Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3

(série)
Velká Británie, 2016, 6 h 24 min (Minutáž: 53–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Gavin Stenhouse, Jeff Mash, Jerome Flynn, Alex Lawther, James Norton, Alan Ritchson, Madeline Brewer, Phil Hodges (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích plných technologie se milenci setkávají ve snovém ráji, mladíka sužují zvláštní esemesky, a sociální aplikace má zneklidňující moc. (Netflix)

Recenze (36)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predsa len, dve epizódy v tejto sérii boli natočené o čosi slabšie, konkrétne San Junipero a Men Against Fire, ale celkovo Black Mirror svojou kontroverziou a úprimnosťou neprestáva prekvapovať. Ak by mala táto séria 4 časti bez spomnaných dvoch určite by som ju označil za tú najlepšiu doteraz, takto odo mňa dostane najnižšie hodnotenie z doterajších, aj keď paradoxne obsahuje doteraz najlepšiu epizódu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodu White Christmas řadím do této série a díky tomu uděluji pětikvalt, protože se tu nacházely 2-3 nejlepší epizody seriálu. Obzvlášť hororový druhý díl mi hodně sedl. Obecně by mi nevadilo méně dílů jako dříve s obzvláště promyšlenými nápady. Hodně se bojím nepříliš dobře přijaté páté řady, ale těch pár let, co už jsem s velkýma pauzama se seriálem strávil, si užívám...8,5/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu to protahovat. Série se mi sakra líbila. V kategorii napětí u mě rozhodně vyhrál „Shut Up and Dance“ a co se týče nějakého emotivního odlehčení, tam bodovalo „San Junipero“. Celkově - mám mnohem lepší dojmy, než z druhé série, kde to bylo jako na houpačce. Celkově mohu udělit 80%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria začala určite nie najlepšie. Prvá časť s nazvem Nosedive mi pripadala strašne umelá a uzkoprsa. Je fakt, že v tejto dobe sociálnych sieti je veľmi aktuálna, ale pripadal mi ten falošný, neprirodzený a afektovaný  svet už trocha cez čiaru. Playtest bola konečne jedna z hororových poviedok a bola fakt vynaliezavá. Shut Up and Dance bola vynikajúca časť. Bola pozoruhodne realistická a aj znepokojivá v tejto dobe internetu. A tiež úplne bez Happy endu, tak super. San Junipero je iná, ako predošlé časti a preto je celkom skvostná. I keď som za v nej ťažšie orientoval, tak nakoniec som všetko pochopil. Užasne. Men Against Fire disponuje zdanlivo jednoduchým dejom, ale pointa zas ukáže veľkú silu scenára. Hated in the Nation zas ukazuje, aké je ľahké zabiť človeka a šírenie nenávisti nebolo jednoduchšie ako je teraz. Keby sa naozaj toto aplikovalo do reálu, tak vrahovia ako Ted Bundy, Jeffrey Dahmer či Charles Manson by boli bez roboty. I keď začala séria priemerne, ale potom už všetky ostatné časti boli nadpriemerne. Silne 4*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (70)

  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)
  • Dítě, které Kenny (Alex Lawther) předává, je Beatrice Robertson-Jones, dcera výkonné producentky Annabel Jones. Tvůrci měli totiž problém najít dítě, jehož rodiče by mu dovolili hrát ve scéně s perverzním podtextem. (griph)
  • Když je vidět obálka časopisu, na které je Shou Saito (Ken Jamamura), CEO firmy Saito, můžete si v levém dolním rohu všimnou zmínku firmy Granular, která vystupuje v epizodě Nenávist národa (2016) jako výrobce robotických včel. (hansel97)

Reklama

Reklama