Reklama

Reklama

Bitva o Midway

Trailer

Obsahy(1)

Šest měsíců po japonském útoku na Pearl Harbor hlásí američtí zpravodajci, že objevili zvýšenou aktivitu Japonců. Podle odhadu velícího důstojníka by mohlo jít o útok na ostrov Midway. Admirál Nimitz na rozdíl od vojenských úředníků ve Washingtonu uvěří v útok a podle toho jedná. Soustředí k ostrovu konvoje letadlových lodí i průzkumná letadla. Mezitím na palubě bitevní lodi admirála Yamamota probíhá důležité jednání. Jeho cílem je vyprovokovat bitvu, při které chtějí Japonci zničit americké loďstvo a následně ovládnout Tichý oceán. Přesně 3. července 1942 však boj skončí naprostou porážkou sebevědomé japonské flotily a stane se jedním ze zlomových okamžiků v historii druhé světové války. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

laik_60 

všechny recenze uživatele

film poplatný dobe svojho natáčania. Dnes by sa to trikmi len tak hemžilo, tu sa autori pokúsili "vylepšiť" film dokumentárnymi zábermi. Celé je to o tom, ako sa dali Japonci "napáliť a oklamať" v Tichomorí. Ale aj o skvelej stratégii Nimitza. Oceňujem plejádu skvelých hercov. už len z úcty k nim pridávam bod. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chápem význam bitky o Midway i popularitu a kvalitu filmu nakrúteného o nej. Film bol obsadený plejádou výborných hercov, bojové scény boli ilustrované zábermi z iných filmov vrátane dokumentárnych. Napriek všetkým i tu nezmieneným pozitívam ostávam u nadpriemerného hodnotenia najmä preto, že téma námorných bitiek, rovnako tak, ako téma pretekov formule 1 ma necháva v pozícii nezúčastneného diváka. Je to poctivejšie, ako hodnotiť film podľa ostatných. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli takovým filmům jsem měl blok z těch starých válečných snímků. Bitva o Midway je možná technicky na tu dobu dost dobrá, možná je i přesná v historických faktech, ale je taky neuvěřitelně nudnááá. Kdo se o válečnou tématiku zajímá, tak si tady doplní vzdělání další slavnou bitvou, ale obyčejnému divákovi to imho vůbec nic nedá. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci vojnový veľkofilm nabitý hereckými (väčšinou už nežijúcimi) esami minulého storočia s miestami až dokumentaristickou presnosťou. Tvorcovia sa za každú cenu snažili držať historických faktov, čo ale niekedy uberá filmu na dynamike. Aj keď leteckým a námorným bitkám moc neholdujem, bolo zaujímavé sledovať, ako si generáli Nimitz a Yamato posielajú vzdušné pozdravy a ako veľmi chceli amíci japoncom po pár mesiacoch odplatiť natrhnutú riť z Pearl Harboru. Squelé. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení... Filmy, stavící nikoli na hereckých výkonech, ale na efektech a filmových tricích, mají jeden neradostný a zákonitý osud, zastarávají. Ve filmu hojně užívaná zadní projekce působí dneska dosti směšně a kontrast mezi zcela neostrými autentickými záběry, neostrými exteriérovými záběry z doby vzniku filmu a ostrými ateliérovými záběry je při sledování z DVD velmi citelný. Ještě patrnější to samozřejmě musí být při sledování z BR. Přesto jde o velmi dobře natočený válečný film, který navíc skutečné válečné události reprodukuje velmi věrně. Celkový dojem 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, Subjektiv, sportovec ()

Galerie (29)

Zajímavosti (17)

  • Natáčanie na mori trvalo 3 týždne. (westerns)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno