Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (538)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo zas tak špatné pokračování. I když velmi přibylo nechutných scén, přesto to bylo koukatelné a bylo tam i několik velmi vtipných scén, které mě dokázaly nahlas rozesmát. Takže pokud budu hodnotit z pohledu mě jako diváka, tak to byla průměrná parodie, která má silné i slabé chvilky, ale na kterou rozhodně stojí za to kouknout. Herci mají mnohdy velmi vtipné výrazy, a i to pomáhá ke rozesmívání (viz skupina černochů a jejich výrazy, že umřou). Prostě ač je tento film mnohými odsuzovaný, já ho považuji za zdařilý a uděluji tři hvězdičky, protože jsem se opravdu místy i bavil. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na jedničce se mi moc nezdálo, že parodovala zrovna Vřískot, protože ten sám o sobě paroduje hororový žánr a chytře využívá zaběhlá klišé. To Zámek hrůzy by si to už zasloužil. Tady jde jen o to jestli je to vůbec potřeba, protože ten film je sám o sobě dobrá šaškárna. Scary movie 2 začíná velice nechutnou parodií (To, že jsou Wayansové prasata, mi bylo jasné už od prvního dílu) na Vymítače ďábla, kde se k mému zděšení objevil v roli kněze James Woods (Fakt to má za potřebí?) a v podobně fekálním duchu (Fóry se sluhou-kriplem atd.) film běží až do konce. Přesto jsem se párkrát zasmál (např. Když obrovská kytička travky vykouří svého uživatele). Za těch pár povedených fórů dávám 2* a jednu přihazuju navrch za krásnou Kathleen Robertson. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Viete si predstaviť, čo by sa asi stalo, keby ste si dali na seba tričko s americkou zástavou a vybrali sa niekde do bohomzabudnutej osady v Pakistane, ktorú ovláda Taliban? Zrejme by vám hneď niekto podrezal hrdlo. A čo by sa asi tak stalo, keby ste prišli medzi futbalových fanúšikov Slovana Bratislava v drese Spartaku Trnava? Pravdepodobne by ste prišli o niekoľko zubov. Alebo čo keby tak nejaký černoch zablúdil na zraz členov Ku-Klux-Klanu? Určite by ho zlinčovali. No a čo spravím ja, seriózny nadšenec horrorovej tvorby, z debilnou paródiou, ktorá sa snaží primitívnym spôsobom strapňovať kultové scény zo známych horrorových filmov? Označím to ako odpad! ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 2 je rozhodně podprůměrný film, ale tak zase i průměrná parodie. Je zde pár povedených scén a vtípků ale né zas tak moc. Parodovat dobře filmy se daří méně jako v prvním dílu ale budiž. Wayansové dělají, co můžou, ale sami to neutáhnou. Ve filmu je i pár trapných chvil, ale zase několik excelentních jako třeba úvodní scéna, která paroduje vymítače ďábla anebo scénky s poltergeistem. Suma sumárum nám vyjdou z téhle vulgární parodie 2 hvězdičky. PS: Změna prostředí neprospěla. PSS: Výborný herecký výkon podal David Cross jako vozíčkář Dwight. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (32)

  • Předtím, než za Alex (Tori Spelling) přijde duch, nemá ponožky. Ve chvíli, kdy je i s duchem na stropě, však už ponožky má. (chleba24)
  • V scéne, kde si tvorcovia robia srandu z Charlieho anjelov (2000), stoja slečny pred striekajúcou fontánou, ktorá je však v nasledujúcom zábere fuč. (peiton)
  • Basketbalová taneční scéna je parodií na tehdy velmi populární reklamu od firmy Nike. (Stocki)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama