Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

jarmik 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem to viděl snad podesáté a je to paráda. Když člověk uváží, že film vznikl v době, kdy už humor seriálu opadal, tak se může jen tleskat tomu, že alespoň v případě filmu se opět vrátily dokonalé vtípky, klasický humor Simpsnů a jejich úžasná příběhovost. Skvělá podívaná pro kohokoli, kdo dokáže kvality Groeningovy rodiny ocenit. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Stejné jako seriál. Nic nového, nic zajímavého, nic kvůli čemu bych seriál nebo i film měla nějak moc vyhledávat. Filmu dám 2 hvězdy s tím že tento druh humoru, není pro mě. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

První celovečerní film jen dokázal, že žluté rodince víc sluší seriálový formát větších Večerníčků. Není to špatný, ale myslím, že každý od toho čekal daleko víc. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi ve filmu, je přesně ten typ, který si mohu pustit kdykoliv a pokaždé se u něj budu bavit stejně. Nejen, že je to film o jednom z mých nejoblíbenějších seriálů EVER, který se mnou byl od dětství a na který mám nejlepší vzpomínky. Pro lidi bylo vlastně jen otázkou času, kdy se tvůrci rozhodnou udělat film k jednomu z nejúspěšnějších a nejikoničtějších animákům historie. A ty KRÁÁÁÁSO, nedokážu ani slovy vyjádřit jak tento film miluju. Obsahuje  to vše co potřebujete, má to klasické a nesmírně vtipné momenty, BOMBASTICKOU a ORIGINÁLNÍ zápletku, super záporáka, překrásnou 2D animaci kombinovanou s 3D animací a jednu z nejvíce dojemných scén celé žluté rodinky (kazeta od Marge). Pro někoho možná zbytečný film, ale pro mě zásadní film mého života. 10/10 ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Tak na rovinu - za sto padesát korun a dva roky těšení si představuju něco MNOHEM lepšího. "Je to jako čtyři díly seriálu po sobě", tvrdí mnozí. Já tvrdím, že u čtyř libovolných dílů seriálu bych se bavil ještě mnohem víc. V seriálu se tvůrci totiž nebojí riskovat a ukazují občas velmi šílené věci, u kterých padám z gauče na kolena. Jakoby se tentokrát báli nařčení z nekorektnosti a drželi svůj smysl pro humor na uzdě. A tolik probíraný Bartův pindík to nezachrání. Za naprosto nepochopitelné považuju veškeré haló okolo příběhu, kdy se všechny podrobnosti do poslední chvíle utajovaly. Možná že si ale tvůrci pozdě uvědomili, že vlastně není o co stát a tak se nechtěli zbytečně chvástat velkým kulovým. Takových zhovadilostí, jako té filmové, udělal Homer už nespočet. A všechna ta moudra o rodinných hodnotách na mě působila jako násilně naroubovaná z jiného žánru. Celovečerní délka není vůbec využitá. Čekal jsem nějaký velkolepý nářez a ono nic. Na konci se mluví a mluví, pak Homer s Bartem proženou motorku a všichni by měli být spokojení. Hernajs, teď to vypadá, jako bych chtěl Simpsonům dát odpad! a zapomenout. To zas ne, i já jsem byl relativně spokojen, ale když vím, že dost peněz a talentu může vyzdvihnout kreslenou seriálovou zábavu do nebeských výšin (ano, nakonec jsem se srovnání se South Parkem nevyhnul), čekám po devatenácti letech luxusní televizní zábavy v kině víc, mnohem víc. Tak se vzpamatujte lidi, proboha. V době psaní tohoto textu má film šílené hodnocení 93 procent. Podívejte se na desítku nejlépe hodnocených filmů na csfd. Opravdu se vám zdá, že do takové společnosti tenhle hodinu a půl dlouhý díl Simpsonových patří? ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Simpsons Movie som si nenechal ujsť a len čo prišiel do kín, bežal som naň. Smejete sa prakticky neustále - neprešla dlhšia chvíľka bez super vtipu. Tento zážitok sa nedá opísať, nikdy som sa pri filme nezabavil viac. Jediné čo mi trochu vadilo, bola mentalita Homera, ktorý je čím ďalej sprostejší. A tu možno až príliš. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Serialu sem del jasnych 5 nebot sem ho musel hodnotit globalne. Zde hodnotime jen jednu epizodu (i kdyz o neco delsi). Povedla se a pobavila, ale nebyl to az takovy skvost. Zejmena zaver byl dost prehnane zmagorenej. Muzu tento film vsem co se jim tato zluta rodinka libi sice vrele doporucit, ale v serialu by se nasly i daleko lepsi epizody. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

První polovina je totálně nabitá gagy a vtipy. Druhá je vážnější, trošičku, neboť tam jde o nějaké ty rodinné hodnoty jako ve spoustě seriálových epizod. Každopádně i přes vysoké hodnocení, South Park je lepší. P.S. Frk v závěrečných titulkách o Springfieldské hymně je výbornej:-) ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Čo sa dá napísať o filme, na ktorý sa teším už 2 roky?! Simpsonovcov sledujem už asi 5 rokov, mám nimi polepené všetko od mobilu po steny a vystrihujem si všetko čo je žlté a začína sa na „S“. Po dnešnom premietaní mi tento film asi ešte nadlho zostane v pamäti ako zážitok, na ktorý sa nezabúda. Určite to nebude kinom ani ničím iným, ale jednoducho Simpsonovcami. Seriálom, ktorý bol vždy iný a stále iný je. A nič sa na tom nezmení ani keď bude Arnold prezidentom, ani keď Matt Groening zabudne kresliť. Je tu síce badateľná zmena, keď v prvých častiach boli „romantické scény“ vždy zdegradované nejakým tým fórikom, ktorý zruší všetko to predtým, lenže v novších častiach a hlavne v tomto filme je to o inom. Po romantickej scéne nasleduje síce fórik, ktorý je síce odľahčujúci, ale nedecimuje to predtým, len zabáva. Presne ako to je v STEP BY STEP. To sú však len malé výčitky, ktoré mi nepokazia zážitok z Nelsonovho Hee-heee ani z Bartovej jazdy. Vlastne z celkového 90 minútového vytrženia. Samozrejmým naj je úvod, na ktorý nemá nijaká epizóda ani iná komédia. Ani úvodná zvučka, ktorá ma pribila na stoličku a pri ktorej som zažil pocit ešte nevídaný, keď som mal nutkanie smiať sa, plakať a vykričať všetkým to, aký je tento seriál geniálny. Jednoducho zadosťučinenie neamerických Američanov všetkým neveriacim (však Flanders), ktorí neverili filmu. Aj keď dejová línia nie je to naj čo možno vo filme vidieť a film ako taký pre nezasväteného nebude ničím NAD a celá pasáž v Aljaške je trošku zbytočná, ale pre mňa sú Simpsons kult. Kult, s ktorým sa stretávam každý deň a stále baví. Kult, ktorý ma ako jediný dostal na dlhší čas a už asi nepustí. Mne osobne stačilo pozerať sa na Simpsonovcov a smiať sa. Aj bez gagov by to bolo na 5 * . Tak teda prvýkrát čo nehodnotím film, ale kult. Na DVD sa to stane pre mňa asi večerníčkom, ktorý si budem púšťať každý večer. A do kina na to pôjdem minimálne ešte 3 krát. Som hrdý, že som sa dočkal Simpsonovcov ako takých. 100%_______ P.S.: Aj napriek permanentnému letnému nedostatku financií som sa vybral na tento film ešte raz a vôbec som neľutoval. Dostalo ma to, čo ma dostalo predtým, dojmy som mal rovnaké a ešte viac som pochopil geniálnosť Dannyho Elfmana a Hansa Zimerra. Pri zvučke som opäť nedýchal. Vybral by som sa na to kľudne znova, lebo pre toho, kto má rád Simpsonovcov, to nebude nudiť ani chvíľu. ________ Správa, že by ste mali vydržať až do konca tituliek je smrteľne vážna a nenechajte sa vyhodiť brigádujúcimi upratovačmi bez zmyslu pre kult :) Inak by vám ušlo niečo, čo zmení históriu klanu Simpsons... Klanu môjmu srdcu najmilšiemu :) ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film ve mě rozhodně nezanechal tak "horké" emoce jako v mnohých z Vás 4 nebo 5hvězdičkových. Pro mě to bylo stejné jako 4 díly obyč Simpsonových v kuse, nic víc, nic míň. Pravda, některé fórky byly více podařené, leč za celý film sem se zasmál pouze opravdu těm nejlepším. Třeba spider-vepř mi připadá jako velice trapný joke, hláška "jsme chyceni jako mrkve" byla doslova a do písmene opsána z učebnice trapnosti, plus ještě milion dalších. Zato hodně jsem se zasmál u scény kdy je na plátně vidět kostel sousedící s hospodou u Vočka. Když se lidi dozví tu strašnou novinku tak vyběhnou a prohodí si "lokály" :D To sem myslel že se doslova počůrám :-D Ale jinak bída... Holt jsem asi na jiný typ humoru (red dwarf rulz) ;) 3 hvězdičky a sme si s filmem kvit. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Tak todle je bomba. Vysoká očekávání mnohokrát předčena. Autoři do filmu zakomponovali snad vše. Film je až po uši nabyt gagy, vtipy a fóry. Některé jsou slabší a laciné, ale většina skvělých a kvalitních. Vtipy jsou směřovány na všechny druhy lidí, všech národností a věku, takže si určitě vyberete. Hlavní moto se nese v dobře strefeném ekologickém duchu (o čemž teď ví, zajímá se a mluví snad již každý). Autoři dali do filmu ty nejlepší fóry nasbírané za mnoho let, taky se setkáme s typickými životními moudry - dalo by se říci, že film je o životě--o jeho dobrých i zlých stránkách a vlastnostech. Některé slabší chvíle samozřejmě také obstarává klasická Líza, ale celkově je film velice dobře vyvážen, sic je většina času věnována rodince a tak ostatním postavám moc prostoru nezbývá (Burns, Berny, Carl..). Taky se dozvídáme více ze života Simpsnů-takové zákulisí (jak to vypadá, když jdou do kostela, jak když jedou autem atd.). Film je skutečným best ofkem i tak fenomenálního a legendárního seriálu. U slabších momentů, kterým se chtějí zavděčit a zalíbit autoři prostě všem, musíme přimhouřit oči. Osobně bych také doporučil spíše americký originál, který nám odhalí více originalitu některých těžko přeložitelných vtipů. 10/10 PS:ale na konci mě trošku vystrašila hláška o druhém dílu--Simpsni by si měli udržet vysokou laťku, čest a cenu.. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, jak "Simpsonovi ve filmu" skočili hned po premiéře do první dvoustovky ČSFD, byla povinnost tenhle film zkouknout. Navíc tuhle žlutou rodinku jsem měl vždycky rád. Teda ne vždycky - ta poslední série se jim přece jen až tak moc nepovedla. A bohužel film mi právě tu (zatím) poslední sérii připomíná. Jako by se střídal výborný díl seriálu s tím nejhorším. Jasně, jsou tam skvělé momenty, kdy pořádně zaposilujete své břišní svalstvo, ale někdy zase naopak vyloženě trapné. Prostě sečteno podtrženo, když půjdete na film ve vysmáté náladě, budete se "tlemit" všemu a klidně na to půjdete druhý den znova, když ovšem do kina půjdete ve stylu "přišel jsem na komedii, tak mě pobavte", asi "Simpsonovi ve filmu" svůj účel nesplní. Dávám 3 a 1/2, ale tentokrát zaokrouhluji dolů. ()

Phoppy 

všechny recenze uživatele

Nic špatného na tom není jenom ta mírná rozvláčněnost....Simpsonovi jak je známe to ale bezesporu jsou nicméně na seriál jako na klasiku se to prostě jen dotahuje.... ()

Jendus 

všechny recenze uživatele

Pribeh alla sednout si,radne si s kamosema zahulit nebo pozit jinou psychotropni latku a jakoukoliv prvni hovadinu,ktera vas napadne prenest na papir!Zlatej serial!,tohle je proste jen sled gagu,ktery me sice pobavily,ale za plentu jmenem celovecerni film se proste schovat nemuzou,tam hledam hlavne nakej pribeh.Zklamani... ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Komentovat nemá smysl. V podstatě vše co mohou Simpsonovi nabídnout je nám nabídnuto na stříbrném podnose. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama