Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je možné buď milovat nebo nenávidět. Průměrné hodnocení znamená, že uživatel ve skutečnosti film neviděl, nedokoukal, hrál při něm počítačovou hru nebo jenom nemá názor. Kdybych nedal plný počet, tak to musím hodit do odpadu. Austin vznikl propojením geniality, superfyzický kondice a sexuální dravosti s duševními a fyzickými parametry Mike Myerse. To se nedá odzívat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak jo, asi bych měl spáchat sebevraždu, ale radši se chovám za populární dětskou hlášku: "To ne já, to ona!":) Pochopili jste správně, po tom všem co jsem o hrůzném Austinu Powersovi prohlašoval, jsem se i já dopracoval k tomu, že jsem strávil před televizí celých 94 minut, které tenhle film trvá. A teď proč za to může ona...Ona, jedině ona a nikdo jinej by mě nepřinutil Mikea Myerse sledovat...takhle se mi to i docela líbilo:) Prostě ať chcete nebo ne, ženské s náma dokážou hrozné věci:)) takže dost blábolů a výmluv a jde se k filmu - jako parodie na šedesátá léta je to super. Myers coby Doktor Zloun je taky super. Hudba, ta je taky super. Ale co není super, co je naprosto strašlivý a nechutný, to je Myers jako Austin Powers se svým aksamitovým oblekem, italskýma botama, nevím jakýma zubama, švédskou pumpou a arktickou hrudí...děsivý, bleeee...ale plus mínus objektivně (to určitě, pořád si pamatuju co se stalo před premiérou World is Not Enough:)) za ***. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mike Myers si roli Austina Powerse i dr. Zloducha užívá plnými doušky, a proto se občas stalo, že překročil jisté hranice kvalitního humoru, a namísto toho to vypadalo jako laciná komedie pro fekálisty. Ale co! To že jsem se chvílemi fakt smál, popřít nemohu, takže rozhodně nechci tento film srážet někam do odpadu. Zkrátka oddychovka, která chvílemi pobaví, ale i znechutí. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu a nic moc mě tedy nepřekvapilo. Austin Powers je vskutku bláznivá špiónská parodie, která zachází s Jamesem Bondem velmi podobným způsobem jako Spaceballs s Hvězdnými válkami. A právě na komické stránce toto dílko nejvíce získává i nejvíce ztrácí. Vtípky sice většinou pobaví, odpustil bych si ale místy trochu toho nechutnějšího humoru, který taky někdy působí dost trapně. Scénář, ač je záměrně překombinovaný, vypadá vcelku solidně a herci fungují na výbornou, zejména pak ústřední dvojka Myers-Hurley. Podtrženo, sečteno, Austin Powers vytěžuje svůj potenciál a spolehlivě rozesměje, nic víc od něj ale neočekávejte. 5/10 ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Konečně parodie na Bondovky, která není vysloveně trapná a ve svém jádru obsahuje notnou porci originality. Mike Myers je příkladem zjevu, jenž zrovna k následování nevybízí, jako komik zastánce absolutního stylu a taky toho moderně fekalofilního. Ovšem to retro, které staví příběh do zvláštní roviny filmu sluší. Není nikterak přehnané, tudíž neubíjí. Ovšem ty hudební vložky mezi scénami trapností překypují a místo vložek kulturních, stávají se vložkami ze zboží drogistického a zachycují proudící nudu. Ovšem rozmanitost postav, již zmiňovaných kostýmů a taky přítomnost několika známých tváří dělá z běžné řadové komedie a retroparodie slušně koukatelné dílko. Krom trapných meziscének jest dalším mínusem ještě dost značné přehrávání gagů, tj. když se divák zasměje má scénárista tendenci v tom samém gagu pořád a pořád operovat až najednou pitvá. Pitvá divákovu trpělivost. Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tři a půl, z čehož ta půlka je právě za porci originality, která stojí na vzniku další známé filmové postavy. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Název úvodní písně k filmu je "Soul Bossa Nova" složená Quincy Jonesem. Později byl stejný námět použit pro Kanadskou show "Definition" (1974). (PußyMagnet)
  • Byly natočeny i tři alternativní konce, všechny se odehrávají v záchranném člunu. (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama