Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 2

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 255)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V kontrastu s Hobití ságou přehodnocuji své názory a s klidným svědomím podotýkám, že King Kong je poslední film, kde mohl Peter Jackson fanouškům ukázat, že jim nechce jenom chcát do ksichtu. King Kongem ukázal, že ctí předlohu, že umí vytvořit atmosféru a že se nezdráhá ukázat akci tak nějak globálně, ne jen v tragicky rychlém stylu jako právě u Hobita. Dokonce dal prostor hercům. Úžasné. Postavy v Kongovi mají rozměr. Ziskuchtivý režisér, rozporuplný scenárista, odvahu hledající protagonista, mezi dobrem a zlem oscilující kapitán, ti všichni jsou nestálí a zcela na sebe strhávají pozornost, což je to nejlepší, co může být, protože u takových filmů to na sebe rvou právě ty loutky. Vzpomeňme na Jurský park. Zajímali někoho ti herci? Zde například Adrien Brody pouhým úšklebkem (při vystavování Konga v New Yorku) ukazuje, jak stejně prahne po slávě a mamonu, ačkoliv zajetí nestvůry odsuzuje. Maličkost. Miniaturní gesto a já vím, že to není jen opulentní reklama na trikové studio. Když na to přijde, ona vlastně hraje i ta gorila. Možná až moc, abych to zase nepřechválil. To je mimika, které se mnohdy nedočkáte u člověka, natož u gorily. Ale budiž, je to mytické monstrum, vše je možné. Velkým plusem je i přítomnost všech jiných gigantických potvor. Od megakomárů po dinosaury, kteří už jsou v reálném poměru. Je to pěkné a napínavé, ale možná to už pak začne nudit. Plusem je to jen pro skalní fanoušky. Je to prostě moc gigantické. Tedy závěrem. Sledování Jacksonova King Konga je jako žít s Lolo Ferrari. Chvíli je to o objevování hranic lékařského pokroku, ale později o poznání, že je to strašná kráva. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson určitě umí vytvořit tu správně temnou atmosféru, akce mu taky jde, dobře se na to kouká, ještě jsem neviděla tak nádherně odporné domorodce, ale přesto se neubráním dojmu, že méně akce je někdy více, protože pokud z ní nevyjdete, trochu ztrácí na efektu. Závěr byl trošku nudný a zdlouhavý. Jinak velmi hezký film s výbornými herci ( ty si Jackson také umí vybrat) a hudbou, která mi stále připomínala ty staré King Kongy. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jackson se vrátil ke kořenům, ve kterých dokázal z minima vytřískat maximum, což je v tomto případě pohádka, která sice jde odvyprávět za 20 minut, ale přesto díky konečným 3 hodinám nenudí. Je sice pravda, že z první poloviny by se několik scén dalo bez většího protěžování vystřihnout (i když taková narážka na tvůrce původního King Konga, Meriana C. Coopera mě jako jediného v kině rozesmála), ale ta druhá je dokonalou oslavou filmařiny. Triková smršť sice po celou dobu hraničí se samoúčelností, ale jejich obsah je natolik fascinující, že prostě nelze jinak než s otevřenou pusou tiše zírat. Kong opravdu žije a je až s podivem, že mu Jackson dokázal vtisknout natolik reálnou podobu, že mu divák fandí při drsných soubojích o přežití a zároveň jej lituje jako hluboce osamoceného tvora, který zůstal tak sám. Herecká esa (Jack Black v životní roli) jako lidští protihráči jsou bohužel pouhými přihrávači, ze kterých snad jenom Naomi Watts lehce vyčnívá jenom díky tomu, že právě kvůli ní Kong koná. Skvostný závěr je pak už jenom úžasným zlatým hřebem, který je sice možná až příliš sladkým kýčem, ale natolik sladkým a podmanivým, že prostě nelze jinak, než se mu poddat a společně se všemi okolo bez ostychu plakat. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

PJ si splnil sen, ale mě zklamal. Ne každý velkofilm musí mít tři hodiny. První polovina je téměř ubohá, až na pár drobností nudná a natahovaná. Vytváření atmosféry nefunguje, chemie mezi Brodym a Naomi taky ne. Výprava filmu mi připadala ošizená, rádobyatmosférické mázlé záběry nefungovaly. Triky nevyrovnané. Zato vyhypeovaná bitva s tyranosaury mě mile překvapila, Je promyšlená a napínavá. Jackson skoro úplně zapomněl na to, co mohlo tenhle film dělat srdcervoucím dojákem ( např. Titanic ) - vztah Konga a Ann. Kameraman Andrew Lesnie mě s tím svým poletováním a neustálým kroužením začíná iritovat. 70%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jackson nezůstal své slávě nic dlužen a zase natočil skvělej fantasy film. Samozřejmě že tohle neni tak bombastickej příběh, kterým disponovaly Jacksonovy předešlé filmy o Pánu prstenů, ale jako remake King Konga se to povedlo znamenitě, ovšem ani Jackson se nevyvaroval menších chyb i zbytečných záběrů, které spíš rušily celkový děj. Asi nejhůře do filmu zapadala bojová scéna s obřímy brouky. Ta nejenže dosti rušila, ale ani nebyla dostatečně zvládnutá po animátorské práci a tak to vypdalo až moc přeplácaně. Stejně tak první setkání s King Kongem mohlo býti animátorsky mnohem lépe zvládnuté, přece jeno po všech těch výrocích, jak si na Kongovi dali záležet, to nebyla až zas taková bomba, jenže v daším pokračování filmu se Andy Sarkis a jaho tým animátorů zřejmě porbudili a rozpomenuli se na svojí výtečnou práci na Glumovi a Konga dovedli téměř k dokonalosti a to včetně dokonalé mimiky a chlupů na jeho těle, které vypadaly opravdově a i pohyb, který se mi ze začátku asi nejméně líbil byl od té doby perfektní, to se ovšem nedá říci o dinosaurech, kteří sice nebyli špatný, ale dokonalý teky ne, jenže když souboj Konga s nima je krutej, tak se na to dá lehce zapomenout a akce kdy Kong láme čelisti je prostě výborná. Do toho všeho burácí perfektní muzika od Howarda, která tohle všechno ještě podpoří. Příběh samozřejmě ničim nepřekvapí( teda až na pár detailů, který ale nejsou pro vývoj filmu moc důležitý), protože je už hodně známej a prakticky se moc nezměnil, přece jenom to tak i Jackson chtěl, ale možná se dalo několik zbytečných scén vystřihnout, aby to nebylo tak dlouhé, ale já se ty 3 hodiny vůbec nenudil, spíš jsem si vychutnával perfektní filmařskou práci Petera Jacksona, takže si na délku stěžovat nemůžu. Co se týče hereckého zastoupení, tak kupodivu nejvíce vynikal Jack Black, ten svojí postavu zahrál víc než přesvědčivě a ukázal že neni jenom druhořadej komediální herec, Adrian brody nic nezkazil, ale taky nic neukázal a jeho hrdiný výlety nebyly moc uvěřitelný, ale Naomi Watts byla zase výborná a domorodci na ostrově lebek neměli ani jednu chybičku, tenhle výběr se Jacksonovi náramě povedl. Nebýt několik nedomyšleností (jako třeba, když Kong utrhává Naomi Watts z provazů, které má kolem rukou a přitom přetrhne silné provazy místo rukou Watts, které by zřejmě povolily dřive něž provazy), pár zbytečných scén a trošku nevyrovnaných efektů, tak by to bylo za čístých 5*, ale takhle jen horších 5* ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Naomi Watts (Ann Darrow) o pečlivosti týmu výtvarníků: "Detaily byly neuvěřitelné. Když jste v kulisách New Yorku vešli do kašírované restaurace, našli jste v popelníku cigaretový vajgl..." (NIRO)
  • Hudbu pro film původně složil Howard Shore, který dříve s Peterem Jacksonem spolupracoval na trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003), ale necelé dva měsíce před premiérou se režisér rozhodl pro změnu a nechal narychlo složit novou hudbu Jamese Newtona Howarda. Shorea si ale stále můžeme všimnout v cameo roličce dirigenta. (imro)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama