Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (317)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V zásadě přesně to, co jsem od toho očekával. Béčkovej akční horor s polo-dementním scénářem, kterej dokazuje, že to, co je efektní v hrách ne vždycky funguje na plátně, otřesným cgi oblud, dobrou RE atmosférou a povedenýma maskama. Navrch mě překvapila ještě fajn hudba a nakonec docela ok casting, na kterej se dá zvyknout. Dobrá večerní oddechovka a na další díl bych se klidně mrknul. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tragédie se naštěstí nekoná! Jak jsem předpokládal dle trailerů, že se bude jednat o hodně špatnou adaptaci této slavné herní série, tak naštěstí na tento hrůzný scénář nedošlo. Jistě, film i tak nabídne nespočet směšných a legračních momentů a pár situací, kdy budete jen nevěřícně kroutit hlavou, ale jako zombie béčko dokáže diváka slušně zabavit! Mě jako velkého fanouška RE potěšil Roberts velkým množstvím odkazů na původní dva herní díly. Lokace působí dost věrohodně, sem tam jsem fakt pociťoval, jako bych se přenesl do míst, z kterých se mi ještě dnes při pouhé vzpomínce zježí vlasy na hlavě. Masky zombíků obstojné, též si divák užije trochu toho gore. CGI by asi mohlo být propracovanější (finální stádium G-Birkina se graficky moc nevydařilo). Trochu zamrzí, že se na poli necelých 2 hodinek snaží Roberts odvyprávět příběh RE 1 a 2 zároveň (i když v originálu tyto dva odlišné příběhy od sebe odděluje i kratší časový úsek). Jak se dalo očekávat, tak vše působí dost zkratkovitě. Z hlediska kastingu si prostě musím rýpnout do Leona...Zaprvé, ten herec mi na tu roli neseděl vzhledově...A za druhé, autoři jaksi nepochopili jeho samotný charakter (udělat z něj blbečka, do kterého se trefují ostatní postavy? jako vážně?). Závěr docela přijatelný. Takže. Suma sumárum...na čtyři hvězdičky se to nevyškrábe, buďme soudní, lidi, ale dát dvě mi přijde jako nefalšovaný zločin. Takže tedy kompromisní troječka. 6/10 P.S. Soundtrack pecka! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slibný rozjezd se sirotčincem a nočním maloměstským prdelákovem Raccoon City, zabydleným podivnými existencemi a zmutovanými degeneráty, ale především úleva, že v tomhle Resident Evilu už konečně nebude oxidovat šeredný tranďák Miloš Jovović. Na druhou stranu se ale děj postupně zvrhne v poněkud chaotickou interiérovou naháněčku a střílečku, ze které mě nejvíc bavily ohavné mutace několika nešťastníků, ale jinak nic moc, zkrátka průměrné béčko nehodné zapamatování. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. Takže dvě věci nejdřív osvětlím. 1) Nebudu tento nový Resident evil srovnávat s díly s M. Jovovich. Ty mi prostě sedly, nebylo to vyloženě jen o zombících, ale byl to takový přeakčnělý úlet, který mě prostě baví dodnes. 2) Nebudu zde řešit, chválit či kritizovat zda je tento nový film téhle ságy více inspirován PC hrami. Hry jsem hrál, ale to sem nebudu motat. Tento snímek beru prostě nezaujatě jako film. A jak se mi to líbilo? No, nic moc to tedy nebylo. Po skončení jsem asi hodinku uvažoval, zda-li mám vůbec slabší 3* udělit. Nakonec jsem tak učinil, až tak mě snímek ničím víc nepohoršil, ale do kina bych na to nikoho nezval. Úvod je nezajímavý, stejně asi tak celá cca 1/3. Rozbíhá se to nudně, sem tam se něco stane a i ty POSTAVY si mě krom té, co měla roli Claire nezískaly. Je tu ale zpočátku dobrý nápad s nemrtvými. Jejich postupná proměna trvá déle – nakažený ještě jen tak tak sebe ještě vnímá. To mi přišlo jako dobrý nápad, ale to je asi tak vše. Celkové akční scénky s mrtváky mě moc nebrali. I se tu najdou asi 3 vyloženě trapné scény. No, nechci to moc kritizovat. Námět je slušný, ve finále se tu najde pár obstojných momentů. Ale po hororové stránce je to nulové. A ani moc zábavné. I když tempo není nejhorší. Hudba není moc výrazná. Takže určitě z toho mohl být větší brak, ale i tak doufám, že pokračování nevznikne. Průměr s odřenými uši a nejslabší 3* jen proto, že mám tématiku zombie filmů rád. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Počas prvej polhodiny som si myslel, že ten film vôbec nakoniec nedopadne tak zle a nakoniec moje obavy z réžie a scenáristiky Johannesa Robertsa neboli také opodstatnené. No čím sme išli ďalej, tým viac som si uvedomoval, že sa jeho neschopnosť začína postupne prejavovať. Myslím si, že ak ste fanúšikmi hernej série tak si vás spočiatku "Resident Evil: Welcome To Raccoon City" získa. Alebo by som povedal, že v prvej polke filmu si to podľa mňa môžete užiť. Musím povedať, že film veľmi pekne zachytil atmosféru v Raccoon city, ten lejak všade naokolo, dizajn policajnej stanice je podľa mňa perfektný a aj interiéry pôsobia rovnako. Podobne hodnotím aj detský domov. Lokality, ktoré poznáme a videli sme v hrách totiž vyzerajú skvele. Dizajny zombíkov a licker vyzerajú podľa mňa tiež dosť schopne. Presne ako by som si predstavil. Súhlasím, že občas tie efekty nevyzerajú úplne ideálne, ale to by bol len detail, keby sme tu mali reálne inak skvelý film. Claire Redfield je podľa mňa dobrou postavou, Chris s Jill sú celkom okey, Wesker sa nemá moc čas úplne preukázať, no kto je podľa mňa celkom výsmech svojej hernej predlohe je Leon S. Kennedy. Tento blbeček, ktorého som mal vidieť dokopy asi fakt nesie len jeho meno. Nemá nič z jeho charakteru ani schopností a v podstate je to len absolútne zbytočný pako, ktorého sme tu nepotrebovali. A okrem toho ani nevyzerá ako Leon. Ostatní síce na tom nie sú o moc lepšie, no v jeho prípade mi to bije do očí každú sekundu čo ho vidím. Film sa snaží mať atmosféru, snaží sa ukázať čo sa dialo, na veci ide celkom pomaly a nenápadne a môžem povedať, že ma to spočiatku fakt bavilo. Dokonca som oceňoval, že film sa snaží postupne budovať. No po tom ako sme sa dostali do vily a zombíci začnú príbúdať, film už dokopy nemôže priniesť niečo, čo by bolo zaujímavejšie alebo silnejšie. A v podstate sa stane len nudným hororom. Ja som sa skutočne nudil a prišlo mi to neskutočne pomalé a unavujúce. Takže film odporúčať nebudem. Oceňujem, že si ma celkom dokázal na chvíľku omotať okolo prsta, ale bohužiaľ, dlho mu to nevydržalo. A s Leonom som skutočne mal problém celý film. Hodnotenie: C- ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Jednou z narážek na herní sérii si můžeme všimnout u hlavních postav, které jako záložní zbraň používají speciálně upravené pistole Berreta M9, tzv. „Samurai edge“. Ve hře je týmu vyrobí majitel obchodu se zbraněmi Robert Kendo. Taktéž scéna prvního setkání Chrise Redffielda (Robbie Amell) se zombie ve Spencerově sídle je komplet identická s tou, jaká je ukázána v původní hře. (Guilemot)
  • Resident Evil: Racoon City adaptuje první dva herní díly „Resident Evil“ (1996) a „Resident Evil 2“ (1998). (S.U.E.S.)
  • Přestože události prvního a druhého dílu her dělí od sebe přibližně dva měsíce, ve filmu se obě hlavní události z her (průzkum Spencerova sídla v horách jednotkou S.T.A.R.S. z prvního herního dílů a zamoření a následný úprk z Racoon City z druhého dílu) odehrávají dle slov režiséra a scenáristy Johannese Robertse pouze během jediné osudné noci, a to 30. září 1998, během které se odehrává děj her „Resident Evil 2“ a „Resident Evil 3: Nemesis“. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama