Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dumasovo najlepšie dielo, ktoré som v mladosti prečítal za dva dni a dve noci priam volá po filmovom spracovaní, i keď hneď v počiatkoch realizátori narazia na problém v podobe epickej rozsiahlosti diela. Čo vynechať, čo skrátiť, aby to bolo ešte zrozumiteľné, a akú celkovú dĺžku pripustiť, aby to diváka ešte bavilo? Nezanedbateľným problémom je, koho obsadiť do úlohy Dantésa. Už som sa niekde vyjadril, že takéto diela sú nevhodné na sfilmovanie, možno by seriálová forma vyhovovala najlepšie. Videl som viacero verzií, ale iba verzia so Jeanom Maraisom a táto zhruba zodpovedajú mojej predstave. Pikantné na tejto verzii je, že ju nakrútili vo Veľkej Británii a dokázali pritom uchovať ducha literárnej predlohy. K čomu sa paradoxne verzia so slávnym francúzskym opilcom ani nepriblížila. ()

SHA 

všechny recenze uživatele

Film s parádním hereckým výkonem Richarda Chemberlaina, který je jako mstitel opravdu nesmiřitelný. Ale přijde mi, že jinak film ničím nevyniká - hudbu si už teď nepmatuji, kamera tuctová... Co mě ovšem jako milovníka knižní předlohy rozčiluje nejvíce jsou nuance, které mi ale přijdou pro příběh poměrně důležité. Že spousta postav a dějových linií chybí je přirozené (tak rozsáhlé dílo se nedá ve filmu obsáhnout celé), proč spousta postav skončí úplně jinak než v knížce (kupřikladu, kde je to Monte Cristovo obrácení? ten Danglars, kterého ušetřil?) sice nechápu, ale budiš. Ale proč filmaři alespoň zhruba nedodržovali věk oněch postav? Proč Danglars nazačátku filmu vypadá na 40, když mu má být něco přes dvacet? Proč se zdá, že je Caderousse stejně starý jako Benedetto, když C. musí být alespoň o dvacet let starší? Nechápu... A pravdou je, že na můj vkus film "frčí" až příliš rychle. Než se člověk vzpamatuje je polovina postav po smrti. Zajímavé je i slyšet tři Francouze, jak spolu ve Francii, v příběhu francouzského autora mluví anglicky s italským přízvukem. ()

Reklama

Petus 

všechny recenze uživatele

Hrabě Monte Cristo byla vždycky moje srdcová záležitost. Možná právě proto mě žádná z existujících verzí nijak zvlášť neuchvátila, v některých případech spíše znechutila. Nicméně verze s Richardem Chamberlainem je čestnou výjimkou a jestli pro mě některý z představitelů hlavní role kdy představovali skutečného Edmonda aka hraběte, pak právě on. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem běžet omylem ČT2 (na ZOOMu bylo Údolí vlků (2016)!), trošku se zaposlouchal a zadíval do jedné z mnoha adaptací Dumasova románu (kolik jich vlastně je?) a po uvrhnutí hlavního hrdiny do žaláře už jsem musel film dočumět, ač jsem tušil/věděl, jak film dopadne. Velmi zdařilá adaptace! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Starší verze klasického románu. O příběhu se nemá cenu zminovat jelikož ten každý zná. Přesto si nemůžu pomoct ,ale nesedí mě tu hlavní představitel. Aspoň ze záčátku před uvězněním působí dost negativně až arogantně. Nová verze s Brosmanem mě přišla povedenější aspoň mě se víc líbí. Přesto je to pěkný dobrodružný snímek o pomstě. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama