Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (437)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, ale jestli byl stejně absurdní, morbidní a přitom většinu času strašlivě vtipný, se sice klasickým nijak zvláštním příběhem, ale podaným tak svěže a tak jinak, jak jen to bylo možné, musela to být v té době dost velká senzace. A možná i pro některé lidi dost velké zděšení. Já jsem se bavil při tomto adamsovském otáčení všeho, co je normálně normální, téměř královsky. Být tam ještě nějaké opravdu zapamatování hodné momenty a možná ještě trochu víc třeskutější humor či zajimavější příběh, dám 5. Takhle ale velice slušné 4, přičemž Wednesday v podání geniální Ricci je neskutečně neodolatelná potvůrka. Ostatní postavy jsou taky správně šílené, ale na ni prostě nemá ani jedna z nich, snad jedině Fester. Jo a málem bych zapomněl, trochu mi v příběhu vadil i velmi rychlý a téměř ničím ovlivněný obrat jedné z postav. Ale jak říkám, to vše bylo zakryto atmosférou a smrtící zábavností ala Burton. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nevyniká vtipností, ale rozhodně každého diváka potěší spíše svojí maximálně pohodovou atmosférou. Kdopak by si podobné sousedy nepřál? Moje hodnocení nebude tak vysoké, jak by být mohlo pouze z toho důvodu, že mi film unikal celé dětství, takže nedostal možnost mi přirůst k srdci. Černý humor nasadil celkem nízké hranice, ale ono se nedá moc divit, neboť je to typický rodinný film. Film je servírován s noblesou. Pár momentů stojí za to, ale spíše hodnotím takový celkový dojem. Netroufám si nic velkého vytknout. 3* ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Z Čech není k Addamsově rodině zájmově ani věcně tak daleko. Idea dobráckých strašidel víceméně normálního rázu s vlastní rodinou, lidskou podobou, svébytnými zálibami jejích členů, které tak šokují jednorozměrovou konformitu, je v podstatě hrabalovsky pábitelská. Zejména v prvních epizodách má seriál pozoruhodnou úroveň a přímo hýří skutečnou invencí. Revoluce v pojetí strašidelného žánru je dokonána - někdo sbírá housky, jiný se s úspěchem věnuje bílé magii (EDUDANT A FRANCIMOR propukají v bouřlivý potlesk). Co zůstává přesto i nadto, to je geniální smysl pro humor, pro poientaci klíčových scén, skvělý výběr herců bez výjimky s úspěchem balancujících na hranicích vážného a absurdního i ironicky podávaného nadpřirozena. V některých částech jakoby se jinak svébytní Addamsovi blíží zcela realistické duchařině starší české komedie KAM ČERT NEMŮŽE se svůdnou Mefistofelou tehdy mladičké Jany Hlaváčové. Anglosaská suchost podávaného humoru je ovšem původní i ve svých parodických nebo parodizujících zahroceních. Tento druh humoru zaručeně působí bez ohledu na to, vyvolá-li smích. Posiluje, nabízí tolik potřebný nadhled nad balast všedních dnů svých stále oddaných diváků. Koná přepotřebnou misi. Pro všechny, kdo chtějí a jsou na to připraveni, bez rozdílu stejně. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejen má milovaná, depresácká holčička Wednesday Addams, ale celá tahle famílie je moje srdeční záležitost. Láskyplný svět černočerného humoru a té správně morbidní rodinné pohody, tak trochu jinak žijících milých monster. Nelítostně a bez smilování hrst hlíny a 100% na rakev. A ruku na to! Žijme radostně, lidi, zatancujme si Mamušku! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která ani po téměř čtvrtstoletí a x-reprízách neztratila nic ze svých kvalit. Stále mě baví a okouzluje, stále ve mě vyvolává stejné a stejně silné pocity. Dokonalá atmosféra a vypiplaná stylizace, které nejsou ničím narušeny, scénář jedinkrát neškobrtne, skvělé obsazení. Stále to má neskutečný šmrnc, eleganci a geniální humor, kterému u mě po letech a občasném priorit, definitvně vedou nepřekonatelná Christina Ricci jako Wednesday a Christopher Lloyd jako ujetý hyperkativní Fester. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Při výrobě chodící ruky, zvané Věc, se uplatnila kombinace loutky, dálkově ovládaného modelu a opravdové pravačky, která patřila profesionálnímu kouzelníkovi. (Davosh)
  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno