaly často a ten pocit z knížek, o nepřekonatelném Reacherovi, to dokázalo  úplně bez problémů vyvolat. Nenacházím v podstatě žádné velké mínusy, plní to přesně to, co by mělo. Pokud se vám líbí knížky s Reacherem, tak si seriál užijete. Já se s chutí podíval na celou řadu, jen škoda, že to čekání na další bude dlouhé. Ale třeba mě to aspoň donutí k tomu, abych si přečetl některé z novějších případů Reachera. Knižních příběhů je něco přes dvacet, takže bych se nedivil, kdyby tady s námi seriál několik let byl. 2. série - U druhé řady jsem neměl tu výhodu, že bych četl předlohu (Bad Luck and Trouble), ale to mi nijak nezabránilo v tom, abych si ji užil. Pořád to byla solidní akční zábava, i když musím říct, že se z toho vyklubala větší týmovka než jsem čekal. Z knih mám přeci jen o něco radši, když Reacher pracuje sám a třetí série by nás měla znovu vrátit právě do této polohy. Tak nezbývá než doufat, že se vrátí nadšení, které tady bylo po první řadě. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

S01: Nadšené ohlasy fanúšikov knižnej predlohy a údajná obhliadka hrudníka blonďavej Willy Fitzgerald (s/o TheSlezy) boli jasným ťahákom k zhliadnutiu. Po dvoch filmových stvárneniach Jacka Reachera kráľom akčného žánru musela byť na toho seriálového dozaista naložená väčšia váha na ustátie. Alan Ritchson sa jej zhostil schopne a hoci vyzerá, že mu robí problém malá násobilka, našťastie, len vyzerá a summa summarum je z neho alfa samec žrádlo najväčšieho kalibru, a to primárne nehovoriac len o množstve svalovej hmoty. Väčšina aspektov diela presahuje ďaleko za hranice autentickosti (či už samotná konšpirácia, alebo znalosti a zručnosti protagonistu), no dívať sa na ne je slastné potešenie. Toto všetko s veľmi jemným, ba až nepatrným nádychom južanskej atmosféry, ktorá je uchopená len v niekoľkých dialógoch a scénach a mať by ju pod palcom Jeff Nichols či stará verzia Davida Gordona Greena, Reacher by bol ešte väčším nebom. Seriálové spracovanie nielenže na rovnakej úrovni s filmovými, za mňa o triedu lepšie. Slabšie štyri hviezdy za zábavu, silnejšie tri za kvalitu a zopár vdiak za vždy iné skladby prichádzajúce so záverečnými titulkami každej epizódy... ♪♫ --- S02: O dosť slabšie, o dosť menej svojskejšie a viac generické, pripomínajúce štandardný triler o konšpiráciách na vysokých miestach. Pocitovo oproti prvej sérii značné sklamanie. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu neznám, takže jsem do toho šel bez potřeby srovnávat. A co jsem viděl? Přerostlé brutální hovado s analytickou mozkovnou, které si to dopředu šine stylem "kde nepomůže velká síla, je potřeba ještě přitlačit". K ruce má drobnou roztomilou policajtku a tvídového distingovaného černocha, se kterými se společně postaví padouchům ovládajícím jižanský prdelákov. Tohle jakoby vypadlo z doby, kdy parchanti byli ještě parchanti a klaďasové nebruslili na hraně přijatelnosti. Záporáky tady odhalíte prakticky hned, jak se objeví v záběru, protože tak prostě vypadají a vlastně jde jen o to se jim dostat na kobylku. Cestou je pochopitelně třeba umlátit, ubodat a postřílet spoustu poskoků, vzpomenout si na nějaké ty příhody z dětství, dát pusu princezně a za všech okolností si udržet fešácký účes. A to mě prostě baví. Doufám, že schválení další řady bude pouhou formalitou. 85% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne poriadne sci-fi! Vrážd je tam jak na bežiacom páse a prípad vyšetruje partička fízlov z vidlákova... Bývalý model spodného prádla a príležitostné herecké poleno Ritchson tomu dáva ten správny šmrnc, hlavne keď si na potulkách nezabudne min 1x pro epizódu zvodne prezliecť upotené a zafúľané tričko... Jasné, že tunajšie zvlhnuté dievčiny chcú prídavok. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tudy kulka vyšla ven. Střeli jste je do zad." Jack Reacher je sympaťák, svalouš a inteligent. Přesně jako já ... bych chtěl být. Trošku mi do něj chybí, ale zase mám smysl pro fair play. To se však ve světě Jacka Reachera nenosí. Kdo chce přežít, ten musí střílet první. A o to tady jde. O zlámaný končetiny, vraždy, mučení a o sežraný koule. Zkrátka nic pro estéty. Mě však nikdy nikdo neobvinil z toho, že mám smysl pro krásu a umění, takže mohu v poklidu konstatovat, že Reacherův svět mě baví. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Na konci epizody hraje píseň „Police Dog Blues“ od Blinda Blake. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama