Reklama

Reklama

Muž se železnou maskou

(TV film)
  • Velká Británie The Man in the Iron Mask (více)
Trailer

Obsahy(1)

V historickém dobrodružném filmu podle příběhu Alexandra Dumase se opět setkává legendární čtveřice mušketýrských přátel: D'Artagnan, Athos, Porthos a Aramis. Vláda hýřivého francouzského krále Ludvíka XIV. podle nich Francii dvakrát nesvědčí, a tak se rozhodnou využít znalosti tajemné identity muže se železnou maskou na tváři. Ten dosud strávil značnou část života zavřený ve vězení, ačkoli se žádného zločinu nedopustil – kromě toho, že se Ludvíkovi k nerozeznání podobá. (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu neznám, ale film sám o sobě mi připadá hodně povedený. Kostýmy, herci, scénář - všechno má úroveň. Upřímně řečeno mě trochu zarazilo, když jsem zjistila, že to bylo natočeno pouze do televize. Možná pár logických přešlápnutí a jednou dvakrát dobrovolné podřezávání si vlastní větve, Colbert možná trochu moc riskuje (jakože nebezpečněji by tu výměnu asi provést nemohl), ale to se dá odpustit. Po dlouhé době jsem tenhle film vyhrabala v mé sbírce DVD a opět jsem se dobře pobavila. P. S. Richard Chamberlain má jednu ze svých světlých chvilek a role mu dokonale sedne. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Děsně nesympatický d´Artagan. Ale jinak je to velmi slušné zpracování tématu. Mohlo být trochu více akční, ale vem to nešť. Snad se nemuselo tolik odbočovat od přímé linie vyprávění, ale zas tak strašné to nebylo. Konec byl pak naprosto zbytečně překombinovaný. Přesto je to dobrý film a těch několik drobností mu zase tolik neuškodilo. Jen by mne zajímalo, kam se poděli tři mušketýři. Ve filmu totiž nejsou. Jo, Iana Holma jsem tam prostě nepoznal. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice v tom hrají hned dva mí oblíbení herci - kdy jeden z nich překvapivě není Prisoner, to ten druhý - a dokonce se mi líbí, jak Chamberlain dokázal své postavy odlišit, na televizní film to má slušnou výpravu, ale scénář je dost mizerný, Louisa mi přišla tuctová, hodně vatoidních scén včetně plesů nebo několikaminutových jízd na koni, ještě že tu máme aspoň toho D´Artagnana. Vlastně tady k mnoha zvratům nedojde, Filip je v podstatě skoro vzápětí vysvobozen, záměna proběhne bez jakýchkoliv pochybností a problémů - chtělo to prostě o něco více zdramatizovat. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Richard Chamberlain sa po Grófovi de Monte Christo druhý krát nechal obsadiť do Dumasovej klasiky a dvojrolu kráľa Ludvíka/Filipa zvládol graciózne. Žiaľ táto adaptácia nemá švih a šarm verzie Randalla Wallacea z roku 1998. Scenárista poňal príbeh z vážnejšieho konca, takže sa zameriava hlavne na výmenu kráľa Ludvíka za Filipa a dvornú lásku. Samozrejme žiadny z hercov nie je Leonardo DiCaprio, Jeremy Irons, John Malkovich či Gérard Depardieu. Z troch mušketierov sa tu vyskytuje len D'Artagnan a akosi mu chýba humor jeho iných mušketierskych verzií. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší zpracování románu. Ani Leonardo Di Caprio, ani Beau Bridges, žádný nemá tolik charisma jako Ludvík/Filip Richarda Chamberlaina (přidává mu ho i skvělý dabing Eduarda Cupáka). Mike Newell se vyhnul kostýmnímu velkofilmu a natočil ponurou a komorní podívanou s depresivní hudbou a syrovými scénami. Patrick McGoohan (záporák z několika dílů "Columba") je démon, Louis Jourdan výtečně předvádí usedlejší D'Artagnanovu formu. Kvalitní dobrodružství. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Po zhlédnutí tohoto filmu se rozhodl Steve Harris svou novou kapelu pojmenovat podle mučícího přístroje - železné panny - Iron Maiden. (mak.)
  • Hoci bol tento film vyrobený pre televíziu, bol uvedený v kinách v niekoľkých krajinách vrátane Dánska, Maďarska, Východného Nemecka a Západného Nemecka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama