Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 %, 2. série - 70 %. Tam, kde první série byla relativně nápaditá a zároveň se nebrala tak úplně vážně, druhá obě tahle pozitiva ztrácí a do hlubin béčkovosti se ponořuje mnohem rychleji, než by se mi líbilo. Jestli neprůstřelnost hlavních hrdinů, stupidita záporáků a dramatické oběti vedlejších postav budou v dalších sériích narůstat tímhle tempem, tak potěš pánbůh. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 1) Hodně jsem váhal mezi 3* a 4*. Jatka jsem četl a celkově jsem byl s adaptací spokojený. Reacher vypadá tak jak vypadat má, ale Ritchson mi nějak moc nesedl. Takový Cena by se tam hodil víc. Ostatní herci nehráli vyloženě špatně, ale že by byl někdo z kladných postav dvakrát sympatický nebo charizmatický, to se taky říct nedá. No a ve finále klasický problém filmové a seriálové tvorby posledních let, všechno se strašně a až zbytečně natahuje. Série 2) Jak mi v první sérii moc nesedl Ritchson, tak tady jsem za něj byl rád, protože sehnat tak strašné nesympatický "herce", to už musíte mít talent. Příběh není špatný a přeskakování v časových liniích mi nevadilo, ale opravdu se nedalo koukat na akci. Ta byla opravdu hodně špatná, bez nápadu a děsně statická a k tomu fakt špatně natočená. Škoda, dát si na ní víc záležet a vybrat lepší herce, dal bych lepší hodnocení ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím nejlepším způsobem béčkový/brakový mix Jamese Bonda a Sherlocka Holmese z amerického zapadákova. Ovšem se suše hláškující a kosti drtící 190 centimetrů vysokou 100 kilogramů vážící mašinou s býčí zarputilostí, přímočarostí a emoční zakrnělostí téměř ve stylu Arnolda z Komanda v hlavní roli (třeba poslední epizoda má opravdu velmi blízko ke klasickému finále akčního béčka z 80./90. let :). Kdyby měl John Matrix tedy vedle schopností recyklovat lidský odpad též silně rozvinuté detektivní schopnosti. A Komando bylo krimi thriller s dobře promyšleným dějem plným zvratů, obstojně prokreslenými a sympatickými vedlejšími postavami a správně brutálními, všehoschopnými padouchy. Četl jsem alespoň deset knížek série a až na pár malých problémů nemám, co bych této adaptaci první knížky (nebo adaptaci postavy Jacka Reachera obecně) vytkl. Ale pro úplnost těch pár negativních věcí vyjmenuji - první epizodu jsem si musel na Alana Ritchsona v roli Reachera přece jen zvykat (protože jsem si ho představoval ještě trochu jinak - "hranatějšího" a o něco víc old-school charismatičtějšího), pocitově se pár epizod táhlo, několik věcí asi mohlo být vynecháno a v druhé polovině děj sem tam přišel s nějakou hloupostí. 7,7/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Devadesátkově nekomplikovaný děj a moderními trendy ovlivněná akce doplněná o silné a zajímavé postavy. Stejně jako hlavní hrdina, i seriál klame tělem. Příběh kombinuje vztahovku, politický thriller a klasickou kriminálku, ale dává mu zvláštní odlehčený nádech, takže i když se v seriálu odehrávaly téměř brutální scény, působily téměř poklidně. U jiných věcí bych to bral jako nevýhodu, jenže tady to byl z nějakého důvodu klad. Jestli tohle nedostane druhou sérii, tak v Amazonu někdo nepřemýšlí. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Asi nejvěrnější adaptace knihy, jakou jsem kdy viděl. Když k tomu člověk přistupuje s tím, že Reacher je král béčkové zábavy, takže to je prostě trochu pitomoučký, tak tomu nemám moc co vytknout. Snad jen závěr ve skladu vypadal až příliš televizně (+moc ruční kamery) a hlavní představitel je až příliš toporný, že mu člověk nevěří ty logické dedukce. Chybí mu trochu oldschoolového eastwoodovského charizmatu a šarmu, vypadá spíš jako nějaký MMA model, ale oproti Cruisovi je to posun o tisíc mil k lepšímu. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Alan Ritchson v jednom rozhovoru uvedl, že pro roli Jacka Reachera přibral okolo 30 lbs (13 kg). Jeho celková váha tak vzrostla na 235 lbs (106,59 kg). (Rominator)
  • Na konci epizody hraje píseň „Super Bon Bon“ od Soul Coughing. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama