Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 4

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (926)

obitus 

všechny recenze uživatele

Chjo, silne promarnena sance na skvelej film. Jedina vec, ktera tu neni podprumerna je Lance Henriksen, kterej odvadi svuj vysokej standard. Toho chlapa proste zeru. Ostatni herci, vcetne asympaticke hlavni cernosky, jsou toporni a hodne nevyrazni. A bohuzel, totez se da ricz i o obou monstrech. Skousnul bych logicke diry nebo odchylky od puvodnich filmu, ale to, ze je tenhle akcni film tak zoufale nudnej mu proste neodpustim. V nazvu avizovane stretnuti je naplneno prakticky jenom jednou, v efektni presdrzkovce mezi dvema predatory a vetrelcem. Skoda, ze takovej neni celej film! O absenci nasili ani nemluvim, co cekat od filmu, kde ma herecka cervene triko, aby nebyla videt krev rozlevajici se z jejiho hrudniku. Skoda. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Blbinka s potenciálem komerčního trháku. Zatraceně slaboduchý film, jehož jediné plus spočívá v samotném námětu - opravdu to nešlo udělat chytřeji? Najít lepšího scénáristu a slušně ho zaplatit? A hlavně, svěřit režii někomu, komu nejde jen o finanční výsledek projektu, umí vyprávět příběh, pracovat s emocemi (tj. vzbuzovat je), pracovat s herci a nenechat je plácat kraviny a v neposlední řadě, který natočí bojové scény tak, aby to nevypadalo, že velký, ožralý chlap v převleku laškuje s digitální ještěrkou... Kdyby se toho ujal někdo, kdo by dosáhl aspoň jedné z těch věcí, mohla být z tohohle slibného cross-overu slušná podívaná. Takhle je to jenom ubohý odvar dvou kvalitních sérií a zatraceně nevyužitý potenciál... 30% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Bylo to sice blbé jako autodráha bez trafa, ale protože mám rád cokoliv, kde vetřelec mrská ocasem, anebo predátor "growluje", přimhouřil jsem obě oči, skoro tak, že už jsem nic neviděl, a nechal se unášet vlastní představivostí. Pravda, ke konci mě to už tak sralo, že jsem proklel Andersona do pátého kolena... ale stejně jsem se po čase do pyramidy vrátil a vychutnal si to znovu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

jaká strašná škoda to je, že tenhle film dali člověku jako je Anderson. i když možná za to nemůže. možná je to tím vybíráním. Kdo vybírá přebere. a tady vybírali z mnoha verzí scénář, režiséra i herce. mimochodem tu debilnost všeho, co tu herci říkají si uvědomíte až ve chvíli, kdy si budete ty titulky překládat z angličtiny do češtiny. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu skrývat, že jsem měl vždy raději vetřelčí sérii a to překvapivě všechny díly. Ano, je v nich znát sestupná tendence, ale přese všechno měla každá epizoda svou úroveň. Samozřejmě jsem se těšil, jací budou moji oblíbení hrdinové a jak to těm predátorům pěkně natřou. Čekal jsem zklamání a také jsem se ho bohužel dočkal. Herní předloha se již stala legendou. Prach však brzy filmovou konverzi odstraní z lidského povědomí a zařadí se po bok Wing Commanderu a Mortal Kombat 2. Alespoň doufám. Čeká vás sprška nelogičností a trapností a to ještě vůbec nevypichuji trapný závěr ála Godzilla, Aligátor, Jezero nebo třeba další milióny americký béček. Po půl hvězdičce dávám za triky, efektní souboj mezi hlavními hrdiny a za poměrné absentování nudy. Rád ale zaokrouhluji dolů, a tak dávám moc pěknou jednu hvězdičku :) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (57)

  • Urychlený životní cyklus vetřelců má podle slov režiséra Andersona na svědomí množství hormonů, jimiž predátoři ládovali vetřelčí královnu. Scéna, která by to vysvětlovala, se ovšem do závěrečného sestřihu nedostala. (Divočák)
  • Dříve než vznikl tento snímek, vetřelci a predátoři se s velkým úspěchem objevili již v komiksech, videohrách, k nim patřících soundtracích a měli také svoje série hraček a sběratelských karet. (imro)
  • V roce 2004 vznikl na motivy snímku román, který se od něj ovšem značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 1):
    - Kniha obsahuje zcela nový začátek, a to v severní Kambodži, v roce 2000 před naším letopočtem. Kniha začíná tak, že postava Funan a tři jeho kmenoví přátelé pronásledují divoké prase poblíž zakázané posvátné pyramidy. Právě když se jej chystají zabít, jsou náhle napadeni vetřelci. Tři z mužů jsou zabiti téměř okamžitě, zatímco Funan přežije, aby byl svědkem toho, že dorazí predátor a začne bojovat s jedním z vetřelců. Tato scéna byla naplánována pro film, ale nebyla realizována.
    - Poslední dny velrybářského tábora na Bouvetøya v říjnu 1904 jsou rozšířeny oproti tomu, co je vidět v Unrated Edition.
    - Když se sezóna blíží ke konci, velrybářský tým je svědkem podivných světel na obzoru a skupina je vyslána, aby je prozkoumala. Objeví predátorský drop-lusk zaseklý v ledu a odnesou ho zpátky do tábora. Později se lusk otevře a vystoupí predátor, který začne obyvatele tábora likvidovat, přičemž si jejich lebky bere jako trofeje - až do chvíle, kdy zbude jen Karl Johanssen.
    - Johanssenův osud se také mírně liší od filmu: zatímco klopýtá zničeným táborem, narazí na vetřelce, který je pak napaden predátorem. Ve filmu se nejprve setká s predátorem, který je poté napaden vetřelcem.
    - Ve filmu je přijímací stanice, která snímá přenos ze satelitu, v Silver Leaf v Nebrasce - v knize se nachází někde v Novém Mexiku.
    - Alexa říká, že leze na ledovec Khumbu, nikoli na Lho La Ice Fall jako ve filmu. Kumbu je skutečný ledovec na Everestu, zatímco Lho La je fiktivní.
    - Scéna na kopci v Mexiku je rozšířena. Předtím, než našel uzávěr láhve, se Sebastian setká se ženou jménem Olga Arenas, která je asistentkou Juana Ramireze, a oba diskutují o tom, že povolení k vykopávce se vyčerpalo a nic nebylo nalezeno. Rozšířená scéna odhaluje více o Sebastianově pozadí a o tom, jak ho několik jeho teorií o spojení mezi starými kulturami vyvrhlo z širší vědecké komunity.
    - Uzávěr láhve se v knize jednoduše nachází ve spodní části výkopu, zatímco ve filmu je uvnitř (pravděpodobně vypleněné) komory pod zemí.
    - Miller je Američan a nosí neuvěřitelně silné brýle.
    - Krátká přidaná scéna na můstku Piper Maru představuje kapitána lodi, muže jménem Leighton.
    - Kniha uvádí, že Connors je členem Quinnova vrtacího týmu, zatímco ve filmu je jedním ze Staffordových žoldáků.
    - Postava Charlese Bishopa Weylanda se oproti filmu výrazně liší. V knize je řečeno, že je čtyřicátník, tedy podstatně mladší než ve filmu (Lanci Henriksenovi bylo v době natáčení 63 let) a má ve zvyku nosit golfové hole kamkoli jde.
    - Než Alexa, Sebastian a Miller sledují polární záři z paluby Piper Maru, je navíc pasáž, v níž tým jí večeři, vařenou odborným šéfkuchařem, pro kterého Weyland speciálně poslal. Během jídla se ukáže, že existuje historie mezi Alexou a Quinnovým vrtným týmem: Quinn hledal ropu na Aljašce před několika lety, ale Alexa ho nechala odstavit z důvodu ochrany životního prostředí.
    - Když predátoří mateřská loď přelétá Měsíc, predátoři se probouzejí z hibernačního spánku a vylézají nazí z nádrží naplněných viskózní tekutinou. Tato scéna byla pro film naplánována, ale nebyla realizována.
    - Alexova bezpečnostní instruktáž předtím, než se tým vydá na cestu, se koná na palubě Piper Maru, ne v nákladovém prostoru. Tato scéna je také rozšířena a Alexa mluví o některém vybavení, které tým bude používat. Nakonec Miller téměř spadne přes palubu, když loď zasáhne led, ale Alexa ho zachrání. (Jan.Kanak)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno