Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To najväčšie nebezpečenstvo vás všetkým čaká priamo na palube. Mala to byť ohurujúca výletná plavba, ale tá sa po teroristickom útou zmenila na to najhorúcejšie peklo. Aj keď vrcholia novoročné oslavy, tep srdca zúčastnených dosahuje extrémne hodnoty. Loď sa potápa a skupinka ľudí vedená kňazom a príslušníkom domobrany sa pokúša evakuovať ľudí na záchranný čln. Času rozhodne nie je veľa... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +zachování původního scénáře, převedeno do moderního hávu (teroristé, výbušniny, kamera...), povedený výběr herců, dálka která umožní ukázat postavy víc do hloubky -i na TV film nejsou triky nic moc, tvůrci si moc nepohráli s nástrahami a jejich zdoláváním/// Tak tuhle novou verzi Poseidona jsem si celkem užil. Díky skoro tříhodinové stopáži měli tvůrci více prostoru na to se věnovat hercům (postavám) a celému vyprávění. Měli možnost ukázat i více z toho co se dělo kolem. Přesto zůstali zachovány ty klíčové scény, které neodmslitelně k Poseidonu patří. Jen si pak říkáte, že to stejné vidíte potřetí. Nadruhou stranu poslední třetinu bych tvůrcům vytknul. TO nejdůležitější, tedy samotná záchrana pár odvážných jedinců je hodně ošizená. Ten kláustrofóbický pocit z původního filmu je pryč. Divák ví, že se blíží záchrana , ví jak to dopadne, nic ho nepřekvapí. Zde tvůrci měli zabrat, vyšperkovat to, vytvořit několik zajímavých nástrah a pořádně nám je naservírovat. Místo toho si párkrát řeknete "WTF, to je všechno" a jde se dál. I tak těch skoro tří hodin nelituji. Scénář Poseidona zbožňuju a je mi jedno v jaké je to verzi, vždy rád a znovu si toto dobrodružství zopakuji./// Celkem 73%/// ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto filmu šel s očekáváním, že to bude něco strašnýho. Další Poseidon? To nemyslí vážně. Přes to, že jsem šel do toho s těmi nejhoršími očekáváními a s přivřenýma očima, tak bych ten film za takovej průser nepokládal. Samozřejmě, je to jiný film, je to o něčem jiném. Část děje a mnoho jmen se shoduje s Originálním snímkem. Osobně můžu říct, že jsem od filmu absolutně nic neočekával, ale nenudil mě. Ovšem tam bylo tisíc věcí, které by se daly vytknout, to zpracování je trochu jiný, místama se člověk zasměje, jindy triky jsou příliš "televizní" a dalo by se říci "průhledný". Na druhou stranu, pro toho, kdo nezná origiální The Poseidon Adventure a chce vidět film z trochu jiného soudku, tak si myslím, že se nebude nudit. Bohužel ale už je tatam ta dokonalá atmosféra katastrofična, jakou nás staré klasiky provázely a člověk měl prostě dojem, že "je tam s nima". Čest panu Irwinu Allenovi. ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

Jau to byl bolestivý zážitek! Místy mi to silně připomínalo romantické filmy Rosamundy Pilcherové, vizuální kvalita externích záběrů lodi mi zase nevím proč připomněla nejstarší díly Star Treku (berte trochu s nadsázkou;)). Uširvoucí dialogy byly debilnější a trapnější než ty z reklam na prací prášky. Tohle patří do černého hábitu procentuálního spektra. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Je to šedý, a navzdory prolitým kýblům filmařské krve i zcela bezkrevný film, slabý průměr, kterému mé hodnocení sráží do hlubin oceánu i fakt, že se jedná o remake původní filmové pecky z roku 1972, která je dodnes dobrá a napínavá. Tento remake se řadí do předlouhého zástupu zcela zbytečně natočených filmů a pokud se produkci vrátily alespoň náklady na něj, považuji to za ještě větší tragédii, než ono převrácení zaoceánského parníku. Původnímu Poseidonu ten novodobý nesahá ani po čáru ponoru, ať už při plavbě nebo po převrácení... ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak přesně něco takového jsem čekal. Režisér, o kterém jsem nikdy neslyšel a o němž už asi ani nikdy neuslyším, adaptace románu, který pravděpodobně taky za moc nestál (i když byl bestseller), herci, kteří svoje nejlepší už mají dávno za sebou (a to jejich nejlepší taky nebylo zrovna nejlepší), efekty, za které by se nemusel stydět ani kterýkoliv TV film od České televize a hlavně postavy jako by byly udělané podle nějaké šablony. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Paula Gallica. (Terva)

Reklama

Reklama