Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Tredwell-Owen .. Znáte to, i mistr tesař se utne .. a Bay tadyhle tnul mimo a ne poprvé. Když bych se měl pozastavit nad tím, proč byl film propadák, nenapadá mě jednoznačná odpověď. Možná proto, že trailer už sám o sobě prozrazoval téměř vše podstatné z děje. A když k tomu potom první diváci přidali fakt, že jinak skvělý režisér akčních scén už velmi okatě vykrádá sám sebe, na průšvih je zaděláno. Něco obdobného zažil také M. Night Shyamalan s jeho Vesnicí. Má to všechny potřebné ingredience, ale stále ze stejné vody, tj. prověřených postupů apod. se vařit ten nejchutnější pokrm prostě nedá. Nejhorší Bayovina to ovšem není! Dost pomáhají herci, ústřední duo Scarlett Johansson a Ewan McGregor je skvělé a spousta vedlejších postav a záporáku je taktéž výborně obsazená. Navíc sci-fi námět s příchutí klonování je velmi dobrý, jen některé scénáristické kličky a chyby zejména v pozdější fázi filmu zamrzí. 75%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bay jako by si tentokrát nevyjasnil, pro koho točí. Na nevázanou akční sci-fi pro puberťáky je Ostrov moc vážný a ambiciozní, na seriozní sci-fi ovšem dost hloupý. Citace Star Wars a plynové komory prostě nejdou dohromady. McGregor je sympaťák a Johansson krasavice nesmírná, ale tenhle film prostě drhne. Míša se naštěstí poučil a zjistil, kde je mu (i divákům) lépe. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na Baye patřičně rozmáchlé, ale vesměs již jen recykluje dříve předvedené. Dobré tempo a výborné herecké obsazení bohužel nedokáží plně zamaskovat nevyváženost děje, který má sice velmi zajímavých úvodních třicet minut, ale poté se zapomene na hru otázek a odpovědí a jede se již čistě jen na efekt. Nic proti tomu, ale tak nějak se vytratily i ony hrátky s alternativní budoucností, zbyla jen akce... a jak jsem podotkl výše, akce již mnohokrát viděná, takže proto "jenom" tři, i když jsem se vlastně po celou dobu nenudil... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Len preto, že je tento film Bayov, veľa ľudí sa bráni vyššiemu hodnoteniu, pretože vyšší princíp filmu bol badateľný. Keby to natočil s čistým štítom, verím, že sa tomu nevyhne. Pre mňa dokonca pretína líniu, na ktorej sú umiestnené pecky ako 'Minority Report', či 'I, Robot'. Taktiež film s hlbším zmyslom, asi najmysliteľnejší od Baya. Perfektná akčná nádielka a zároveň humánny podtón skvelé dopĺňajú sympatickí herci ako vraví -tron-, no opäť zas mi je ľúto že M. C. Duncan nedostal viac miesta. 85%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Na tento film jsem se poměrně těšila hlavně kvůli Scarlett Johansson. Celý Ostrov, hlavně z počátku je dokonalý "vizuální splash." Film má skvělé herecké obsazení v čele s Ewanem McGregorem a Seanem Beanem, zajímavý námět a zpracování a rychlý spád, ale... postrádala jsem nějakou hloubku a emoce. Vyzněl chladně. Ve vší té technice se zapomnělo na trochu toho citu. Mezi Scarlett a Ewanem sice byl, ale byl spíše součástí příběhu, než abych ho vnímala jako přirozený podnět. V takovém filmu sice jde v první řadě o ztvárnění, efekty a děj, ale i přesto mi to zde chybělo. Pokud se mě někdo zeptá na Ostrov, vybaví se mi propracovaná vizuální stránka, děj a Scarlett. Ale to bude nejspíš vše. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Ve filmu vidíme několik reklam na značku Calvin Klein. Plakát, televizní reklamu a fotografii v Lincolnově (Ewan McGregor) domě. (don corleone)
  • Lod, která patří Tomu Lincolnovi (Ewan McGregor), je 36m dlouhá jachta 118 WallyPower, která dosahuje rychlosti až 110 km/h. Vyrobila ji firma Wally Yachts. (Steewe)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno