Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že kombinaci Richard Chamberlain- Miroslav Moravec neodolám a opětovně podléhám, on celý ten dabing je velice povedený (Jiří Holý, Vladimír Brabec, Eduard Cupák atd.) a pravdou je, že pro Richarda Chamberlaina mám dlouhodobou slabost, ať už to byl Agent beze jména nebo kněz Ptáci v trní.. Tento TV film si to valí expresem, spoustu událostí vynechá, některé postavy mají málo prostoru, přesto se znalostí příběhu funguje bezvadně, pochopitelně míněno mýma očima.. Hodnocení ponechávám tam, kde už roky je, opakovaně filmová spokojenost.. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Natočiť Dumasovu klasiku do 98 minútového filmu (v USA možno vidieť 119 minútovú verziu) nie je ľahká záležitosť a to určite spoznali aj tvorcovia tohto filmu. Prvá časť pŕibehu, ktorá nám predstaví Edmonta Dantesa a následne sa zaoberá scénami vo väzenskej pevnosti, funguje ešte celkom dobre, ale druhá časť príbehu, ktorá sa zameriava na jeho pomstu, už trpí krátkou stopážou a väčšina známych vecí z knihy je tým pádom príliš uponáhlaná a chýba jej filmová iskra. Richard Chamberlain ale zachraňuje, čo môže. ()

Reklama

SHA 

všechny recenze uživatele

Film s parádním hereckým výkonem Richarda Chemberlaina, který je jako mstitel opravdu nesmiřitelný. Ale přijde mi, že jinak film ničím nevyniká - hudbu si už teď nepmatuji, kamera tuctová... Co mě ovšem jako milovníka knižní předlohy rozčiluje nejvíce jsou nuance, které mi ale přijdou pro příběh poměrně důležité. Že spousta postav a dějových linií chybí je přirozené (tak rozsáhlé dílo se nedá ve filmu obsáhnout celé), proč spousta postav skončí úplně jinak než v knížce (kupřikladu, kde je to Monte Cristovo obrácení? ten Danglars, kterého ušetřil?) sice nechápu, ale budiš. Ale proč filmaři alespoň zhruba nedodržovali věk oněch postav? Proč Danglars nazačátku filmu vypadá na 40, když mu má být něco přes dvacet? Proč se zdá, že je Caderousse stejně starý jako Benedetto, když C. musí být alespoň o dvacet let starší? Nechápu... A pravdou je, že na můj vkus film "frčí" až příliš rychle. Než se člověk vzpamatuje je polovina postav po smrti. Zajímavé je i slyšet tři Francouze, jak spolu ve Francii, v příběhu francouzského autora mluví anglicky s italským přízvukem. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

i přes nespornou snahu režiséra a herců v titulních rolích nemůži film dosáhnout úrovně knihy. Jeho pojetí jako televizního filmu se nemohlo odrazit v různých zkratkách, náznacích a nedotaženostech. Film lze doporučit ke shlédnutí o dovolené, kdy potřebujete zaplnit čas, ale ne v době, kdy od filmu očekáváte něco hodnotného. Pokud máte tyhle nároky, sáhněte po jiném titulu - nebo si přečtěte knihu. Přemýšlel jsem nad tím, jestli je na tom lépe ten kdo si nejprve přečte knihu a pak zhlédne film, nebo naopak. Kdybych byl před toto volbou, sám nevím, kterou bych si zvolil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie filmové spracovanie tohto príbehu. V podstate tu nie sú žiadne hluché miesta. Dej je plynulý, zaujímavý a postupne graduje do veľkého finále. Herci zahrali tiež skvelo. Pomsta muža, ktorý si ide za svojou spravodlivosťou tak dostáva reálnejšie kontúry ako v iných spracovaniach. Pre mňa dôkazom toho je aj skutočnosť, že vždy keď tento film dávajú v telke, tak si to rád opätovne pustím. 80/100 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama