Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek se strašidelnou historkou a závěrečné titulky jsou kromě několika šplíchanců krve tím jediným, za co stojí Madmana vidět. Ač mám rád staré slashery a sekera je jedna z mých nejoblíbenějších hororových propriet, tak u Madmana jsem se nebetyčně nudil. Už to tak bývá, že příběh těchhle starých fláků nestojí za zlomenou břitvu, ale tady už toho bylo trochu moc, nesympatičtí či spíš vyložené hnusní protagonisté tady chodí z jednoho místa na druhé a nic se mezi nimi neděje, dětský tábor je zaplněn vedoucími, kteří mají na starost všehovšudy asi pět dětí a zabiják Madman mě strašil stejně jako emzák Alf, čili jsem posledních 10 min prospal. Hvězda s odřenými cípy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hned po zvířecích/monster filmech patří slasher k mým nejoblíbenějším hororovým „subžánrům“. Ty zaškatulkované pod označením „CAMP“ jsem měl - (mám) asi nejraději a to především díky sériím Friday the 13th a Sleepaway Camp. Jenomže u tohoto kousku jsem si musel pořádně protřít oči, jestli „vysoké“ hodnocení myslí lidi vážně, nebo si dělají prdel, stejně jako režisér tohoto filmu. Jsem pro každou prdel, ale tohle byla jedna velká trapárna, přehlídka tragických hereckých výkonů, žánrového klišé (ještě k tomu hrozně natočeného), do očí bijící gumovitost a kupa nelogičností. Marná snaha kopírovat své předchůdce odsoudila Madmana téměř k zapomnění a já se ani moc nedivím. V osmdesátých letech vznikla celá řada podobně laděných filmů, nicméně Pátek 13 zůstal nepřekonán. Především díky tomu, že Jason Voorhees se stal „kultovní postavou“, kdežto zarostlý Madman Marz vypadá jak nějaký retardovaný horal (to by možná ani tolik nevadilo), jenže záběry na jeho gumové nohy a ruce (při scéně kdy se snaží dostat do autobusu a do ruky ho začne mlátit Gaylen Ross tyčí je to patrné na první pohled) mě doslova vytáčely. Stejně jako naivita režiséra, že divákům stačí ke štěstí to, že bude hodinu a půl sledoval rádoby drsný masakr bandy dementních vedoucích, kteří se nechávají postupně zabíjet kousek od tábora. Ono dělat tábor kde je 5 dětí, 7 vedoucích se určitě vyplatí – tábořiště vzdálené asi pět minut chůze, takže Madman i přes svou chromou chůzi běhá jako laňka mezi táborem, svým domem a tábořištěm – no to byla pecka. Ještě teď se „třepu“ strachy. Jediná vyvedená scéna za celý film bylo to oběšení. Jinak vážně nuda a to jsem ještě nemluvil o výběru herců. U slasherů jsme většinou zvyklí na to, že tu hraje nepostradatelnou roli i erotika – ehm tady jsem byl rád, že se tu žádná nevyskytovala – protože ty herečky byly vážně hnusné jak noc. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„One by one you'll start to fall. Before night is over, I'll get you all..“ Strašidelné historky u táborového ohně probudí plesnivého dědka v lacláčích, co dlouhodobě zanedbává péči o nehty. Napodobeniny herců vybrané přes inzerát valí bulve a hysterčí jak Wendy v hotelu Overlook, tajemný zabiják se sekyrou a zálibou ve věšení mručí jak starý grizzly, aby mezi nekonečnými minutami vaty tu a tam někoho odkrágloval a atmosféra a uvěřitelné napětí jsou na hodnotách blížících se nule. Po scéně s vířivkou, kdy se na 0,4 vteřiny objevily poprvé a naposledy prsa a kamera romanticky kroužila kolem hrdliček, jsem otevřel okno a řval do tmy jméno Madmana Marze, aby to už skončil. A to jsme byli teprve v první třetině.. Kultovní slasher? Jak by řekl Broňa Poloczek, tak to kurva ani omylem.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Madman je koukatelný béčko které ale díky mnohem větším a lepším konkurentům zapadlo. Nicméně i tak si vyslouží uznání. Je to dobře natočené a hlavní záporák je fakt hajzl. Sice tu nejsou zas takový jatka jako třeba v Burning, ale film má svojí osobitou atmosféru a scény v Marzovym baráku jsou parádní. Scéna kdy je Marz na stromě je skvělá. A film celý je prošpikován parádníma scénama, ale bohužel plno scén je nezajímavá výplň. A proč vždycky když se ukáže vrah se spustí tak debilní nehodící se hudba? Slabší 4*, ale bavil jsem se dost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Uuuuff a co jsem taky vlastně čekal.Tyhle staré slashery jsem nikdy moc nemusel, jedinou vyjímkou je Halloween.Zapomenutá kravina s příšernými dialogy, děsnou hudbou, nudnýma vraždama a vrahem, co mrumlá jak retardovanej medvídek a vypadá jak Santa Claus po pár lahvích Ethanolu.Děsně nudný a blbý béčko.20%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Jan Claire, ktorá si zahrala úlohu Ellie, bola asistentkou pri kastingu. Úlohu vo filme dostala na poslednú chvíľu, keď pôvodná predstaviteľka odriekla. (beso74)
  • Počas natáčania sa narodil Paulovi Ehlersovi syn Jonathan. Ten obdržal správu o narodení počas natáčania jednej scény a naplnený radosťou a vzrušením sa rozbehol ísť do nemocnice za svojim potomkom. Nevadil mu ani fakt, že bol celý od falošnej krvi. (beso74)
  • Původně měl být film založen na legendě zvané Cropsy Killer Legend, ale tato legenda byla již dříve zfilmována ve filmu . (Chatterer)

Reklama

Reklama