Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či vôbec existuje film, nakrútený podľa úspešného seriálu, ktorý by bol lepší, ako pôvodný seriál. Ani Addamsovci nie sú výnimkou. Legendárny čiernobiely seriál som sledoval najprv na ORF a neskôr som si to zopakoval s vydareným slovenským dabingom. Film som videl až teraz. Sem-tam som sa pousmial, sem-tam ma potešilo navodenie atmosféry podobnej originálu, ale celkovo to bol neopakovateľný zážitok. Teda v tom zmysle, že netúžim po opakovaní. Viem, že seriál je oproti filmu v neporovnateľnej výhode, pretože som ho videl pred množstvom rokov, ktoré zmenili spomienky na nostalgiu. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že bych se chlámal nepřetržitě po celý film - ale o tom to také nebylo! Stejně jako impresionistický obraz jsou samé tečky, dokud si nepoodstoupíte, tak i v Addamsově rodině všechny ty jednotlivosti tvoří ten jedinečný celek. Co by byla Morticia bez Gomeze? Co by byli obabez mozbidnosti? CO by byla morbidnost bez francouzštiny? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní seriály ze 60. a 70. let, takže pro mě příběhy Addamsovy rodiny začínají teprve až s tímto filmem. Odjakživa mám rád černý (až morbidní) humor, tím pádem jsem si užíval solidní nálož (více či méně) "zvrácených" scének, jimiž Addamsova rodina oplývá. Velký úspěch filmu tkví též v přesném hereckém obsazení, kde se veskrze všichni zúčastnění skvěle hodili do svých rolí, přičemž bych vypíchnul zejména malou Christinu Ricci, půvabnou Anjelicu Houston a potrhlého Christophera Lloyda. V neposlední řadě musím pochválit nádhernou výpravu a kostýmy. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Komediální mysteriózní horor. Téměř dokonalé. Jenže film má jednu vadu. Bavil mě jedině v dětství. Dnes si nějak nedovedu představit si ho pustit. Obdivuji herecké výkony všech herců, kteří zde hráli. Jejich obličeje, grimasy a gesta ve mě dokázala vyvinout pocit strachu, napětí a několik dnů po zhlédnutí jsem pořád na ně musel myslet. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Barry Sonnenfeld původně neměl v plánu použít hudební téma slavného seriálu od Vica Mizzyho, ale reakce diváků na trailer, v němž zaznělo, byla tak kladná, že změnil názor. (Karlos80)
  • Při výrobě chodící ruky, zvané Věc, se uplatnila kombinace loutky, dálkově ovládaného modelu a opravdové pravačky, která patřila profesionálnímu kouzelníkovi. (Davosh)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama