Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie fofr masakr. Oběti lítají sem a tam. Zombie jsou jim v patách. Ze zombie lítají cucky, z obětí občas taky. Francouzi stále utvrzují v tom, že zvednutou gore rukavici nemíní pustit. Svými masakrálními filmy dávno zastínili Italy, kteří jsou nejspíše za zenitem. Sice mám rád ty pomalé plíživé zrůdy z 80.let, ale sprintujícím zombíkům jsem na chuť také přišel. Ani už nevím , kde to začalo. Úsvit mrtvých? Každopádně rychlost se vyplatila i v 30 dní dlouhé noci... Občas se zasmějete - to když se mlátí dvě ženské, respektive zdravá mlátí zombiefrau popelníkem počínaje a ledničkou konče. Veterán z Indočíny se s tím také nepáře, sekerou počínaje, přes rychlopalné zbraně a granátem konče. Na sympatie zapomeňte, hlavní postavy-oběti vás nakrknou hned na začátku a k soucítění vás až do konce nepřinutí. Ale to máte jedno, při jízdě na krvavém tobogánu na to stejně čas není... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film má všechno, co má správná řežebná zombiárna mít - temnou noirovou atmosféru, absenci soucitu s hlavními postavami, dostatek krvavé akce a třeba i rajcovní sexy amazonku v přiléhavém nátělníku. Ale má i vypatlaného kameramanského retarda záměrně co nejvíc třesoucího ruční kamerou, ačkoliv už tehdy profi kamery jistě musely mít slušnou stabilizaci obrazu, když jí má dneska už i každý jen trochu lepší mobil. Takže ze spokojených silných čtyř jsou znechucené slabé tři. Škoda. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě Francouzi spíše zklamali, ale rozhodně to neznamená, že je to hned špatná podívaná. Přehršel akce, pořádná dávka krve (i té digitální) a pár drsných hlášek tvrdých chlápků s velkýma pistolema. Přišlo mi to jako mix 28 dnů poté a Vosího hnízda, bohužel ne tak nápadité. Chyběl mi tam hlavně hrdina, kterýmu bych mohl fandit. Ale ta brutalita a špinavost celýho filmu to trochu vynahrazuje. Více v mé recenzi zde: http://www.studna.net/filmy/1889/ ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Prehnitý proti hnijúcim! Drsný policajti na súkromnom záťahu proti drogovým dílerom narazia na hromadu zombíkov, takže samozrejme musia spojiť sily v boji proti plesnivým hordám nemŕtvych obyvatelov paneláku. Prvé stretnutie so zombíkom čo má sáčok na hlave je podarené a krvavé, ukončené rozstrelením hlavy brokovnicou. Ďalšie stretnutia už sú podstatne fádnejšie, bez nejakých tých gore efektov a všetci tý drsňáci si furt vzájomne mávajú búchačkami pred ksichtom, takže zombíkov ani netreba, oni sa tí kreténi pozabíjajú aj sami. Napokon sa predsa len rozbehne hromadné zabíjanie plné digitálnej krvi. Najvýraznejšou postavičkou je šialený vojnový veterán čo hádže hlášky a pobehuje s guľometom. V pamäti mi utkvela scéna v ktorej jeden z magorov rozmláti zombíkovi hlavu o stĺp a reve pri tom "som skurvený Nigérijčan"! Záver je potom depresívny ale aj pomerne blbý. Takže priemer. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočne a komplikovane kritizovaný zombie clip " de France ". Je zrejmé , že " horda " sa plaví po vodách , ktoré rozvírila Milla J. so svojím Residentom a Danny B. k tomu prisypal svojich 28 dní. V dnešnej dobe sa toho kolo živých / mŕtvych veľa nevydupe -nehovoriac o tom , že cam / style je zaužívaný , až by som povedala - preužívaný , zabetónovaný a otravný zároveň , ak k tomu prirátam vzdialený , akoby Besson producent / feeling - tak je to len ďalší krvavý výlisok z továrne , kde sa rodia zombíci. Zombie tému nestíha už ani papá Romero ( no počkám si na druhý dych ). Fandím však každému jednému režisérovi , ktorý sa pustí do týchto mútnych filmových vôd. Čiže takto - je to pohodová sobotňajšia zombie noc ( pre Mňa ) - kryštálová 3ka ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama