Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (147)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další KATASTROFÁLNÍ seriál na Netflixu, který v poslední době potvrzuje, že kromě Stranger Things už rezignoval na kvalitní a originální tvorbu, a nechává se strhávat různými trendy, které avšak pro diváka nejsou moc "trendy" jako v tomto případě. Potenciál na reboot resident evil byl nadějný, ale stala se z toho pouze nekoukatelná břečka plná příšerných postav a ještě horšího scénáře. Sledování poze na vlastní nebezpečí a nedoporučuji to ani fanouškům herní série. ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Další resident evil adaptace, která ale klasicky stojí za hovno. Jo, líbil se mi Lance Reddick jako Wesker (i když se samotnou postavou Weskera mám několik problémů) a jeho herecké výkony jsou asi fakt to nejlepší na celým seriálu a jo, těch pár odkazů na herní sérii bylo fajn, ale jinak tady nefunguje snad nic. Hlavní dvojka, Jade a Billie, je extrémně nesympatická, s tím že u Jade tvůrci fakt dělají všechno proto, aby jí nikdo neměl rád jak v lince z roku 2022 (tady hned v prvních minutách se musí chovat jako nevtipná sobecká otravná kráva), ale i s postupem času je vidět, jak nesympatická je i v tý budoucí lince, kdy svým vypatlaným chováním zapříčiní smrt několika postav. Tím se dostáváme k dalšímu problému, proč je to rozdělený na dvě časový linky? Budoucí linka mě nebavila, je to klasická zombie apokalypsa, kterou tady každej už několikrát viděl, akorát tohle provedení zombíků mě extrémně nudilo a když  už se objevilo nějaký nový monstrum nebo snad i dokonce něco z her, tak je to na obrazovce celou jednu minutu než se zase vrátíme k nudným zombíkům. Celá ta zápletka téhle linky je fakt nudná, místama nedává smysl a občas vyspoileruje to, co se stane v tý lince z roku 2022, která aspoň ze začátku měla lehkej nádech jakési záhady, kterou to nové racoon city skrývá, ale hned po prvním díle je jasný, že tohle se bude hlavně věnovat dvojici otravných čtrnáctek, které dělají neskutečně hloupý rozhodnutí (jo, moje sestra je kousnutá a vím, že se z ní může stát každou chvíli zombie, ale co kdyby šla do školy nebo na párty, to by bylo hrozně cool ne????).  V týhle lince mě ale docela bavila ta zlá CEO Evelyn, kterou ale pak museli zkurvit v tý lince budoucí (ta scéna s Dua Lipou byla co jako? Neironicky člověk co se tohle rozhodl vytvořit a dát do seriálu by měl dostat celoživotní zákaz cokoliv vytvářet) a celkově výběr hudby byl naprosto otřesnej.  Doufám, že tenhle seriál zruší dřív, než dokážou zničit víc postav z herní série. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Naprosto nehorázná nuda s otřesným scénářem. Netflix neumí točit adaptace známých knižních nebo herních titulů. Místo toho, aby se pokusil o věrnou adaptaci původních her, vyhodil oknem peníze na nesmyslný seriál, který s předlohou nemá nic společného. To co udělali s Weskerem je nepochopitelné. Ta postava je velice špatně napsaná a se svým předobrazem nemá nic společného. Všechny charaktery jsou na tom podobně. Není zde jediná zajímavá postava a casting se také nepovedl. Ella Balinska se sice snaží, ale její postava je nudná a hrozně napsaná, takže nemá co hrát a jen se trápí. Na celém obsazení je vidět, že pro tvůrce bylo důležitější naplnit rasové kvóty než obsadit skutečně dobré herce. Děj se více soustředí na woke agendu než na kvalitní příběh, a na něco takového u seriálu pod názvem Resident Evil nikdo není zvědaví. Netflix se opravdu nemůže divit, že mu ubývají předplatitelé, když je schopen vypustit do světa něco podobného. ()

Philcze odpad!

všechny recenze uživatele

Kolekce memů a rádoby provokativních hlášek napsaných pro sdílení na TikToku a Twitteru marně vydávaná za seriál. Ubohá netflixizace herní série, která svou stupiditu nosí hrdě na prsou jako medaili, přičemž přichází z místa upřímné lásky pro béčkové zápletky, zvraty a hollywoodsky perfektní postavy s vizáží devadesátkových sexbomb. Přitom ale umí zatahat za nervy, když se jí zachce, a i po pětadvaceti letech vystrašit. Filmové ani seriálové adaptace nezvládnou nic z toho. Ta nejnovější je pak novým dnem, které už tak bylo umístěné dost hluboko, ovšem Lék se rozhodl jej prorvat a zarvat drápy do hlíny pod ním. Paralelní dějové linie fungují jako samostatné jednotky, které se takřka vůbec tematicky ani symbolicky neprolínají a nevytváří absolutně žádné napětí, z nichž ta v minulosti disponuje bezpochyby nejotravnějším duem protagonistek poslední doby, zvýrazňujícím už tak naprostou marnou snahu v pěstování zajímavého příběhu. Do toho všudypřítomná snaha přitáhnout Gen Z diváky, mnohdy ovšem zcela bizarně miskalkulovaná (zmínky o Clannadu, torrentových stránkách na anime, čtení Zootopia porna?). I Billie Eilish v podkresu zní o pár let opožděně, padnoucí tak akorát do seriálu, který ani podsouvání mladším nezvládne se ctí. Zatímco nedávné Welcome to Raccoon City bylo poctivým pokusem o vystižení herní atmosféry a specifického stylu, byť ne vždy úspěšným, Lék svou látku v podstatě zesměšňuje. Díkybohu za Lance Reddicka, světlo na konci tunelu, jehož herecký stoicismus ustojí i sebehorší dialogy. I s ním je to nekoukatelné a prohnilé, ale v záblescích snesitelné. Navzdory jeho kreacím přemýšlím, jestli jsem někdy viděl horší seriál s tak kompetentní technickou stránkou. S1 – 0 % ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vedec Albert Wesker sa so svojimi dcérami presťahuje do nového domu v komunite New Raccoon City. Umbrella Corporation tu pracuje na novej droge s názvom Joy, ale ich ozajstné plány sú omnoho temnejšie. - Resident Evil považujem za jednu z najpreceňovanejších hororových sérií a jej kultový status mi bol vždy záhadou, ale oproti tomuto je asi každý jeden diel klenotom. Toto je tak nezmyselná zlátanina, že sa to ťažko popisuje. Jediné, čo sa tu dá pochváliť, je vizuálne prevedenie a silné herecké výkony, ale aj keď sa herci snažia hrať naplno, scenár jednoducho neumožňuje, aby z toho vzniklo niečo zaujímavé. Nedotknutelnosť hlavnej postavy je miestami až úsmevná a jej motivácia je úplne debilná (dcéra, ktorá o ňu absolútne nejaví záujem). Dopozerať sa to dá. Teda pokial pri tom budete robiť ďalších desať vecí a občas si spomeniete, že vám na obrazovke beží epizóda seriálu. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Evelyn Marcus (Paola Nuňez) je dcerou Jamese Marcuse, jednoho ze tří zakladatelů Umbrella Corp. Těmi dalšími dvěma byli Oswell Spencer a Edward Ashford, a všichni tři spolu byli spolužáci z oboru virologie. (NiWi)

Reklama

Reklama