Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 1

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (259)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $32,238,923Tržby Celosvetovo $70,992,898║ aspoň, že takéto blobosti zarábajú, čo by ináč robili páni producenti _Prvá Anakonda sa ešte dala stráviť ale tu to už je len nezáživná planoba, zabalená v úplnej béčkovitosti. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Tak narovinu, od filmu o přerostlých lidožravých anakondách nečekám žádné sociální sondy, pitvání psychologie postav, jestli se náhodou ještě v patnácti v noci nepochcávali, jestli hlavní hrdina nechtěl svoji matku dostat do postele, že jeho obtloustlý tatík je pedofil a vojíždí všechny hošany z okolí, na to z vysoka kašlu, to ať si zkoumají uchyláci ve svých rádoby „uměleckých“ počinech, já očekávám jedině, co největší početnou skupinu osob, nějaká ta roztomilá zvířátka taky nejsou naškodu, kteří budou v pravidelných intervalech (co nejméně od sebe vzdálených) umírat ve spárech anakondy, nikdy neškodí když většinu tlupy zastupují vnadné vědátorky, protože jsme v džungli, šaty navlhnou, takže je skodo všechno vidět a nějaké ne moc blbě udělané stroje na zabíjení. Co chci, jsem v podstatě dostal, anakondy jsou sexy, mají hlad, skupina mohla být přeci jenom trochu větší, ženštější, jenom dvě baby je fakt málo, ani nejsou nic moc (ta černoška se mi líbila o trochu víc), hlavní hrdina je dostatečně osvalenej, opálenej, větrem ošlehanej drsoň, který nenechá svoji nabroušenou rybičku zahálet (s mačetkou to taky umí), exteriéry vhodně zvolené, studiové scény pěkně postavené, hudba dobrá (bohužel nedostala tolik prostoru kolik by si zasloužila) a solidní triky. Já být spokojen, na meditaci o smyslu bytí u kolegy. ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Do filmu som šiel z vedomím, že ma ako teráristu urazí. Do filmu som šiel s vedomím, že to bude slabučké béčko. No to, čo som sledoval prekonalo aj tie najhoršie predstavy. Mohol by som tu rad radom vypisovať zoologické bludy, ktorými ma chceli filmári zmagoriť. No jeden je tak zásadný, že sa nedá nespomenúť. Čo robí anakonda na Borneu!? Na úplne opačnej strane sveta voči jej prirodzenému prostrediu. Samozrejme, ako je to pri podobných filmoch pravidlo dej, herci, triky kamera a podobné veci nemá zmysel pri hodnotení spomínať, keďze nič zo spomínaného tam nebolo. Najjasnejší herecký výkon tu odviedla jedine opička Malpa. Ona dokonca zatienila všetkých "hercov" aj čo sa tíka hrania emócií. Nemôžem povedať, že je to najhorší film, aký som kedy videl. Tak isto nemôžem povedať, že je to najhorší film s hadom, aký som kedy videl. Dajme tomu, že je to taký stredný odpad. Ani vtipný ani trápny. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z Amazonky jsme se přesunuli na Borneo, nabrali o něco béčkovější herce a menší rozpočet a výsledkem je film, který je dokonale blbý. Ani ty věčné snahy o hlášky a humor k ničemu nevedou a anakondy jsou strašlivější, když nejsou vidět (což je naštěstí drtivá většina filmu). Takže přesně to, co jsem čekal. ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je napětí, akce, dobrodružství, vtip a ještě mnohem víc. Skvělé digitální efekty velkých anakond, které vypadají jako pravé doplňují záběry fascinující krajiny Bornea. Pokud se někomu tento film nelíbí, tak ať se podívá na 3. a 4. díl. Možná se mu zalíbí více. Toto velkolepé dílo je zároveň i jeden z mála pořádných filmů s obřími hady, které já tak zbožňuji. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Slušných 12,8 mil. dolarů si během úvodního víkendu (27.-29.8. 2004) odnesl 25 milionový sequel filmu Anakonda z roku 1997. Po víc jak měsíci promítání si na konto připsal téměř 33 milionů. (imro)
  • Jeden z názvů, nad kterým se původně uvažovalo, byl "Venom". Studio ho však nakonec změnilo, protože evokoval jed, kterým anakondy nedisponují. Venom je také jméno jednoho z nejzajímavějších Spider-manových protivníků. (imro)
  • Točilo se v USA (Oklahoma City), na Fidži (město Deuba, řeka Navua) a na Novém Zélandu, a to od sprna do října 2003. Rozpočet pak činil 20 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno