Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to jako pouť z Bible, kde nevěřící následují svého spasitele a uvěří mu až když je pozdě ! Normální lidé - civilisti, kterým jde jen o přežití a musí táhnout za jeden provaz, aby přežili. Každý charakter tu má své důležité místo a pomáhají si protože jim nic jiného nezbude. Film je za 4*, ale Gene Hackman a jeho role kazatele, který se nehodlá vzdát svého života ani druhých. Buřič, divoký přesvědčovatel a přitom citlivý, který zatne zuby a ví co musí udělat. Neskutečně silná role a projev Hackmana vysazuje tento film na vrchol. Film hlavně ukazuje, že člověk se NIKDY nesmí vzdát !!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialna, mimoriadne napinava filmarina s vybornym Gene Hackmanom /Francouzska Spojka, Prime Cut/ v hlavnej roli, ale dobre zahral aj Ernest Borgnine /Emperor of the North s Lee Marvinom/ a videl som tu aj Leslie Nielsena /Forbidden Planet 1956/. Zvysok hercov mi znamy nie je, ale tempo je vyborne, dialogy tiez, reziser Ronald Neame sa teda predviedol. Po kultovom Towering Inferno je toto moj dalsi oblubeny katastroficky film : 100 % ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Katastrofická klasika, kterou jsem sledoval už jako malý kluk a která mi v tehdejší době připadala výjmečná. A i dnes je to jeden z mých nejoblíbenějších katastrofických filmů sedmdesátých let, který bych zařadil po bok třeba ještě lepšího Skleněného pekla. Cestovní loď Poseidon zasáhla při plavbě z New Yorku do Atén velká přílivová vlna, která loď převrátila. I když ty efekty dnes působí trochu neohrabaně, pořád je na co se koukat. Hlavně útroby lodi jsou promakané a člověk nemůže vědět, co se nachází za dalším rohem. Opravdu to napětí se tam dalo krájet. Z herců mě potěšil Gene Hackman, který konec konců nemůže zklamat. Zajímavá byla role, kterou ztvárnil Ernest Borgnine a za zmínku stojí i Leslie Nielsen jako kapitán. Navíc výstižná hudba. Prostě film, který i po tolika letech neztrácí své kouzlo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"There's got to be a morning after · If we can hold on through the night · We have a chance to find the sunshine · Let's keep on looking for the light..." Mistrovská ukázka žánru. V jediném okamžiku se luxusní zaoceánský parník mění v plovoucí rakev a smrtící past pro ty, co přežili a skupinka zaživa pohřbených se vydává s krutým živlem v patách na nepravděpodobnou, extrémně klaustrofobickou misi za vlastní záchranou, na které ji čeká řada překážek a obětí z vlastních řad. Napínavý a nápaditý děj s řadou silných momentů, dobře napsané postavy, kvalitní herecké výkony, nic nechybí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství Poseidonu patřilo už v dětství mezi filmy, které jsem chtěl moc vidět, jenže jsem si na něj musel počkat, až odrostu, neboť rodiče mě na něj coby relativně malé dítě nechtěli vzít do kina. Je to totiž klasika katastrofických filmů, což není zrovna žánr pro děti. 70. léta byla této kategorii filmů velmi příznivě nakloněna a tvůrci se předháněli v zajímavějších nápadech na kasovní trhák. Dobrodružství Poseidonu je zcela určitě jeden z nejzajímavějších námětů z té doby, navíc perfektně rozpracovaný a s patřičně navozenou atmosférou, díky níž občas i divák u televize zpanikaří, stejně jako někteří z lidí uvnitř lodi. Gene Hackman je (trochu překvapivě) obsazen do role pastora, ale věřte nevěřte, zvládl ji na výbornou, snad i proto, že v jeho podání pastor přece jen nemůže být obyčejným pastorem, ale tak trochu i drsňáckým hrdinou. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • V původním scénáři měl reverend Scott poslat paní Rosenovou na podvodní misi a pak ji měl zachraňovat. Gene Hackman však usoudil, že ve skutečnosti by to po ní jeho postava nikdy nemohla žádat a měl za to, že by se situace měla obrátit. Režisér Ronald Neame souhlasil a přesvědčil pak i Shelley Wintersovou, že to bude i k jejímu prospěchu. (džanik)
  • Stropní světelná dekorace z jídelního salónu byla použitá ještě před natáčením samotného Poseidonu, a to konkrétně ve filmu Hello, Dolly! z roku 1969. (FIBO)
  • Část scény stála na hydraulickém systému, díky kterému se mohla naklánět až o 45°. Zbytek obstaraly kamerové triky. (džanik)

Reklama

Reklama