Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp s šílenou parukou a později i vycpaným břichem ve filmu o kokainu a dalších drogách. Ničím to nevybočuje z řady dalších filmů o drogách, ale přesto se mi to líbilo víc než všechny co jsem kdy viděla. I když musím přiznat, že v druhé polovině filmu už jsem se mírně nudila, konec mi to však vynahradil. Další role Johnnyho Deppa, kterou zahrál excelentně a i přesto, že byl drogový dealer nepřála jsem mu nic jiného než aby místo něj zavřeli Penelope a on mohl být se svou dcerou. 4* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi Blow pletl s Mexičanem a myslel jsem si, že jsem tuhle rozmáchlou biografii viděl, ale pravdou díž, že jsem nejspíše neviděl dříve ani jeden z těch filmů celý nebo alespoň většinu. Nicméně jsem to teď napravil a Kokain mi neprávem dlouho unikal. Depp spíše než herectvím exceluje svým přirozeným charismatem a alespoň mluvíme o dobách, kdy na sebe nepatlal tlustou vrstvu make-upu. Film nestárne a i dnes z něj mrazí. Podobně jako Obchodník se smrtí klenot žánru, ačkoliv ten je ještě o stupínek výše. PS : na tu scénu s bytem plným krabic s prachama jen tak nezapomenu...8,5/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Johnnyho jsem nemohla vážně skoro poznat, blondýn s kokainem měl za tu chvilku, co byl na svobodě, tolik zážitků, co se nepodaří snad stovce lidí za celej život. Píše se rok 2015 a tam říkají, že ho v tomto roce pustí. Takže Georgi vítej a už na starý kolena neblázni. Byla o tobě napsaná kniha, zfilmovaný jsi byl super hvězdou, možná, že nějaký ten dolárek z toho máš, to já nevím a jestli jo, tak jsi měl dost času promyslet si, jak s nimi parádně naložit a na kokain už dlabej. A Penelópe s Frankou to svými postavičkami doplňovaly s umem jim vlastní. Ray jako táta svou rolí docela překvapil a nedalo se s ním nesympatizovat, jak byl v určitých momentech dojemný. Velmi dobrý biografický počin. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak prostě a jednoduše vypadá podle Kokainu "profese" drogového dealera. Stačí mít kamaráda pilota, ukrást letadlo, v Kolumbii vyzvednout pár balíčků kokainu, přistát uprostřed pouště a pak si za odpoledne vydělat pár desítek tisíc dolarů, protože vám každý za trochu "moučkového cukru" utrhá ruce. Pak už vám zbývají jen starosti typu "všechny místnosti jsou narvané bankovkami, kam dáme tyhle tři milióny dolarů?"... Nejsem žádný Deppomil a můj vztah k drogám se určitě nedá označit za vstřícný, ale Kokain se mi prostě líbil. Pochyboval bych o té formulce "podle skutečné události", neb mi řada scén přijde poněkud přitažených za vlasy, ale co, já se bavil... 80% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)
  • George Jung (Johnny Depp), najznámejší Američan predávajúci kokaín, sa dostal 2. 6. 2014 po 18 rokoch väznenia opäť na slobodu. (Ghostix)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama