Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (930)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Slavný film, šťastné spojení dvou legend Redforda a Newmana a jeden dokonalý plán, vysoustružený genialitou a pomstou. Člověk si při jeho sledování nemůže nevzpomnět na spousty jeho epigonů (k nejslavnějším patří trojdílná série Dannyho parťáci). Kdybych mu měl něco vyčíst, byla by to až přílišná soustředěnost na hlavní dějovou linii - ve filmu totiž nenaleznete ani jednu podzápletku, na začátku je vám jen zběžně představen motiv jednání postav (vražda Johnnyho parťáka) a potom už se celé dílo soustřeďuje na přípravu, komplikace a vyústění hlavního chodu filmu, konečnému Podrazu. Má to své výhody, uznávám, ale mě je přece jenom milejší, když je hlavní dějová linie míšena a ozvláštňována těmi menšími, vedlejšími. 80% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

The Sting je z těch filmů, které nejlépe vystihuje označení stará dobrá filmařina. Žádná velká filmová revoluce se nekonná přesto se to skvěle sleduje. Měl bych jen drobnou výtku, která mi překáží v tom, abych dal plný počet bodů. V závěru se tvůrci snažili být tak moc překvapiví, až je to trošku na úkor logiky. Celou dobu je film pojat tak, že Newman neví co se chystá, film je tak i pojat a pak...Butch Cassidy and Sundance Kid je určitě lepší. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K projektům, kterým jsem nadělil méně než 4 hvězdičky, nemám tendenci se vracet, ale ty vícehvězdičkové za opakované zhlédnutí stojí a jak jsem už dávno vypozoroval, přibližně po deseti letech je i vhodné zhlédnout snímek znovu, protože s přibývajícím věkem vnímáme některé věci zkrátka jinak. Většinou musím své vzpomínky korigovat směrem dolů, ale v případě Podrazu jsem ani po třetím zhlédnutí nemusel měnit ani to nejmenší ze svého vysokého mínění. Podraz je film elegán, má šarm a styl, je to zkrátka taková příjemná pozitivní jízda, která by fungovala, i kdyby místo Newmana a Redforda obsadili kterékoli jiné kvalitní herce. Opírá se totiž o výborný scénář, skvělou retroatmosféru a dokonalé filmové řemeslo. Jen u minima filmů se dá vysledovat tak precizní práce jednotlivých filmařských profesí. Koukám a obdivuju skvělou kamaru, hudební motiv, báječný casting týkající se i těch nejmenších štěků, práci architekta a fajn režii. Tohle je jednoduše pocta filmovému umění v té nejryzejší podobě. Všechny ty Dannyho parťáci a nesčetné variace téhož se můžou jít klouzat. Celkový dojem: 95 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akademici neradi dávajú Oscarov do rúk čistých zabávačov, ale čas od času, prečo nie. Vlastne sa už taký jasný prípad nikdy nezopakoval. Mne sa Podraz páčil viac ako prvá spolupráca tohto trojlístka, čím sa radím k menšine. Všetko tu šľape ako má, ústredný podvod je premyslený do najmenších detailov, Newman s Redfordom sú extra sympaťáci a dej odsýpa jedna radosť. Čiže parádna oddychová zábava. Videné znova: s dabingom Ludeka Munzara a Petra Olivu je to parádna oddychová zábava ešte väčšia. Všeobecne druhé pozretie by asi zvýšilo u každého hodnotenie, si myslím. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedny z největších ikon své doby Paul Newman a Robert Redford se podruhé sešli pod taktovkou George Roy Hilla a zplodili jeden z nejlepších filmů v historii kinematografie. Newman s Redfordem s noblesou jím vlastní provedou geniální dostihový podraz. Klasika a ve své době to musel být neuvěřitelný hit. Klasika mezi krimi komediemi a jeden z mých nejoblíbenějších filmů..... ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Skladby Scotta Joplina, které ve filmu zazní, složil jejich autor mezi lety 1900 a 1910. Film se však odehrává v polovině 30. let. (Kulmon)
  • Scenárista David S. Ward odmítl producentovi prozradit konec filmu, dokud si nepřečte celý scénář. (Karlos80)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama