Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

wampire23 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytvorenie celovečerného filmu o najslávnejšej americkej rodinke nedopadla vôbec zle. Nevýhoda je iba dĺžka filmu a nevyváženosť vtipov počas celej dĺžky filmu. Zatiaľ, čo na začiatku sa divák váľa od smiechu, postupom času sa dostávame iba k dopozeraniu príbehu s občasným úškrnom. Tu sa ukazuje výhoda 20minútových dielov seriálu. Najpamätnejší je aj tak Spiderpig:D:D:D Škoda, že nevydržal do konca filmu:D ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s množstvím docela průměrných gagů, který vás přiměje zavzpomínat na starší série stejnojmenného seriálu, kdy ještě smích byl upřímný a ne křečovitý. Což myslím doslova. Humor je oproti seriálu o dost slabší a měl jsem občas až nepříjemné dejá vu. O nic unikátního opravdu nejde - už napodruhé většina vtipů ztrácí půvab a příběh není nic moc, navíc kořeněný množstvím klišé (Flandersovsko-Bartovské "hledání pravého otce" mě iritovalo vážně neskutečně) a plný již dávno v seriálu omletých témat (zamilovaná ekologická Líza mě iritovala ještě víc). Pusťte si namátkou za sebou kterékoliv 4 epizody ze čtvrté až deváté série a pobavíte se daleko víc. I když narážka na vysokozdvižnou plošinku Al Gora byla super... ()

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Tak opět chvilka, která si zaslouží trochu zaramplovat bránicí. Ač je pravda že možná bylo spojené dohromady pár dílů z normálního televizního dění, ale já jsem se královsky bavil, jako snad u každého dílu Simpsonových. Spider-vepř vstoupil už do dějin. Stejné město, stejní oblíbení lidé....Prostě klasika Simpsonovi!! ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

To nejlepší ze Simpsonových již bylo natočeno... a hezky dávno.. od té doby jde kvalita dolů a Simpsonovi tak již jen vykrádají sami sebe. O to více je to poznat na téhle celovečerní stopáži, která by šla v pohodě zkrátit a sestříhat na délku klasického seriálového dílu a pak bych ho možná označil za ten povedenější. Bohužel celovečerák Simpsonovým moc nesluší, ikdyž je mi jasné že "pravověrní" mi za pravdu nedají. Pro mne osobně to bylo příjemné pokoukání, ovšem vtípky a skeče byly hodně řídné, místy až moc lámané přes koleno. Bohužel. Znovu vidět nemusím. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Já nevím. V tom filmu je spousta dobrých a originálních nápadů, je to vtipné, příběh o rozdělení rodiny je taky ok, ale je toho nějak až moc a po čase mě to přestalo bavit. Prostě mám pocit, že Simpsonovi patří do krátkého seriálu a ne do celovečerního filmu. Tak nějak mám taky pocit, že přemíra humoru je až na škodu a to věčné zesměšňování a oslavování amerického způsobu života už mě taky nebaví. Chtělo by to něco nového na celý film a nejen ekologickou katastrofu a následnou (drobný spoiler) karanténu celého města. Podobné věci už tu byly. Jakkoli to zní blbě, ten film se snaží být komedií a zároveň se snaží nadhodit vážnější témata, ale v těch moc silný není. Je to plochá povrchní komedie, která není dost povrchní na to, aby mě bavila a není dost vážná, aby mě donutila se nad ekologickými problémy zamyslet. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se obával přechodu kultovního animáku na filmovou scénu, ale ono to vyšlo. To nejpodstatnější se tam vlezlo. 75% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi ve filmu jsou mnohem slabší než jejich nejlepší televizní epizody, scénář by patřil mezi ty průměrné. U vybraných epizod je ale hodnocení na hvězdiček osm až deset hvězd, takže se na těch pět nakonec film s bídou dohrabe (po druhém shlédnutí), a to přesto, že děj na Simpsonovské poměry není zrovna nosný, motivy jsou trochu splácané a co mi vadilo nejvíc, Homerova tupost a netolarance byla spíš nepříjemná než zábavná. A to prase bylo něčím zábavné? Pro fandu i tak povinná podívaná s mnoha povedenými momenty. Jen nesmíte mít velká očekávání... ()

Zbranicus 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu že, Simpsonovi ve filmu jsou spíše další díl z veleúspěšného Simpsonovic seriálu. Je tenhle film nepochybně nadprůměr ve svém žánru. Je to jeden z mála filmů, které se líbí každému a který vždycky rád uvidím a to není málo. Lidem, kteří tento film hodnotí dvěma, a méně hvězdičkami nevěřím, že opravdu věří svému hodnocení. Spíše se na sebe snaží upozornit svými rádoby vtipnými komentáři. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsem byl na to natěšenej, a posléze celkem zklamanej. Největší chybou bylo očekávat že najdu skryté narážky a vtípky na druhé shlédnutí, prostě NĚCO co by ten film povýšilo, udělalo ho koukatelným i na víc zátahů. Pamatujete na starší díly simpsnů, kdy všechno bylo doslova nacpáno gagy a vy ste si na další a další shlédnutí všímali stále nových a nových skrytých vtípků a záběrů? Nic takového v Simpsnech ve filmu není. Je to prostě jen prostá ždímačka peněz, která neurazí ani nenadchne. Taky přesně po nich byl ten přelom, kdy celý seriál začal být víc a víc špatný. Průměrný film. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu sem se fakt zasmál. Miluju simpsonovi a dlouho sem čekal než budou simpsonovi jako film a když ho dali jako film tak sem se fakt zasmál. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Klidně si dolovím tvrdit, že tenhle film je lepší než celý seriál! Taková záplava hlášek, gagů a narážek, která se nezaství před ničím a nikým, tu už dlouho nebyla. A navíc nepochybuju o tom, že některé scény se zapíšou mezi ty klasické, na které budeme ještě po letech vzpomínat. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi miluju už od dítěte a proto, když když se objevili Simpsonovi ve filmu, věděla jsem, že to bude stát za to. A taky že stálo. Vtipných scén i skvělých hlášek je ve filmu víc než dost a i příběhově je tento film stejně kvalitní jako seriál, proto taky hodnotím stejným hodnocením, jako jsem hodnotila samotné Simpsonovi. Na film se vždycky ráda znovu podívám a pokaždé se bavím stejně dobře jako při prvním sledování. Poslední věcí, kterou bych chtěla zmínit, je skvělý český dabing, který je lepší než originální znění. Už v komentáři u seriálu jsem to zmiňovala a zmíním to i tady, protože dobrý dabing se často nevidí ... ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

78 % --- [KINO] --- Možná se vysvětluje, proč jsou poslední série Simpsonů na tak nízké úrovni. Zdá se totiž, že jakýkoliv použitelný gag byl schován a uplatněn ve filmu. Zároveň si film neustále udržuje tempo, nikde není zkratkovitý ani zbytečně natažený. Snad je The Simpsons Movie důkazem, že v takové tvůrčí krizi zas Groening a spol. nejsou. Doufejme. ()

Toclawer 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že si tvůrci schraňovali z posledních dílů (nebo spíš řad) seriálu nejlepší vtipy a gagy právě do tohoto filmu. Se zápletkou už si zas tak moc hlavu nelámali, takže natáhli jen děj některé z epizod do celovečerního formátu, ale to nijak nevadí, cobysme taky po 15ti letech ještě chtěli nového, že ano :) ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama