Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (837)

kodwin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní životopisný film o Cashovi. Řekl bych klasika, která se neobešla bez nějaké té závislosti a traumat z dětství. Hodně dobrá mladá Reese Whitherspoon ... ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Pro mne film nic moc, ale písně dobrý a hlavně velmi dobrý herecký výkon předvedla Reese Witherspoon a taky trochu Joaquin Phoenix. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Skutočne hudobno-životopisný film podobný tomu o Rayovi, ktorý má rovnako podobnú vzťahujúcu formu, chytľavú atmosféru a vďaka výbornému Phoenixovi sa mi to nečakane páčilo, i napriek tomu, že Cashovu hudbu si nejdem, ani tento film si opakovane nejdem, ale je dôkazom toho, že životopisné snímky mi vyhovujú a aspoň sa z nich dozviem o daných osobnostiach ešte viac informácií. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi do toho nechtělo. Přece jenom, stát se na place Johnnym Cashem, před kterým všichni z respektu vyklízeli cestu, to není jen tak. Zjevně nebylo ani pro Joaquina Phoenixe, a to mě nenapadá moc démoničtějších herců z jeho ročníku, když ho skoro celou dobu přehrávala Pravá blondýnka. Jednak proto, že u její postavy málokdo dobře zná reálný předobraz, a pak i zvoleným žánrem - Walk the Line je ve výsledku docela konvenční country romance, okořeněná trochou farmacie. Což je na život Muže v černém trochu málo. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Jerry Lee Lewis, okay ! Elvis Presley, no problem ! Ale Johnny Cash, to nikdy nebola úplne moja muzika. Možno aj s tým súvisí fakt, že ma tento film nijak extra neohúril. Joaquin je skvelý a spieva Casha úctyhodne, ale samotné epizódky zo života umelca mi neprišli až tak zaujmavé a väčšinu času som sa vlastne nudil. Bolo to stále to isté dokola. Životný príbeh takéhoto človeka by si zalúžil bohatší scenár a originálnejšiu, nápaditejšiu réžiu. Neviem o živote pána Casha zhola nič, ale isto by sa dali nájsť aj iné veci než ako že bol feťák a že naháňal jednu babu. Scenário tohoto filmu sa určite viac malo zaujmať o jeho hudobné úspechy a vôbec o celosvetový fenomén J.C.. 64 % ()

Nomád 

všechny recenze uživatele

Nemám rád country a portrétů rozervaných umělců, co se topí v penězích, ale neví si rady se životem, už mám taky plný zuby. Tyhle klišé, že opravdová hvězda musí aspoň pár let živořit na drogách, krmit se prošlejma psíma konzervama nebo mít za nejlepšího kámoše bezdomovce, by se snad mělo úředně zakázat. :o) Jasně, že to tak často je, ale proč kvůli tomu herdek člověk musí polovinu filmu koukat na chlápka v rok neměněných spoďárech, aby se na posledních 10 minut konečně dočkal návratu na výsluní a titulku, že zbylejch 35 let žil XY šťastně a bez drog? Co je to herdek za přístup? No nic. Johnyho Cashe jsem zatím znal jenom jako jméno. Přes všechny výhrady mi ho tenhle film dost přiblížil, ačkoli to vyžaduje odmyslet si ty rozsahem přebujelé, ale holt nejdramatičtější a divácky nejvděčnější roky jeho života. Natočené je to nicméně dobře, takže nemám pocit ztraceného večera. Hudební pasáže jsou skvělé, možná si nějaké Cashovo starší CD pořídím. ()

Lillian 

všechny recenze uživatele

skvěle natočené napsané i zahrané jen trochu moc natažené-stopáž může být i čtyřhodinová ale musí mít nějaký obsah.Mimochodem souhlasím s Golfistou-Johny tam opravdu vypadá jako líný feťák pro kterého je vlastní talent spíše na obtíž. ()

T369 

všechny recenze uživatele

Joaquina Phoenixe jsem nikdy moc nemusela a Reese Witherspoon jsem měla zafixovanou jako Pravou blondýnku. Ale pak náhle přišlo Walk the line a já jsem si ten film zamilovala - a to díky nim. Nejen, že moc dobře hrají, ale oni i hezky zpívají! ()

Konvička 

všechny recenze uživatele

Walk the Line řadím mezi filmy, které si pouštím (nebo bych si pustila) jako zvukovou kulisu nebo jako kulisu obecně s občasným kouknutím při nějaké další činnosti. Vůbec to nesnižuje jejich kvalitu, ba právě naopak. Tyto moje "kulisové" filmy mi občas umožní úplně jiné vnímání jejich děje nebo naopak objevení nějaké nadčasové myšlenky. A to proto, že vnímám jen audiostránku, kterou si spojím s dalšími momenty, myšlenkami, obrazy, dojmy atd. buď vlastní jen mně, nebo i třeba ty, které se týkají filmu samotného. Některé filmy fungují jen jako celek zvuku a obrazu. Některé nefungují ani v takové kombinaci. Walk the Line mi vyhovuje jakkoli. ()

spawn87 

všechny recenze uživatele

Nadhera. Diky tomu, ze existoval nekdo takovy jako Johnny Cash, mohl vzniknout skvely film jakym Walk the Line je. Joaquina Phoenixe jsem mel rad uz drive a tady mi jen dokazal, ze patri k nejlepsim hercum soucasnosti. Reese Witherspoon jsem mel zazitou jako Pravou blondynku, i kdyz si ji pamatuji z filmu Milenec nebo vrah ci z Maniaka, kde podala skvele vykony, ale po Walk the Line ji mam zarazenou nekde jinde. Jednoduse to byl herecky koncert dvou zminenych doprovazeny skvelou hudbou. 90% ()

Kiridan 

všechny recenze uživatele

Walk the Line jsem si velice užil, je to jeden z těch filmů, které vám přirostou k srdci a po dlouhou dobu z něj nechcou ven. Film jsem během 2 dnů viděl třikrát a nikdy jsem se nenudil, ukázal mi dva vynikající herce, Johnnyho život(ikdyž určitě nějaký scénaristický šotek doplnil pár zajímavostí aby vše sědělo), ale hlavně mi ukázal hudbu Pana Cashe, kterou jsem do té doby moc nevnímal. Oboum hlavním představitelům to dohromady ohromě sedělo a tím dokáli film jestě více povznést na hranici snímků, které se jen tak nezapomínají. Oscar pro Reese naprosto zasloužený, škoda jen že ho nedostal taky Joaquin. PS: Reese zpívá líp než June Carter, alespoň pro mě je její hlas poslouchatelnější a příjemnější. 90% ()

towlee 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné snímky a je mi vcelku jedno o kom jsou. Jméno Johnny Cash jsem před shlédnutím Walk the line znal možná z doslechu a rozhodně jsem neposlouchal jeho hudbu, country opravdu není můj šálek čaje. Po shlédnutí Walk the line jsem věděl o Johnny Cashovi vše a dokola si pouštěl jeho desky, vlastně si je pouštím dodnes, tak moc mě film oslovil. Je mi vcelku jedno, že se jedná "pouze" o tradiční zpracování něčí biografie, že nepřináší do žánru nic nového (a co by to jako mělo být??). Naprosto stačí, že se může pochlubit jednou věcí, kterou ostatní ne - Joaquinem Phoenixem. Jeho naprosto neuvěřitelné představení (kde je sakra Oscar?) vás musí strhnout a když se k tomu přidá skvělá hudba a Reese Witherspoon jako životní láska, není co řešit. ()

anjac 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ze kterého si ale v prostřední části odnášíte pocit, že Johnny Cash byl neustále zfetovaná, opilá a unavená troska, která v některých okamžicích nebyla ani schopná vyslovit svoje jméno. Nicméně skvělá Reese Whiterspoon možné váhání o hodnocení zcela jednoznačně posune o patro výš. ()

vasu12 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě donutil začít poslouchat Johnnyho Cashe...Velice obstojně natočený a podaný úsek jeho života...nicméně více hudby by neuškodilo...Pro Joaquina mám slabost, nicméně objektivně přiznám, že Reese byla vynikající, i když pro tu slabost od Pravé blondýnky nemám... ()

Svratkin 

všechny recenze uživatele

Pěknej film na dlouhý volný večer s vínkem a něčím na zub. Zvlášť na začátku je nasazená vysoká lať, kterou bohužel pan Mangold nedokázal během celého filmu znovu zdolat. Proto není dobré čekat, že bude ta úžasná kamera a velice příjemnej styl začátku provázet diváka celým večerem, ale i tak je to film, který stojí za to shlédnout. Je vidět, že Johnny Cash je i po letech vděčným tématem! - 80% ()

Cristina 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix zahrál roli Johnnyho Cashe naprosto skvěle, všechno jsem mu věřila. Překvapil mě, jaký má hudební talent. Jinak zpracování tohoto filmu se režisérovi a jeho týmu opravdu povedl... ()

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama