Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (538)

novoten 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce překvapivě odporné a nevtipné. Když jsem se odvážil sequel zhlédnout celý, uznal jsem, že si odpad nezaslouží, ale i tak už z něj nikdy nechci vidět ani ťuk. Právě od druhého Scary Movie se totiž za parodii začalo vydávat příliš velké množství humusů, které s kdysi královským žánrem nemají nic společného. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvod parodujúci Vymítače ďábla vzbudzoval dojem, že tvorcovia presne vedia, ako zopakovať úspech jednotky. Bohužiaľ následne, spolu s Tori Spelling, pôvodná partička blbov rozjela nevydarenú sériu vtipov na nie moc vydarené filmy. Ústredný motív tvorí Zámek hrůzy, čo v porovnaní s Vřískotem je samozrejme úplne iný level potenciálu zaujímavosti. Jediné čo možno pochváliť (ak nerátam spomínaný skvelý úvod), tak je chromý sluha a jeho ruka šmátralka. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nějaký čas po prvním díle, se mají přeživší (Cindy, Ray, Shorty, Brenda), doplněni o několik přátel zúčastnit semináře na výzkum poruch spánku. Ten spočívá v tom, že se celá banda na celý víkend odebéře do strašidelného domu (což samozřejmě netuší) a budou spolu spát ... ehm .. a budou spát. Ale profesor Oldman má s nimi jiné plány. Za pomoci svého kolegy Dwighta se pokouší duchy v domě probudit k životu, a nebohé děti jim předhodit ... Po úspěchu Scary Movie 1 na sebe pokračování nedalo dlouho čekat. K parodii si tentokráte vybralo jiný druh filmů, a co se týče humoru, tak radikálně přitvrdilo. Bohužel i co se týče fekálního humoru, což dokáže hnedka první pětiminutovka (ve které se mihne James Woods). Jinak jde o parodii na všechno možné, ale nic jiného ani od série Scary Movie nečekáme, že... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 2 je rozhodně podprůměrný film, ale tak zase i průměrná parodie. Je zde pár povedených scén a vtípků ale né zas tak moc. Parodovat dobře filmy se daří méně jako v prvním dílu ale budiž. Wayansové dělají, co můžou, ale sami to neutáhnou. Ve filmu je i pár trapných chvil, ale zase několik excelentních jako třeba úvodní scéna, která paroduje vymítače ďábla anebo scénky s poltergeistem. Suma sumárum nám vyjdou z téhle vulgární parodie 2 hvězdičky. PS: Změna prostředí neprospěla. PSS: Výborný herecký výkon podal David Cross jako vozíčkář Dwight. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička byla sice jen průměrná parodie, ale divák se u ní mohl docela pobavit. Ve dvojce jsou vtipy nahrazeny nechutnostmi a těch pár potenciálně vtipných scén je buď trapně zahozeno nebo rozpatláváno tak dlouho, až člověk neví, co mu na tom mohlo připadat k smíchu. Parodie na podprůměrný Zámek hrůzy a spoustu dalších nijak nesouvisejících filmů se zkrátka vůbec nepovedla. (Ale pokud máte zájem o nechutnosti, tak kam se hrabou Prcičky a spol.) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (32)

  • Ptačí bobky na Dwightově (David Cross) hlavě v jednotlivých záběrech mizí a znovu se objevují. (dc125)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama