Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na Baye patřičně rozmáchlé, ale vesměs již jen recykluje dříve předvedené. Dobré tempo a výborné herecké obsazení bohužel nedokáží plně zamaskovat nevyváženost děje, který má sice velmi zajímavých úvodních třicet minut, ale poté se zapomene na hru otázek a odpovědí a jede se již čistě jen na efekt. Nic proti tomu, ale tak nějak se vytratily i ony hrátky s alternativní budoucností, zbyla jen akce... a jak jsem podotkl výše, akce již mnohokrát viděná, takže proto "jenom" tři, i když jsem se vlastně po celou dobu nenudil... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. The Island Awaits You ,2. Where Do Those Tubes Go ,3. Sector 6 ,4. Starkweather ,5. Agnate Ukuleles ,6. You Have a Special Purpose In Life ,7. Mass Vehicular Carnage ,8. Renovation ,9. I'm Not Ready to Die ,10. This Tongue Thing's Amazing ,11. Mass Winnings ,12. The Craziest Mess I've Ever Seen ,13. Send in the Clones ,14. My Name is Lincoln ,15. Blow - The Prom Kings , ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ( nic jsem nečekal ) jsem se solidně bavil. Od Ostrova nečekejte nic jiného než totální popcorn ( tedy pokud nepovažujete za filozofické dílo Já, Robot od Proyase ). Nemám rád videoklipový střih a i tady místy působí dost zmateně, navíc kamera je až příliš rotřesená a záběry jsou někdy snímané moc zblízka, ale u likvidování aut kolejnicemi i jiných akčních scén jsem se velmi dobře bavil. Stejně tak u příjemného konzumního humoru ( "Co to je?" "Nevím, ale chci to" ). Velké plus je Ewan McGregor, který má co hrát a totální roštěnka Scarlett Johanssonová, u které mi stačí, že prostě je na plátně ( nedávno se zařadila do mých TOP 5 ). Příjemně mě překvapila i hudba ( pro mě neznámého ) Stevea Jablonského. 70 procent. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ostrov je další akční slátaninou Michaela Baye, která je oproti jiným akčním slátaninám Michaela Baye horší tím, že v ní místy prosakuje snaha nebýt jenom další akční slátaninou Michaela Baye. Třeba prvních téměř třicet minut žádnou akční scénu v pravém slova smyslu neobsahuje. Ze začátku je film nicméně zábavný alespoň postupným odhalováním nových dílků jednoduché skládačky (a to i v případě, že víte jakým směrem se bude děj dále ubírat), což už nelze napsat o jeho zbytku, tvořeném nezáživnou akcí. Nevím čím to je, ale akce mě tentokrát vážně nechala zcela chladným. Bay režíruje stále stejně efektně, aniž by vyvíjel patrnou snahu o zakomponování nových, dospělejších elementů, s čímž vyvstává obava, zda-li jeho filmy nezůstanou navždy na úrovni dvanácti až patnáctiletých puberťáků. Co je však ještě smutnější – Bay začal velmi okatě vykrádat sám sebe (Mizerové 1, 2) i jiné (Metropolis, Mechanický pomeranč, THX 1138). Příběh je příliš jednostranný, zcela postrádá pohled z druhé strany, věci se prostě mají tak, jak se mají. Pokud se mě za měsíc někdo zeptá na film Ostrov, mnohem spíš si vzpomenu na poetickou romanci s rybářskými háčky ve vagíně než na unylé akční sci-fi. 65% Zajímavé komentáře: Djkoma, choze, k212, Tommy987, Aiax, Kapybara, ric, Weirdman, Gardenboy, ashton ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle a propadák? rozhodně ne! Myslim že to neni horší než předešlé filmy Baye. Jako obvykle se nedá čekat, že Bay udělá z tohohle filmu nějakou filmařskou genialitu, protože to by k němu ani nesedělo. Ve filmu Ostrov si zase zachoval svůj styl a do originálního a celkem promyšleného příběhu, zase nacpal úžasnou akci, ta jak se objevila, tak bylo hned poznat, že Bay je ve svém živlu a dokáže si s ní vyhrát jako malé děcko a dát jí dokonalou vizuální podobu. Stejně tak dobře si dokáže vybrat herce, Ewan McGregor i Scarlett Johansson pěkně zapadnou do příběhu a přitom je ještě Scarlett krásná, takže když se zrovna nic neděje tak je na co koukat. Neni to sice takovej akční nářez jako Bad Boys 2, ale Bay se za to stydět nemusí a nazývat to propadákem je blbost. NO tak druhý skouknutí bylo ještě lepsí, už jen kvůli Scarlett se to musí vidět ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • V průběhu 99. minuty má stíhané auto obě dveře zavřené, avšak v předcházejících i následujících záběrech má pravé dveře otevřené. (Terva)
  • Ve filmu vidíme několik reklam na značku Calvin Klein. Plakát, televizní reklamu a fotografii v Lincolnově (Ewan McGregor) domě. (don corleone)
  • Černobílá reklama, ve které se objeví Sarah Jordan (Scarlett Johansson), nebyla natočena speciálně pro film, ale jde o opravdovou reklamu, ve které její herecká představitelka hrála. (don corleone)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama